Hilgré (27) woont in een appartement in het hartje van Groningen. Alweer een tijdje geleden ben ik bij haar op bezoek geweest voor een binnenkijker. Het resultaat daarvan lees én zie je in deze nieuwste Binnenkijken.

Het appartement van Hilgré bestaat uit een woonkamer, twee slaapkamers, een badkamer – inclusief bad – en een balkon. Zoals ze zelf aangeeft, heeft Hilgré deze woning met veel geluk gekregen. “Ik woonde hiervoor in een studentenkamer. Omdat ik onregelmatig werk en nog verder ging studeren, wilde ik toch iets meer privacy en rust. Toen ben ik verder gaan zoeken, maar dat schoot niet echt op.” Uiteindelijk kwam ze, met een beetje geluk, hier terecht. “Als je nu kijkt denk je wat gezellig en leuk, maar dat was eerst wel anders. Er zat bruin barok behang op alle muren, er zaten bruine vegen op het plafond en de vloer was van rood linoleum. Er moest heel veel gebeuren, maar ik heb het tot wat het nu is kunnen maken en ik ben daar eigenlijk wel heel tevreden mee.”

Binnenkijken bij Hilgré wooninspiratie eethoek decoratieladder

“Ik vind juist die mix wel leuk en probeer er mijn eigen twist aan te geven.”

Wat precies haar woonstijl is, vindt Hilgré moeilijk om te zeggen. “Ik vind het altijd een beetje een lastige vraag, omdat ik niet van mezelf kan zeggen dat ik één specifieke voorkeur voor een stijl heb. Ik vind mijn interieur een mengeling van meerdere stijlen. Een beetje Scandinavisch en industrieel, met wat vintage invloeden. Ik vind juist die mix wel leuk en probeer er mijn eigen twist aan te geven.”

Binnenkijken bij Hilgré wooninspiratie hal

“Het is ook echt mijn favoriete hoekje.”

Haar favoriete item in huis? “Dat is toch wel de draadstoel, die ik van iemand heb kunnen overnemen. Ik vind het een heel uniek ding en het is ook echt mijn favoriete hoekje. En hij is leuk om mee te stylen, door er af en toe andere kussentjes en kleedjes op te leggen.”

Binnenkijken bij Hilgré wooninspiratie draadstoel

“Ik denk dat ik met een kleinere bank wat meer kan schuiven en veranderen.”

Als geld geen probleem zou zijn, zou Hilgré een nieuwe bank willen kopen. “Deze is in principe nog wel goed, maar het is best een grote bank. Ik denk dat ik met een kleinere bank wat meer kan schuiven en veranderen. Ook vind ik de zwarte vloerlamp van zuiver heel tof.” Ook wil Hilgré nog heel graag een vloerkleed, maar ze vindt het moeilijk om er eentje te vinden die mooi in haar interieur past. “Ik ben er al een poosje mee bezig om een goede te vinden.”

Binnenkijken bij Hilgré wooninspiratie zithoek

 

“Ik vind het leuk om beurzen en woonwinkels te bezoeken om nieuwe ideeën op te doen.”

Haar inspiratie doet Hilgré vooral op via Instagram. Maar ook op Facebook volgt ze een aantal interieurplatforms. “En tijdschriften en Pinterest. Ik vind het ook leuk om beurzen en woonwinkels te bezoeken om nieuwe ideeën op te doen.”

Binnenkijken bij Hilgré wooninspiratie dressoir

“Ik had een tijdje dat ik steeds iets op Instagram ‘moest’ plaatsen.”

Of Hilgré zichzelf als interieurfreak beschouwt? “Ik moet zeggen dat ik het de laatste tijd wat meer los kan laten. Ik had een tijdje dat ik steeds iets op Instagram ‘moest’ plaatsen en ermee bezig wilde blijven. Maar er zijn andere dingen die prioriteit hebben, zoals werk en studie. Alhoewel ik het steeds meer kan loslaten, vind ik het gewoon heel leuk om er in mijn vrije tijd als hobby mee bezig te zijn. Om wat te schuiven in huis als ik een dagje vrij ben. Maar om me echt een freak te noemen, dat niet.”

Binnenkijken bij Hilgré wooninspiratie slaapkamer

“Ik vind het belangrijk dat het niet lijkt alsof het zo allemaal uit een showroom geplukt is.”

Als laatste wil Hilgré graag nog kwijt dat ze het in het interieur belangrijk en leuk vindt om bij zichzelf te blijven. “Je hebt heel veel trends die onder andere via Instagram voorbij komen. Of nieuwe producten in winkels waarbij je beïnvloed wordt om daar wat mee te doen. Ik probeer dat los te laten. Ook probeer ik persoonlijke dingen toe te voegen, zoals een krukje van mijn oma en een opbergdoosje van mijn andere oma. Daarnaast heb ik een muur met allemaal foto’s, zodat je echt kunt zien dat het mijn huisje is. Ik vind dat heel belangrijk, zodat het niet lijkt alsof het zo allemaal uit een showroom geplukt is. Dat geef ik andere mensen ook altijd mee: dat je ergens binnenkomt en echt kunt zien dat het een thuis is van die mensen.”

Raak jij geïnspireerd door Hilgrés interieur en verhaal? Volg haar dan op Instagram: @hilgewoon.

Binnenkijken bij Hilgré wooninspiratie fotowand en keuken

Binnenkijken bij Hilgré wooninspiratie kastje

Binnenkijken bij Hilgré wooninspiratie bank

Binnenkijken bij Hilgré wooninspiratie badkamer

Close