Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie woonkamer eethoek en doorkijkje slaapkamer

Foto: @easylivingbykub. Muurkleur: RAL9010.

Kubra (26) woont samen met haar man in een Rotterdams appartement. In deze Binnenkijken kun je zien hoe Kubra dit appartement in hartje centrum heeft ingericht en lees je meer over haar interieur en -wensen.

Het appartement heeft een oppervlak van 135m2 en beschikt over een ruime woonkamer, twee slaapkamers, ruime badkamer, toilet, keuken en bijkeuken. Tot grote teleurstelling van Kubra, hebben ze helaas geen balkon. “Dit blijft een groot minpunt, omdat we genoodzaakt zijn om met het lekkere weer naar buiten te gaan. Dus naar de stad, in de drukte, terwijl je het liefst in je eigen huis zou willen blijven.”

Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie woonkamer zithoek

Foto: @easylivingbykub

“Er staan kasten in onze woning die niet veel inhoud hebben.”

Het appartement is onderdeel van een woontoren met grote raampartijen, met zwarte kozijnen. In de slaapkamer zijn de ramen zelfs van de vloer tot het plafond. “Super ideaal wat betreft lichtinval. In de woonkamer staat ook altijd veel licht en doen de planten het erg goed. De gang is een ander verhaal. Daar zijn geen ramen, waardoor het erg donker is en ook moeilijk is om te fotograferen.” Een leuk weetje, is dat Kubra en haar man eerder een klein appartement hadden. Hierdoor hadden ze in hun huidige appartement eerst veel lege plekken. “Er staan nu ook kasten in onze woning die niet veel inhoud hebben. Echt puur om de ruimte te vullen.”

Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie slaapkamer

Foto: @easylivingbykub

“Het knusse en huiselijke gevoel is voor mij wel erg belangrijk.”

Kubra omschrijft haar woonstijl als zo licht en minimalistisch mogelijk, met een aantal toevoegingen qua kleur. “Dus bijvoorbeeld een lichte vloer, met een mooi Perzisch kleed. Ik houd van het contrast. Het witte kan snel steriel en kil overkomen, maar juist met wat prints of kleurtjes wordt het een knus en gebalanceerd geheel. Het knusse en huiselijke gevoel is voor mij wel erg belangrijk.”

Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie kast woonkamer

Foto: @easylivingbykub. Muurkleur: Beton (Histor).

“Van totaal geen keuze hebben in eettafels, naar ineens kiezen uit drie modellen.”

Favoriet in huis is voor Kubra hun eettafel. “Het was een hele opgave om een mooie, grote en subtiele eettafel te vinden. We waren in eerste instantie bij woonboulevards aan het kijken, maar al snel kwamen we erachter dat dat toch niet helemaal onze stijl was. De meeste tafels waren of te klein of te lomp. We zijn toch meer van het Scandinavische interieur. Al eerder kwam ik online de tafelpoten van Hay tegen, die je los kunt kopen. Nou zie ik veel mensen allerlei dingen klussen, maar mijn man en ik behoren daar dus absoluut niet bij. Het idee om zelf voor een tafelblad te zorgen (de juiste vinden, zagen, schuren, geen idee wat erbij komt kijken), was voor ons wel een irreëel beeld. Uiteindelijk zijn we per toeval een super leuke winkel binnen gelopen. Van totaal geen keuze hebben in eettafels, naar ineens kiezen uit drie modellen. We waren mega enthousiast over dit model en konden zelf kiezen uit verschillende poten, afmetingen van het tafelblad, etc. Het wachten (zes weken) was het meer dan waard!! Nu zitten we hier vaak met onze familie en vrienden lekker te dineren. Heerlijk ding!”

Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie eethoek

Foto: @easylivingbykub

“Misschien heb ik daarom iets van 50 planten in huis?!”

Als ze haar huis opnieuw zou mogen inrichten, zou Kubra waarschijnlijk dezelfde woonstijl behouden. Het lastigste vindt ze de indeling van het huis zelf. “Hierdoor kán ik het eigenlijk niet anders inrichten. Het is een heel ruim appartement, waarvan het grootste aantal vierkante meters in de woonkamer zit. Het is een gigantische witte ruimte, wat het moeilijk maakt om er een knus en huiselijk gevoel mee te krijgen. Het is een soort vierkant met veel raampartijen, waardoor je ook ‘gedwongen’ bent om je tv op een bepaalde manier neer te zetten. Ik ben er ook erg lang mee beziggeweest om het te krijgen in de staat waarin het nu is. Een herenpand kan met alleen witte muren en weinig meubelstukken een huiselijke sfeer geven. Dit alles heeft te maken met de sfeer wat zo’n pand uitstraalt. Ons appartement is gewoon nieuw en bestaat uit beton. Daar heb je veel meer voor nodig om dezelfde sfeer te kunnen creëren, vind ik persoonlijk. Misschien heb ik daarom iets van 50 planten in huis?!”

Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie doorkijkje tv-hoek

Foto: @easylivingbykub

“Ik blijf me ook oriënteren tot ik de juiste tegenkom.”

Wat Kubra als eerste zou kopen als geld geen probleem zou zijn? “Dan zou ik een gigantisch groot handgeknoopt persizch tapijt willen kopen!! Ik blijf me ook oriënteren tot ik de juiste tegenkom.”

Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie doorkijkje slaapkamer vanuit woonkamer

Foto: @easylivingbykub

“Mijn man weet dan dat het mis is en ik weer de kriebels krijg om te gaan schuiven.”

Kubra vindt het erg leuk om, zoals ze het zelf zegt, op Instagram en Pinterest rond te neuzen. “Daarnaast kijk ik ook, wanneer mijn agenda het toelaat, naar vtwonen. Tijdens die momenten kijk ik de woonkamer in om te bedenken of ik iets ook op die manier kan doen of aanpassen. Mijn man, die vaak naast mij zit, weet dan dat het mis is en ik weer de kriebels krijg om te gaan schuiven, hihi.”

Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie hal

Foto: @easylivingbykub

“Ik kan soms momenten hebben dat ik erg aan het schuiven ben.”

Ondanks de ‘schuifkriebels’ die Kubra bij woonprogramma’s voelt, beschouwt ze zichzelf niet als interieurfreak. “Nee, ik vind zelf van niet. Haha. Ik kan soms momenten hebben dat ik erg aan het schuiven ben of dat iets niet naar mijn zin is (lees: mega kleine objecten, zoals een kaars die ik te druk vind bij een bepaalde opstelling). Maar er zijn ook momenten dat ik het een periode lang kan laten zoals het is. Ik ben zelf niet dagelijks bezig met mijn interieur. En als ik ermee bezigben, is het vaak in de weekenden.”

Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie tv-kast

Foto: @easylivingbykub

“Ik vind het erg leuk om te zien hoe mensen op rommelmarkten of in de kringloop kunnen slagen.”

Wat Kubra nog als laatste kwijt wil, is dat ze het erg leuk vindt om te zien hoe mensen op rommelmarkten of in de kringloop kunnen slagen. Hierdoor steeg haar interesse hierin en begon zij ook rommelmarkten in de gaten te houden. “Ik ben uiteindelijk een keer naar huis gekomen met een vaasje. Ik kan en doe er niet veel mee.. hahaha. Om die reden ben ik er ook maar gelijk mee gestopt. Ik heb er helaas geen gevoel voor.”

Ben je nieuwsgierig naar meer van Kubra’s interieur en hoe ze onlangs toch nog wat dingen in huis heeft aangepast? Volg haar dan op Instagram: @easylivingbykub .

Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie doorkijkje richting keuken

Foto: @easylivingbykub

Binnenkijken bij Kubra wooninspiratie doorkijkje hal vanuit woonkamer

Foto: @easylivingbykub

Close