Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie zithoek nieuwe bank

Foto: @prachtig88

Jenneke (59 “ssssst!”) woont met haar kat, Dribbel, in een rijtjeswoning in Enschede. In deze Binnenkijken kun je lezen hoe blij ze met haar huisje is én kun je natuurlijk ongegeneerd binnengluren. Kijk je mee?

Jenneke woont sinds juli 2016 in haar huidige woning. Naar eigen zeggen is het een gezellige rijtjeswoning in een knusse nieuwbouwwijk in het centrum van Enschede. En daar is ze nog altijd ontzettend blij mee. “Ik prijs me nog iedere dag gelukkig dat ik dit huisje heb kunnen kopen. Huis-je ja, want de woonoppervlakte is 77m2. Klein dus, maar absoluut groot genoeg voor mij alleen. Inclusief een dito achtertuin ????.” Ook de ligging is Jenneke érg blij mee (“die is fantastisch!”). Haar huis bevindt zich op nog geen tien minuten lopen van het centrum en daarnaast is het dichtbij de uitvalsweg richting de snelweg.

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie slaapkamer

Foto: @prachtig88

“Het grote voordeel van een nieuwbouwwoning: het is van begin af aan helemaal jouw huis.”

Deze nieuwbouwwoning is compleet anders dan wat Jenneke gewend was. Haar vorige woning was namelijk het gerenoveerde ouderlijk huis van haar grootouders. Een huis dat automatisch, in tegenstelling tot een nieuwbouwwoning, veel herinneringen bij zich draagt. “Wat soms heel leuk is, maar wat er vaak ook voor zorgt dat je in een bepaald gevoel blijft hangen. Na een lastige periode in mijn leven, vond ik dat het tijd was om afscheid te nemen van het huis waar ik al mijn hele leven kwam en om mijn eigen herinneringen te gaan maken. En dat is het grote voordeel van een nieuwbouwwoning: het is van begin af aan helemaal jouw huis. Heerlijk is dat. Ik voel me hier dan ook van het begin af aan enorm thuis!”

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie eethoek met IXXI

Foto: @prachtig88

“Warm en vrolijk – iets waar ik in deze koude, donkere tijd heel veel behoefte aan heb!”

Op de vraag wat haar woonstijl is, antwoordt Jenneke met een citaat van Coco Chanel. “An interior is the natural projection of the soul.” En dat zegt dan ook meteen alles over haar interieur. “Eigenlijk vind ik alles mooi. Keuzes maken is voor mij dan ook heel erg lastig (en niet alleen als het mijn interieur betreft ????). Ik ben een gevoelsmens en dat helpt me vaak die keuzes te maken.” Jenneke vertelt dat ze midden in een hele hectische en verdrietige periode zat toen ze hier kwam wonen. “Ik had behoefte aan rust, dus werd mijn huis ingericht met rustige kleuren en spullen. Veel grijs en wit, aangevuld met een klein beetje kleur. Nu, 1,5 jaar later, gaat het veel beter met me en dat zie je dan ook direct terug in m’n interieur: veel kleur en opvallende accessoires zoals m’n IXXI.” Ook haar nieuwe vloerkleed van The Kindreds, dat ze op Instagram heeft gewonnen, geeft haar zithoek weer een hele andere uitstraling dan het kleed dat ze eerst had liggen. “Warm en vrolijk – iets waar ik in deze koude, donkere tijd heel veel behoefte aan heb!” Daaraan voegt Jenneke nog toe: “Op m’n Instagram-account is dit verloop in stijl heel mooi te zien.” Ook voegt Jenneke kleur in huis toe middels planten, waar ze dol op is. “Het gekke is dat ik in mijn vorige huis geen enkele plant had. Hoe is het mogelijk, denk ik nu. Groen brengt leven in je huis, ik zou nu niet meer zonder kunnen. Dus ja, als je me vraagt naar mijn woonstijl dan zeg ik: van alles wat. Of, hoe noemen ze dat tegenwoordig ook alweer? Eclectisch? Okay, eclectisch it is.”

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie zithoek

Foto: @prachtig88

“Toch nog een beetje dat stukje verleden waar ik nog geen afstand van wil doen…”

Haar favoriete meubelstukken in huis zijn de meubels die ze heeft geërfd van haar ouders en schoonouders. Dat zijn dan ook meubels die ze niet snel weg zou doen. “Toch nog een beetje dat stukje verleden waar ik nog geen afstand van wil doen… Bijvoorbeeld het kastje dat in de kamer staat. Dat heeft in het huisje van mijn grootouders en mijn ouders gestaan en heeft al veel verschillende kleuren gehad, ook weer afhankelijk van mijn gevoel van dat moment. Op mijn slaapkamer staat de oude linnenkast van mijn grootouders. Nog in de originele kleur, zo vind ik hem het mooist. Ook zo’n object met heel veel herinneringen.”

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie kastje met borden aan muur

Foto: @prachtig88

“Dit is wat bij me hoort.”

Als Jenneke de kans zou krijgen om haar huis helemaal opnieuw in te richten, zou ze dat op exact dezelfde manier doen. “Dit is wat bij me hoort. Ik hou niet van die gestileerde woonkamers waarin alles bij elkaar past.” Dat dit is wat bij haar past, blijkt ook uit iets dat ze zo nu en dan doet als ze op een woonsite aan het surfen is. “Soms surf ik op een mooie woonsite en mag ik van mezelf op elke pagina iets uitzoeken, zodat ik mijn perfecte interieur kan samenstellen. Al heel snel kom ik dan weer in de problemen door m’n keuzestress, maar vooral door het feit dat ik alles zo duur vind. Omdat ik zo veel dingen mooi vind, wil ik ook vaak en veel wisselen van meubels en accessoires. Dat kan een dure aangelegenheid worden, maar niet als je winkelt in de kringloop of op Marktplaats. Dat zijn dan ook mijn favoriete plekken om lekker rond te snuffelen naar ‘nieuwe’ aanwinsten voor mijn interieur. Ook kijk ik graag bij de bekende ketens zoals IKEA (en dan de koopjeshoek!), Kwantum, Leen Bakker en Sostrene Grene. Winkels waar je met een kleiner budget ook hele leuke spullen kunt kopen!”

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie kast slaapkamer

Foto: @prachtig88

“Hoe groot is die zak met geld?”

Jenneke shopt dus graag (én slaagt vervolgens) zo goedkoop mogelijk voor leuke spulletjes. Wie niet? Maar als geld dan toch even geen probleem zou zijn…? “Ik zou wel heel graag shutters willen voor mijn tuindeuren. Ach, en als we dan toch bezig zijn, dan ook maar voor de andere ramen ????. Ohja, en een binnendeur met glas! Het liefst zo’n stalen exemplaar. En zo’n stoere oude werkbank die door een handige Harry tot badkamermeubel wordt omgebouwd. Hoe groot is die zak met geld? Want ik zou ook wel graag zo’n terrasoverkapping willen met van die kantelbare lamellen. Kan dat? Nee, zonder gekheid, ik ben helemaal blij met hoe het nu is. Het is juist leuk om wensen te hebben en te kijken of die, op een manier die bij mijn portemonnee past, gerealiseerd kunnen worden.”

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie kast met planten bij eethoek

Foto: @prachtig88

“Woonbladen… ik verslind ze!”

Waar Jenneke haar inspiratie uit haalt voor veranderingen in huis of simpelweg om te dromen? “Instagram, Pinterest, woonprogramma’s, woonbladen… ik verslind ze! Heerlijk, maar ook gevaarlijk. Want ohhh….wat wil ik graag dat ene kleed, die ene lamp en dat plantje dat iedereen ook al heeft!”

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie doorkijkje woonkamer

Foto: @prachtig88

“Tegenwoordig stop ik mijn geld in alles wat met wonen te maken heeft.”

En of Jenneke zichzelf dan ook als heuse interieurfreak beschouwt? “Absoluut! Ik ben extreem veel met interieur bezig. Besteedde ik vroeger m’n geld hoofdzakelijk aan kleding, tegenwoordig stop ik het in alles wat met wonen te maken heeft. Ik heb nog stapels exemplaren van 101-woonideeën en vtwonen, die ik gewoon niet weg kan doen en regelmatig nog een keer doorblader. Heerlijk!!” Ook heeft ze constant de neiging om haar interieur te veranderen. “De grote meubels hebben bij mij een vaste plek, de kleine meubels wisselen regelmatig van plek en van kleur. Passen ze even niet in de kamer, dan verhuizen ze naar een andere ruimte in het huis. Kussentjes wisselen regelmatig van overtrek, vloerkleden van plek.”

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie eethoek en keuken

Foto: @prachtig88

“Ik lig binnenkort voor de eerste keer met een binnenkijker op papier in de winkel!”

Wat Jenneke als laatste nog graag kwijt wil, is een wel héél leuk weetje. “Terwijl ik de foto’s voor dit artikel aan het uitzoeken was, kreeg ik een heel leuk telefoontje. Ik lig binnenkort voor de eerste keer met een binnenkijker op papier in de winkel! Niet in een van de bekende woonbladen, maar in een jaarlijkse woonspecial van Hobby Handig. Dat is toch wel weer iets heel anders dan een online artikel. Spannend, maar ook heel erg leuk!”

Vind jij Jenneke’s interieur ook zo inspirerend (en vind jij Dribbel ook zo leuk?!), volg haar dan op Instagram: @prachtig88.

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie kastje woonkamer

Foto: @prachtig88

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie eethoek doorkijkje woonkamer

Foto: @prachtig88

Binnenkijken bij Jenneke sfeerimpressie terras

Foto: @prachtig88

Close