Affiliate links

Op InteriorGuide.nl zijn vaak affiliate links te vinden. Deze links zorgen ervoor dat Interior Guide kan blijven voortbestaan, want er zit nu eenmaal erg veel tijd in het schrijven van artikelen en het maken van foto’s en ook hier moet het spreekwoordelijke brood op de plank (blijven) komen. Op deze manier wordt er een vergoeding gegeven voor het vele werk dat in de site zit. Hieronder kun je lezen wat affiliate links precies zijn en wanneer deze worden gebruikt, zodat je precies weet waar je aan toe bent als je op zo’n link klikt.

Affiliate link: wat het is

Een affiliate link is een link als ieder andere link: hij brengt je naar een bepaalde pagina op het web. Het verschil met ‘normale’ links, is dat er een code in de link verwerkt zit. Deze code is gelinkt aan Interior Guide. Klik je op een link en koop je vervolgens iets op die site? Dan gaat een klein percentage van de omzet (variërend van 2% tot soms wel 15%) naar het account van Interior Guide. Daar merk je zelf niets van: het bedrag dat je betaalt, is hetzelfde als wanneer je via een ‘normale’ link naar desbetreffende site zou zijn gegaan. De logica achter de vergoeding, is dat de verkoop is gebeurd aan de hand van de inspiratie die je op Interior Guide hebt opgedaan en alle tijd die in die inspiratie is gestoken. Had je die inspiratie niet opgedaan, dan had je je aankoop wellicht niet gedaan. Wel zo eerlijk dus, toch?

Is Interior Guide eerlijk in affiliate links?

Omdat ik het als eigenaresse van Interior Guide erg belangrijk vind dat je kunt vertrouwen op de inspiratie die gegeven wordt, worden affiliate links niet lukraak geplaatst. Een link moet toegevoegde waarde hebben en zo ook een affiliate link. Je kunt er daarom op vertrouwen dat deze linkjes alleen worden gebruikt om jou naar desbetreffend product te leiden, zoals bij de Interieurtip van de Dag, of naar een bepaalde productcategorie die relevant is voor de inspiratie in het artikel dat je aan het lezen bent of hebt gelezen. Want ook dát is wel zo eerlijk.

Affiliate links en privacy

Alhoewel Interior Guide dus een percentage kan krijgen van de omzet, worden er verder geen gegevens doorgegeven. Die blijven bij desbetreffende webshop. Je naam, adresgegevens en zelfs IP-adres worden dus niet doorgegeven. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je gegevens door Interior Guide kunnen worden ingezien, want de verkoop gaat gewoon via de webshop waar je via de affiliate link bij terecht bent gekomen.

Ik wil geen affiliate link. En nu?

Een affiliate link zorgt er dus voor dat Interior Guide wordt tegemoetgekomen in de tijd die in een artikel en eventuele fotografie is gestoken. Dat kost jou verder niets en je persoonsgegevens worden ook niet doorgegeven. Je merkt er zelf dan ook niets van en het werkt op geen enkele manier in je nadeel. Wil je alsnog niet dat Interior Guide een percentage krijgt van de omzet van jouw aankoop? Typ dan zelf in je browser de link naar de winkel waar je wat wilt kopen.

En als laatste: in de meeste gevallen blijft een affiliate link een bepaalde tijd werkzaam. Dit betekent dat als je op een affiliate link klikt en pas een week later wat koopt, het alsnog kan zijn dat Interior Guide hiervoor vergoed wordt. Dit verschilt per webshop en kan in sommige gevallen tot 30 dagen na het klikken op de link werkzaam zijn. Wil je dit niet, maar heb je al een op link geklikt? Verwijder dan de cookies van je browser (je kunt eventueel via Google vinden hoe dat moet). Op die manier ‘vergeet’ je browser de affiliate code die in de link verwerkt zit en onthoudt hij dus niet dat je via Interior Guide bent gekomen.

Close