Binnenkijken bij Diny wooninspiratie woonkamer zithoek

Foto: @dinyterpstra

Diny (37) woont samen met haar vriend Hans, kinderen Lotte en Koen, en poezen Kobus en Saar in een vrijstaande woning in het Friese Franeker. Na onlangs de tuin compleet te hebben aangepakt, is dit paradijsje af. Hoe het is geworden en wat er precies is veranderd, lees en zie je in deze nieuwste Binnenkijken.

Diny woont met haar gezin en poezen in een vrijstaande woning van ongeveer 150m2, met een stuk grond van ongeveer 600m2. Alhoewel Hans hier ondertussen al 19 jaar woont, zijn Diny en de kinderen hier twee en een half jaar geleden pas komen wonen. De tuin loopt helemaal rondom de woning. “Die we in de afgelopen twee jaar helemaal hebben veranderd. We zijn nu met het laatste stukje bezig.” Twee jaar geleden zijn ze aan de voorkant begonnen. “Er stond een volbegroeide overkapping vol met Hedera, die ik er helemaal uit heb gehaald. Ik heb er steigerhouten planken tegenaan geschroefd en dat vervolgens helemaal gebeitst. Ook hebben we rietmatten tegen de golfplaten geplaatst, zodat je die niet meer ziet. Ik had nog een oud wit bed van Lotte, die ik zwart heb gespoten en daar nu dienstdoet als bankje. Zo is het een hartstikke leuke veranda geworden.”

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie veranda

Foto: @dinyterpstra

“Voor nu zijn we klaar buiten.”

Afgelopen maand zijn ze beziggegaan met het stuk tuin aan de zijkant en achterkant van het huis. “Aan de zijkant hebben we een houten terras geplaatst. Wederom van steigerhout, wat ik ook weer gebeitst heb. Ook hebben we een pergola geplaatst en is de oude bestrating vervangen door grote tegels van 50 bij 100 centimeter.” Nadat vervolgens het gras is gezaaid, zijn ze voor nu klaar buiten.

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie tuin terras met pergola

Foto: @dinyterpstra

“Ik ben gek op de stijl van Paulina Arcklin.”

Diny omschrijft haar stijl als Scandinavisch. “Maar ook wel boho. Ik ben gek op de stijl van Paulina Arcklin.” Geheel passend in deze stijl, is de salontafel. “Een Chakki. Ik vind ‘m prachtig.” Dit is dan ook Diny’s favoriete meubelstuk in huis.

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie woonkamer zithoek tv-kast

Foto: @dinyterpstra

“Ik ben al twee en een half jaar bezig om ons huis te veranderen.”

Net als bij iedere Binnenkijken, krijgt ook Diny de vraag of ze de inrichting op dezelfde manier zou aanpakken als ze de kans zou krijgen alles opnieuw in te richten. Ze woont hier nu twee en een half jaar en is al evenlang bezig om hun huis te veranderen. Ook nu staat er nog van alles in de planning. “Toen wij hier kwamen wonen, lag er een donkergrijze soort grindvloer in. De muren waren nogal kleurrijk, denk aan oranje en paars. Er stond een glazen wand met glazen deur tussen de keuken en het woongedeelte.” Als eerste is deze muur eruit gehaald en is er een witte vloer over de donkere vloer gelegd. Vervolgens zijn alle wanden wit geschilderd, op één muur in de kleur Early Dew (Flexa) na. “Daarna hebben we het toilet helemaal aangepakt en afgelopen jaar zijn we boven op onze slaapkamer beziggegaan. Ook daar is dezelfde vloer in gekomen als beneden. We hebben er nieuw behang geplaatst en de overige muren gewit. Ook hebben we er een wandje geplaatst, waar het bad achterstaat. En de zoon van Hans heeft er een steigerhouten kledingkast gemaakt.” Tot slot hebben ze nieuwe raambekleding opgehangen. “Houten lamellen binnen en rolluiken buiten. Dit hebben we gedaan omdat ik in de nachtdiensten zit: nu is het overdag helemaal donker in de slaapkamer.”

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie badkamer

Foto: @dinyterpstra

“Ik ben nu aan het nadenken over welke kleur dat moet gaan worden.”

Veranderingen die op korte termijn op de planning staan, zijn de overige slaapkamers en de Early Dew muur. “Na de zomer zijn de slaapkamers van de kinderen aan de beurt. Ook hier komt dezelfde vloer. Op de Early Dew muur zitten wat vlekken, dus die willen we na de zomer eigenlijk opnieuw schilderen. Ik ben nu aan het nadenken over welke kleur dat moet gaan worden. Ik denk een hele lichtgrijze tint, maar daar zijn we nog niet over uit.”

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie overloop

Foto: @dinyterpstra

“We hebben ‘m zelfs al laten tekenen.”

Qua veranderingen staat een nieuwe keuken bovenaan Diny’s wishlist. “We hebben ‘m zelfs al laten tekenen, aangezien onze zwager in de keukens zit. Het wordt een witte keuken, met alleen benedenkastjes. De opstelling wordt anders en er komt een betonlook blad op. Nu het geld nog.” Als geld op de wishlist helemaal geen rol zou spelen, zou Diny ook graag een zwembad in de tuin willen. “Maar dat wil Hans niet, haha.” Voor de veranderingen in huis laat Diny zich inspireren door Instagram, Pinterest en woonbladen. “Ook via vtwonen op televisie doe ik regelmatig ideeën op.”

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie keuken

Foto: @dinyterpstra

“Als ik aan de schoonmaak ben, komt het regelmatig voor dat ik aan de schuif ga.”

Of Diny zichzelf als heuse interieurfreak zou omschrijven? “Haha, ja, dat denk ik wel. Als ik aan de schoonmaak ben, komt het regelmatig voor dat ik aan de schuif ga en dat alles weer anders staat. Daarnaast heeft de grote kast in de kamer al verschillende kleuren gehad, zoals wit, groen en nu zwart.”

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie eettafel doorkijkje woonkamer

Foto: @dinyterpstra

“Zo kun je nog eens veranderen.”

Een laatste weetje dat Diny graag over haar interieur kwijt wil, is dat ze het leuk vindt om bij de kringloop rond te struinen. “Daar heb ik twee kastjes voor 15 euro per stuk vandaan, die ik heb geschilderd en heb voorzien van leren handgreepjes. Er staat er één in de tuin en één staat binnen. Zo kun je nog eens veranderen.”

Vind jij Diny’s interieur inspirerend en ben je nieuwsgierig naar de geplande veranderingen? Volg haar dan op Instagram: @dinyterpstra.

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie zithoek tuin

Foto: @dinyterpstra

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie woonkamer zithoek doorkijkje tuin

Foto: @dinyterpstra

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie eetkamer hoekje

Foto: @dinyterpstra

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie terras doorkijkje

Foto: @dinyterpstra

Binnenkijken bij Diny wooninspiratie slaapkamer

Foto: @dinyterpstra

Close