Binnenkijken bij Karin wooninspiratie woonkamer zithoek

Foto: @k_a.r.i.n

Karin (29) woont samen met haar vriend, Mario, in het Achterhoekse dorpje Aalten. In deze tweede kersteditie van Binnenkijken geeft Karin een kijkje in haar kersthuis én vertelt ze er alles over.

Karin en Mario hebben hun twee-onder-een-kapwoning in december 2012 gekocht en wonen er deze maand dan ook net vijf jaar in. Het huis staat in een rustige woonwijk, aan de rand van het dorp. Het was niet het eerste huis dat ze hadden bezichtigd, maar bij het tweede huis was het meteen raak. Althans, toen ze de drempel over waren. “Op de foto’s was ik er niet direct laaiend enthousiast over. Maar toen we binnenstapten, was ik op slag verliefd. Wat een leuk huis! Nu ik de foto’s terug kijk, denk ik: hoe dan?!” Het huis was behoorlijk donker en stond vol met meubels en accessoires. “Blijkbaar kon ik daardoor heen kijken.” De woning heeft volgens Karin een erg fijne tuin, met een overkapping aan de schuur vast. Maar ook de tuin was helaas niet meteen in hun stijl. Die hebben ze daarom na een jaar aangepakt. “Nieuwe tegels erin en een vijver. Heel erg leuk en heerlijk in de zomermaanden!”

Binnenkijken bij Karin wooninspiratie slaapkamer

Foto: @k_a.r.i.n

“Ik ben er elke dag opnieuw heel erg blij mee.”

Karin omschrijft haar woonstijl als strak en minimalistisch, met een Scandinavische touch. Dit zie je duidelijk terug in haar interieur, van de minimalistisch ingerichte zithoek tot de strakke wanden en keuken. Een stijl waar Karin nog altijd erg blij mee is. “Deze stijl hebben wij nog niet zo heel erg lang. Begin dit jaar zijn we aan het verbouwen gegaan. Ik ben er elke dag opnieuw heel erg blij mee!!” Op de vraag of ze haar inrichting op dezelfde manier zou aanpakken als ze de kans zou krijgen het overnieuw te doen, is dit dan ook haar antwoord.

Binnenkijken bij Karin wooninspiratie woonkamer lamp

Foto: @k_a.r.i.n. Muurkleur: Sikkens 00.ON.76.

“Nu alweer bijna een jaar verder, maar wat zijn we er blij mee!!”

Als extra vraag kreeg Karin of ze wat meer kon vertellen over die verbouwing. Wat we zijn natuurlijk best benieuwd wat er dan zoal in hun huis is veranderd… “Toen wij het huis kochten, hebben we niet heel veel gedaan. Een muurtje ertussenuit was de grootste klus. Er zaten steenstrips op één muur en voor de rest overal lambrisering. Toen we een paar jaar goed gespaard hadden, zijn we de boel gaan verbouwen. Alle bedrading in de muren en de muren en het plafond glad laten stucen. De keuken is verkleind, want er zat echt een meeegaa keuken in. Daardoor past er nu ook een mooie grote eettafel in. Ook hebben we gekozen voor een witte gietvloer. Een grote uitgave, maar we zijn er zo blij mee! Het straalt heel veel rust uit, maar toch ook wel warmte. Wat je niet zal verwachten met een witte vloer. Nu alweer bijna een jaar verder, maar wat zijn we er blij mee!!”

Binnenkijken bij Karin wooninspiratie keuken

Foto: @k_a.r.i.n

“Het is een mooi model, met een bijzondere poot onder het midden van de tafel.”

De favoriet in haar interieur? “Oeh, die vind ik lastig! Eigenlijk verandert dat continu. Ik denk als ik nu moet kiezen, de eetafel. Het is een mooi model, met een bijzondere poot onder het midden van de tafel.”

Binnenkijken bij Karin wooninspiratie woonkamer eethoek

Foto: @k_a.r.i.n

“Ik ben niet snel tevreden, maar nu wel lijkt het.”

Ook Karin kreeg de vraag welk woonitem bovenaan haar wishlist zou staan als geld geen probleem zou zijn. “Het klinkt heel gek, maar ik kan nu even echt niets bedenken. Ik ben niet snel tevreden, maar nu wel lijkt het, haha. Maar voor hoelang…” Haar inspiratiebron, Instagram, gooit wellicht het spreekwoordelijke roet in het eten. “Op Instagram zie ik zo veel moois voorbij komen. Niet altijd even goed, want mijn veranderdrang wordt daardoor zwaar versterkt.”

Binnenkijken bij Karin wooninspiratie woonkamer zithoek kerstboom close-up

Foto: @k_a.r.i.n

“Ik ben constant aan het kijken of het nog weer anders kan.”

Dit laatste geeft al een ‘sneak preview‘ voor haar antwoord op de vraag of Karin zichzelf als interieurfreak zou omschrijven. “Jazeker! Dagelijks ben ik ermee bezig en ik ben constant aan het kijken of het nog weer anders kan – tot ergernis van mijn vriend. Ik vind het zo leuk!” Sinds kort is Karin zelfs gaan bloggen. “Dat is echt een passie van me geworden. Zo leuk om over je hobby te schrijven en dit te kunnen delen met andere interieurfreaks. Zo kom je ook in contact met bedrijven, waarvan je dan wel eens spulletjes opgestuurd krijgt. Heel erg leuk!”

Houd jij van Karin’s minimalistische interieur en ben je benieuwd hoe ze na kerst weer veranderingen doorvoert? Volg haar dan op Instagram: @k_a.r.i.n.

Binnenkijken bij Karin wooninspiratie woonkamer doorkijkje

Foto: @k_a.r.i.n

Binnenkijken bij Karin wooninspiratie eethoek kerstboom poster

Foto: @k_a.r.i.n

Binnenkijken bij Karin wooninspiratie doorkijkje keuken vanaf eettafel

Foto: @k_a.r.i.n

Binnenkijken bij Karin wooninspiratie decoratie rek

Foto: @k_a.r.i.n

Close