Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie zithoek woonkamer

Foto: @dionne_heezius

Dionne (27) woont samen met haar vriend en drie cavia’s in een appartement in het Noord Brabantse Breda. Midden in het centrum, om precies te zijn. In deze Binnenkijken lees je alles over hun interieur en Dionne’s interieurwensen én kun je natuurlijk alles met eigen ogen bekijken.

Dionne en haar vriend wonen sinds december 2014 in dit appartement. “Het is een heerlijk licht en ruimtelijk appartement midden in het centrum van het altijd bruisende Breda.” Het appartement is ongeveer 100m2, met een ruime hal, aparte keuken, ruime woonkamer, aparte eetkamer en twee slaapkamers. “De tweede slaapkamer wordt echter meer gebruikt als was- en rommelkamer. Aan het eetgedeelte grenst een fijn balkon waar we graag eten als het weer het toelaat. Het balkon is tevens de plek waar de cavia’s wonen.”

Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie tuintafeltje zithoekje balkon

Foto: @dionne_heezius

“Je zult bij mij in huis geen felle kleuren vinden.”

Haar interieurstijl omschrijft Dionne als “natuurlijk, met een vleugje Scandinavisch en een beetje stoer. Ik houd erg van eenvoudige meubels van natuurlijke materialen in natuurlijke kleuren. Je zult bij mij in huis geen felle kleuren vinden.”

Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie doorkijkje eetkamer naar woonkamer

Foto: @dionne_heezius. Muurkleur: Industrial Grey (Flexa).

“Gecombineerd met het groen van de planten, vat dit perfect samen waar ik van houd.”

Het favoriete meubelstuk in huis, is voor Dionne op dit moment het tv-meubel. “Met daarop de oude grijs geschilderde houten planken. Vooral gecombineerd met het groen van de planten, vat dit perfect samen waar ik van houd. Waar ik ook echt heel blij mee ben, is de muur in de slaapkamer. De kleur die daarop zit, Early Dew, geeft meteen een heerlijke sfeer aan de ruimte.”

Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie hoekje Early Dew slaapkamer

Foto: @dionne_heezius. Muurkleur: Early Dew (Flexa).

“Bij deze stijl voel ik me prettig.”

Als Dionne de kans zou krijgen om de boel opnieuw te mogen inrichten, zou het qua stijl vergelijkbaar worden. “Hier voel ik me namelijk prettig bij.” Wel zou ze het appartement wat verbouwen en voor andere meubelstukken kiezen. “Qua bank zou ik voor een cognac leren bank met stoere stalen poten kiezen. Ik zou voor andere raambekleding kiezen en een echte houten vloer of een gietvloer plaatsen. Van de eetkamer zou ik een kamer en suite maken, door mooie deuren te plaatsen. Daarnaast zou ik een gashaard willen hebben om extra sfeer toe te voegen. De keuken zou ik ook veranderen. Geen hoogglans wit meer, maar liever mat wit met een werkje in de deurtjes. Het aanrechtblad zou een betonlook krijgen of antracietgrijs worden.”

Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie doorkijkje eetkamer vanuit woonkamer en suite deuren

Foto: @dionne_heezius

“De eenvoud en de materiaalkeuze passen helemaal bij mijn natuurlijke woonstijl.”

Dionne heeft momenteel geen specifieke items op haar wishlist staan. Als ze toch zou moeten kiezen, zou het waarschijnlijk iets van HKliving zijn. “Dat merk vind ik echt super mooi. De eenvoud en de materiaalkeuze passen helemaal bij mijn natuurlijke woonstijl.”

Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie close-up kruidenrekje keuken

Foto: @dionne_heezius

“Ik kan me uren vermaken op IG en Pinterest.”

Haar inspiratie haalt Dionne uit social media, woonbladen en woonprogramma’s. “Ik kan me uren vermaken op IG en Pinterest. Daarnaast blader ik heel graag door het vtwonen-magazine en kijk ik naar de diverse woonprogramma’s op tv.”

Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie doorkijkje hal

Foto: @dionne_heezius

“Het liefst zou ik naast mijn werk nog eens een opleiding binnenhuisarchitect volgen.”

Dionne beschouwt zichzelf als een heuse interieurfreak. “Van jongs af aan wilde ik al regelmatig mijn slaapkamer verbouwen. Waarschijnlijk heb ik dit van mijn moeder, zij is ook gek op interieurstyling. Het liefst zou ik om de maand alles een ander plekje geven en regelmatig vul ik het interieur aan met nieuwe items. Mijn vriend snapt dit niet zo, hij zegt vaak dat hij het wel goed vindt zoals het is. In mijn hoofd vormen zicht echter telkens weer nieuwe ideeën en die moet ik dan toch even uitproberen. Het liefst zou ik naast mijn werk nog eens een opleiding Binnenhuisarchitect volgen, maar momenteel is het daar helaas wat te druk voor.”

Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie slaapkamer

Foto: @dionne_heezius

“Ik krijg helemaal de kriebels van accessoires met teksten.”

Waar ze absoluut niet van houdt, zijn accessoires met teksten. “Daar krijg ik helemaal de kriebels van.” Verder vindt Dionne het leuk om een meubelstuk persoonlijker te maken door er zelf iets aan te veranderen. “Dit deed ik onder andere met het tv-meubel en de eetkamerstoelen. Ook de drie houten fotoplanken in de eetkamer, woonkamer en slaapkamer zijn zelfgemaakt.”

Ben je nieuwsgierig naar hoe Dionne haar meubels telkens weer eigen maakt en of de opleiding Binnenhuisarchitect er toch nog van gaat komen? Volg haar dan op Instagram: @dionne_heezius .

Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie zithoekje woonkamer tv-kast

Foto: @dionne_heezius

Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie doorkijkje keuken

Foto: @dionne_heezius

Binnenkijken bij Dionne sfeerimpressie woonkamer doorkijkje eetkamer en keuken

Foto: @dionne_heezius

 

Close