Binnenkijken bij Eline wooninspiratie zithoek

Foto: @hyggehuisje

Eline (49) woont samen met haar man (52) en zoon (21) in een tussenwoning onder de rook van Rotterdam. Een zogeheten starterswoning, waar ze in zijn blijven wonen. In deze Binnenkijken lees je daar meer over én kun je lekker binnengluren in (en inspiratie halen uit!) Eline’s interieur.

Eline’s woning van 105m2 bestaat uit twee verdiepingen, met twee – voorheen drie – slaapkamers en is gelegen in een rustige woonwijk. Ook hebben ze een 12 meter diepe tuin. “De half open keuken ligt aan de voorkant, de living aan de tuinzijde. De woning stamt uit 1984, wij zijn de tweede eigenaar sinds 1994.” Met wat hulp van familie hebben ze het huis toen helemaal verbouwd. “In de loop van de jaren hebben we ook wat aanpassingen gedaan: houten vloer in de woonkamer, alle deuren vervangen voor paneeldeuren en een dakkapel op de zolderverdieping waar onze toen tienjarige zoon ging slapen. Tuin weer opnieuw bestraat, dat soort dingen.”

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie hal

Foto: @hyggehuisje

“Dat was altijd al mijn droom, gladde strakke wanden.”

Twee jaar geleden, toen ze er 21 jaar woonden, vonden Eline en haar man het tijd om de woning te moderniseren. De wanden zijn toen bijvoorbeeld allemaal mooi glad gestuct. “Dat was altijd al mijn droom, gladde strakke wanden.” Ook hebben ze een nieuwe keuken en badkamer geplaatst, hebben ze de hal en het toilet aangepakt én is de slaapkamer opgefrist. “Het nadeel is dat je verbouwt als je erin woont. Wat een bende geeft dat! Vooral als de stucadoors bezig zijn. Dat was best wel k(r)amperen! Het voordeel is dat je het dan per zone aanpakt en dus kunt focussen op één ruimte per keer, waardoor je je plannen beter kunt uitwerken. Ik kreeg de vrije hand in het ontwerpen en indelen van de ruimtes. Weliswaar in overleg, al dreef ik mijn man vaak tot wanhoop, omdat ik nog wel honderd keer van gemaakte keuzes afweek. Alle grote aanpassingen hebben we dit keer laten doen. Het heeft in totaal, met tussenpozen om op adem te komen, twee jaar geduurd.”

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie doorkijkje woonkamer richting keuken

Foto: @hyggehuisje

“Om alles een beetje binnen het budget te houden, heb ik urenlang gezocht naar de beste deals.”

Naast de dakkapel op de zolderverdieping, heeft de badkamer ook een dakkapel gekregen. Het dak loopt daar namelijk door en een dakkapel vormde daarom een uitkomst. De naastgelegen slaapkamer werd bij de badkamer betrokken. “Die werd alleen nog maar gebruikt om rommel op te slaan. Omdat één toegang daardoor overbodig werd, ontstond er plaats voor een inloopdouche. In het slaapkamergedeelte hebben we onder het raam een dubbele wasmeubel laten plaatsen. Een spiegel erboven was wel even een dingetje, tot ik me bedacht dat ik nog een mooie rvs tv-voet opgeslagen had staan. Spiegel erop gemonteerd en klaar!” Het gedeelte dat overblijft, wordt gebruikt als fitnessruimte. “De wand die je ziet als je binnenloopt, heb ik laten behangen met mooi Scandinavisch fotobehang. Anders was het een beetje saai. En om het allemaal een beetje binnen het budget te houden, heb ik uren achter de computer gezeten voor de beste deals, en alles – zelfs de tegels – op internet besteld.”

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie badkamer inloopdouche

Foto: @hyggehuisje

“Vandaar ook mijn Insta-naam met het Deense woord ‘hygge’ (gezellig) erin.”

Hun woonstijl omschrijft Eline als licht en Scandinavisch in de basis, “met een flinke dosis gezelligheid doormiddel van stoere vintage (style) meubelen, accessoires en veel planten. Vandaar ook mijn Insta-naam met het Deense woord ‘hygge’ (gezellig) erin.”

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie woonkamer dressoir hoek

Foto: @hyggehuisje

“Ik was gelijk in love op ons badmeubel!”

Haar favoriete meubelstuk in huis is op dit moment het oude legerkistje. “Dat fungeert als plantentafel, zodat ik mijn plantenverzameling flink kan uitbreiden.” Ook haar badmeubel gaat als favoriet door het leven. “Ik was gelijk in love op ons badmeubel van Assenti!”

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie woonkamer legerkist plantentafeltje

Foto: @hyggehuisje

“Die stond als vereiste op de wensenlijst!”

Als ze haar huis helemaal opnieuw zou mogen inrichten, zou Eline een neutralere vloer kiezen. “De houten vloer, die we al eerder hadden aangeschaft, is heel bepalend. Hij is heel donkerrood (jatoba) en moeilijk te combineren met andere houtsoorten. Die zou van mij wat neutraler mogen, maar het is ook wel weer zonde om ‘m eruit te trekken. Wie weet komt het weer helemaal in!” Voor de rest zijn er natuurlijk onlangs net een aantal aanpassingen geweest, waar Eline nog steeds heel blij mee is. Én zelfs een beetje trots. “Ik ben best een beetje trots op mijn ontwerp voor de keuken. Leuk die trend, geen bovenkasten, maar met een kleine keuken geen optie. Om het wel strak en modern te laten ogen, heb ik ervoor gekozen om de parallele opstelling in te kaderen door middel van strakgestucte nissen. Daar ik voor een rustig beeld ook geen afzuigkap wenste, kon ik er op die manier mooi de afzuigapparatuur in verwerken. De keuken zelf heb ik strak en rustig gehouden met wat stoere elementen, zoals het dikke gebrande/geborstelde granieten aanrechtblad en de verzonken gaskookplaat van Boretti. Op het idee van een parallele keukenopstelling ben ik gekomen omdat ik erachter kwam dat ik op die manier dezelfde bergruimte overhield als in de hoekopstelling die we voorheen hadden, plús ruimte voor een vaatwasser. En die stond, na ruim 20 jaar zonder, als vereiste op de wensenlijst! Ook was er plek voor mooie grote laden, die ik zo graag wilde.”

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie keuken

Foto: @hyggehuisje. Keukenachterwand: Early Dew (Flexa).

“Eigenlijk vind ik het wel een sport om voor weinig geld een leuk interieur te creëren.”

Als geld geen probleem zou zijn, zou Eline graag wat meer voor meubels en accessoires van de duurdere merken willen kiezen. “Zo vind ik de lampen van Tonone of Jieldé bijvoorbeeld erg mooi. Nu kies ik meestal voor replica’s bij goedkopere winkelketens of probeer ik merken op Markplaats te vinden. Voor de basis hebben we wel voor kwaliteit materialen gekozen en eigenlijk vind ik het ook wel een sport om voor weinig geld een leuk interieur te creëren.”

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie slaapkamer bed

Foto: @hyggehuisje. Muurkleur: Marineblauw (Karwei).

“Ik verzamel de dingen die ik mooi vind en geef er vervolgens mijn eigen draai aan.”

Haar inspiratie haalt Eline vooral van Instagram en van andere plekken op internet. “Zoveel makkelijker dan vroeger toen je voor inspiratie nog uren door winkelboulevards liep! Ook kijk ik alle huisstijl programma’s die er op tv zijn. Moodboards maak ik op Pinterest. Ik verzamel de dingen die ik mooi vind en geef er vervolgens mijn eigen draai aan.”

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie hal toilet

Foto: @hyggehuisje

“Het kan zomaar zijn dat ik over een poosje weer heel ergens anders mee bezig ben.”

Of Eline zichzelf als heuse interieurfreak beschouwt? “Op dit moment ben ik een heuse interieurfreak en ben ik er veel van mijn vrije tijd mee bezig. Dat komt natuurlijk ook omdat alles pas verbouwd is en ik het leuk vind om er foto’s van te maken en ze op Insta te zetten. Best wel verslavend, haha! Maar het kan zomaar zijn dat ik over een poosje weer heel ergens anders mee bezig ben. Als ik mijn creativiteit er maar in kwijt kan.”

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie zithoek doorkijkje woonkamer

Foto: @hyggehuisje

“Ons bezoek vraagt soms of ik nog met de verbouwing bezig ben en de wand nog gestuct moet worden, haha!”

Een aantal leuk weetjes die Eline graag nog als laatste kwijt wil, gaan over haar dressoir en de laatste veranderingen in huis. “Het dressoir is een DIY-project. Ik heb hem via Marktplaats gekocht en toen in bijna dezelfde kleur als de muur geschilderd en gepimpt met leren handgreepjes. De blauwe deur in de slaapkamer is de badkamerdeur die we over hadden na de verbouwing. Ik kreeg hem niet verkocht en hij stond eigenlijk behoorlijk in de weg. Toen heb ik van de nood maar een deugd gemaakt en hem in het slaapkamerplan verwerkt. Ik heb heel lang lopen wikken en wegen voor de kleur op de muur van de slaapkamer. Ik was eigenlijk met grijstinten bezig, maar vond dat een beetje saai. Blauw was opeens een ingeving en heeft super uitgepakt, al zeg ik het zelf!” Ook het wandlampje bij het bed heeft een apart verhaal. “Die is ooit gemaakt door mijn vader. Hij hing vroeger in de gang van mijn ouders en er hing eigenlijk een bel aan. Als het eten klaar was, werd er gebeld. De deuren van de kastenwand in de slaapkamer vond ik ook saai en heb ik behangen met hetzelfde behang als in de hal. Als mensen bij ons op bezoek komen, vragen ze soms of ik nog met de verbouwing bezig ben en de wand nog gestuct moet worden, haha!”

Vind jij Eline’s interieur ook zo mooi en wil je je daar meer door laten inspireren? Volg haar dan op Instagram: @hyggehuisje.

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie dressoir woonkamer

Foto: @hyggehuisje. Dressoirkleur: Misty Green van Ashford & son (via Kwantum).

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie slaapkamer hoekje

Foto: @hyggehuisje

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie badkamer badmeubel

Foto: @hyggehuisje

Binnenkijken bij Eline wooninspiratie badkamer fitness hoek

Foto: @hyggehuisje

Close