Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie woonkamer zithoek

Foto: @mrs.vandijk

Annemarieke (24) woont samen met haar man Teuno en kittens Fien en Raaf in een appartement in het Zuid-Hollandse Gorinchem. In deze Binnenkijken kun je zien en lezen hoe ze hun appartement hebben ingericht en waarom ze hier zijn komen wonen.

Annemarieke en haar man wonen sinds de zomer van 2016 in dit jaren ’60 appartement van 65m2, dat zich op de derde verdieping van het complex bevindt. Naar eigen zeggen, zijn ze verliefd geworden op dit huis door de locatie. “Het ligt in een mooie wijk, dicht bij het centrum. Ook is het een klein appartementenblok, dat maar drie hoog is. Wij hebben het hoogste appartement, dus kunnen net over de huizen in de wijk heen kijken. Het voelt daarom niet echt aan als een flat.” Waar ze daarnaast voor de aankoop van het appartement al heel blij mee waren, was de vloer: een echte eikenhouten vloer, die schuin gelegd is. “Wij hebben hem opgeschuurd en opnieuw in de lak gezet, zodat het er weer fris uitzag. Het schuine geeft een heel apart gezicht en is meteen een eyecatcher in ons huis.”

Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie doorkijkje appartement

Foto: @mrs.vandijk

“Je kan als het ware een rondje lopen.”

Als je in het appartement binnenkomt, kom je terecht in een lange gang. Aan de linkerkant bevinden zich de deuren naar twee slaapkamers en het toilet. “De badkamer is bereikbaar via de master bedroom. Dit geeft echt het hotel gevoel! Rechts van de gang zit de doorgang naar de eetkamer. Via de eetkamer loop je door naar de woonkamer, vanwaar je weer door loopt naar de keuken. Vanuit de keuken kom je aan het einde van de gang terecht. Je kan dus als het ware een rondje lopen.” Het appartement beschikt over twee balkons. Eén daarvan bevindt zich aan de voorkant, op het oosten. Het balkon is zowel vanuit de eetkamer als zithoek te zien. Het andere balkon bevindt zich aan de achterkant van het huis, waar ze de zon vanaf de middag hebben. “Beide balkons zijn wel klein. Als we ooit verhuizen, dan gaan we sowieso voor een huis met een tuin.”

Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie balkon

Foto: @mrs.vandijk

“Hij heeft precies al onze wensen kunnen uitvoeren.”

Toen Annemarieke en Teuno hier kwamen wonen, hebben ze eerst het toilet verbouwd. Daarnaast hebben ze de aansluiting van de wasmachine vanuit de slaapkamer naar de keuken verplaatst. Ook de schouw, in het midden van de muur in de woonkamer, is vakkundig weggewerkt. “De kast in de woonkamer is gemaakt door mijn zwager. Hij is timmerman en heeft precies al onze wensen kunnen uitvoeren. Ik wilde graag planken en een ombouw om de schouw. Zo hebben we de kabels van de tv en de schouw in de kast kunnen wegwerken. De lade rechts zorgt voor veel opbergruimte.”

Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie woonkamer doorkijkje keuken

Foto: @mrs.vandijk

“Om te voorkomen dat het niet saai wordt, probeer ik contrast toe te voegen door zwart staal.”

Annemarieke houdt van rust en gaat in haar interieur daarom voor lichte tinten in de vorm van wit en grijs. “Mijn woonstijl zou ik omschrijven als Scandinavisch, maar wel met een beetje pit. Eenvoud vind ik vaak het mooist. Ik hou van natuurlijke materialen. Hout komt dan ook veel terug in huis. Om te voorkomen dat het niet saai wordt, probeer ik contrast toe te voegen door zwart staal. Daarnaast brengen mijn plantjes wat groen in huis.” De rode koelkast valt daarbij natuurlijk meteen op. “De koelkast hebben wij overgenomen van de vorige eigenaar en springt uit het geheel van rustige kleuren, maar dat vind ik dan ook wel weer grappig. Het hoeft niet te netjes.”

Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie keuken koelkast

Foto: @mrs.vandijk

“Deze drie items hebben voor mij de meeste emotionele waarde.”

Echt een favoriet woonitem heeft Annemarieke niet. “We hebben in het afgelopen half jaar onze gehele inboedel gekocht. Ik ben nog steeds met alles onwijs blij. Ik vind het dus lastig om één ding te kiezen. De eetkamerstoelen heb ik van mijn moeder gekregen en hebben we zelf zwart geverfd. Mijn grote vaas van vtwonen en het bankje in de gang heb ik gekregen van mijn man. Deze drie items hebben voor mij dus de meeste emotionele waarde en zijn daarom favoriet.” Maar Annemarieke geeft aan ook dol te zijn op haar Frandsen Cool-hanglamp boven de eettafel, van Tjalle en Jasper lampen en New Routz vitrinekast.

Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie eethoek

Foto: @mrs.vandijk. Muurkleur: Urban Taupe (Flexa).

“We hebben samen alle spullen uitgezocht en er samen ons thuis van kunnen maken.”

Als ze haar huis helemaal opnieuw zou mogen inrichten, zou Annemarieke dat op dezelfde manier aanpakken. “Mijn man is voor mij in Gorinchem komen wonen. Voor hem best een grote stap. We hebben samen alle spullen uitgezocht en er samen ons thuis van kunnen maken. Mijn man voelt zich er thuis en het straalt voor mij ook rust uit. Dat is voor mij zo veel waard dat als ik het opnieuw zou doen, ik het weer hetzelfde zou doen. Daarnaast weet ik precies hoe ik iets wil. Ik spaar dan liever iets langer en zit dan wat langer op een oude bank, dan dat ik iets koop dat ik niet zo in mijn hoofd had. Daardoor is ons huisje nu precies zoals we wilden.”

Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie slaapkamer bed

Foto: @mrs.vandijk

“Een mooi licht vloerkleed hoop ik ooit het huis nog eens in te krijgen, maar dit vindt manlief tot nu toe nog geen goed plan.”

Welk item ze zou kopen als geld geen probleem zou zijn? “Oooh heb je even? Ik zou graag witte Eames DSR stoelen met een zwart onderstel rond mijn eettafel neerzetten. Ook zou ik graag nog ons lichtplan willen verbeteren. Nu mis ik in de woonkamer licht naast de bank en in de wandkast. Ook een mooi licht vloerkleed hoop ik ooit het huis nog eens in te krijgen, maar dit vindt manlief tot nu toe nog geen goed plan.”

Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie hal

Foto: @mrs.vandijk

“Ik vind persoonlijkheid in een huis het meest inspirerende wat er is.”

Om inspiratie op te doen, kan Annemarieke uren op Instagram en Pinterest doorbrengen. “Ook televisieprogramma’s als vtwonen, rtlwoonmagazine en huizenjacht kijk ik graag. Maar eigenlijk is het iets waar ik altijd wel mee bezig ben. Als ik ergens kom, let ik altijd op de opstelling en kleur- & materiaalgebruik, en ben ik altijd opzoek naar dat wat karakter geeft aan een ruimte. Een ruimte moet vooral passen bij de persoon die erin leeft. Ik hou niet van showroom-woonkamers, maar vind persoonlijkheid in een huis het meest inspirerende wat er is.”

Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie keuken aanrecht

Foto: @mrs.vandijk

“Een interieur moet groeien, zeg ik altijd, dus beetje bij beetje voegen we items toe.”

Of Annemarieke een interieurfreak is, verschillen de meningen in huize van Dijk over. “Als je het mijn man vraagt, zal hij vast ja zeggen. Zelf denk ik dat het nog wel meevalt. Het is voor mij een passie, die ik heb ontdekt nadat we in ons huisje zijn gaan wonen. Wel besteed ik steeds meer tijd aan Instagram en wil ik, als ik in een onbekende stad ben, op zoek naar toffe interieur hotspots en winkeltjes. Het bezigzijn met interieur werkt voor mij ontspannend en ik kan er erg van genieten. Maar freak? Nha dat denk ik niet (of ik zit nog in de ontkenningsfase.. 😉 ).” Annemarieke en Teuno zijn nog niet helemaal klaar in huis en dat zorgt toch voor de nodige veranderingen in huis, al dan niet subtiel. “Een interieur moet groeien, zeg ik altijd, dus beetje bij beetje voegen we items toe. Zo moeten we nog steeds op zoek naar mooie verlichting. Ook vind ik het tof om door goedkope DIY’s weer iets te veranderen in huis. Er staat inmiddels een hele winkel aan verf in de berging, dus de muur bij de eettafel kan ik in een impulsieve bui zo een andere kleur geven. Mijn wandkast is ideaal om in te schuiven, dus dat verandert met regelmaat. 😉 ”

Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie terras

Foto: @mrs.vandijk

“Het is iets wat mijn huis persoonlijkheid geeft en herinnert mij elke keer aan mijn familie.”

Een leuk weetje over een item dat voor veel persoonlijkheid in huis zorgt, is wat Annemarieke als laatste nog kwijt wil. “Mijn tante werkt in de glasfabriek in Leerdam. Voor ons trouwen mochten wij langskomen voor een rondleiding en mochten wij een glasvoorwerp uitkiezen voor een aanzienlijk bedrag. Teuno en ik zijn nog niet zo lang aan het werk en voor ontzettend veel aan het sparen. We vonden het daarom zonde dat we zo veel geld kregen en daar een glasvoorwerp voor uitkozen. Maar goed, een cadeau afwijzen doe je ook niet. We hebben iets moois gevonden en inmiddels ben ik er zo blij mee. Het is zo uniek en zelf had ik er nooit zo veel geld aan uitgegeven. Het is iets dat mijn huis persoonlijkheid geeft en herinnert mij elke keer aan mijn familie.”

Wil jij Annemarieke’s interieur vaker voorbij zien komen en ben jij ook benieuwd of er binnenkort zo’n impulsieve verfbui voorbijkomt? Volg haar dan op Instagram: @mrs.vandijk.

Om ervoor te dit zorgen dat InteriorGuide.nl kan blijven voortbestaan, is in dit artikel gebruikgemaakt van affiliate links. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.

Binnenkijken bij Annemarieke wooninspiratie slaapkamer hoekje

Foto: @mrs.vandijk

Close