interiorguide.nl logo
Search
1 IKEA bank op 100 manieren gestyled

1 IKEA bank op meerdere manieren gestyled

Inhoudsopgave

Vele huishoudens in Nederland hebben ze in huis staan: een IKEA bank. Omdat in vele gevallen de hoezen vervangbaar zijn, zijn ze eenvoudig aan te passen zodra je weer wat nieuws wilt. En dat zonder dat je een nieuwe bank hoeft te kopen. Maar wat als je de keuze te beperkt vindt? In dit artikel lees je hoe je dezelfde IKEA bank op verschillende manieren kunt omtoveren tot wat nieuws.

IKEA bank omtoveren met accessoires

De makkelijkste en snelste manier om je IKEA bank er anders uit te laten zien, is door gebruik te maken van accessoires. Verschillende kussens en plaids doen wonderen voor je inrichting en zo ook voor je bank. Doordat ze eenvoudig te vervangen en relatief goedkoop zijn, kun je keer op keer een andere sfeer neerzetten.

Op maat gemaakte hoezen voor je IKEA bank

Ben je de kleur en stof van je IKEA bank echt helemaal zat en doen kussens en plaids het niet voor je? Er bestaan meer dan 100 soorten
hoezen voor IKEA-meubels waarmee je je bank er als nieuw laat uitzien. Kies simpelweg een van de vele stoffen die er zijn en geef aan wat jouw IKEA bank is, zoals de populaire Ektorp, Kivik, Klippan of Tylosand.

Effen vs print

Wil je een compleet nieuwe hoes voor je IKEA bank, denk dan goed na over wat voor jou de beste keuze is. Ben je erg veranderlijk of ben je iemand die jarenlang dezelfde smaak houdt? Hoe veranderlijker je bent, hoe verstandiger het is om voor een effen stof in een basiskleur te gaan. Hiermee heb je de grootste kans dat je er over een paar jaren ook nog blij mee bent. Daarnaast geldt dat effen rustiger oogt dan een bedrukte stof. Ook dat is iets om in je achterhoofd te houden als je een stof met een printje overweegt. Wil je een rustig interieur, kies dan liever voor effen dan bedrukt. Dan kun je er altijd nog printjes aan toevoegen met accessoires.

Interieurtip: Ben je erg veranderlijk, maar vind je het geen probleem als je over een jaar alweer uitgekeken bent op de stof en vind je een gestippelde, pimpelpaarse stof nu mooi? Ga er dan vooral voor: een interieur waarin bewust is gekozen voor spullen die jij mooi vindt, zorgt immers voor het beste thuisgevoel.

Eenzelfde bank kun je er op verschillende manieren anders uit laten zien. Een beetje anders met wat nieuwe kussens of compleet anders met een nieuwe hoes. Maak je een goed overwogen keuze, dan kun je met dezelfde IKEA bank weer jarenlang vooruit.