Binnenkijken bij Linda wooninspiratie overzicht zithoek

Foto: @lindas_huis

Linda (41) woont samen met haar man Bert, hun twee zonen (5 en 8) en hun poezen Boaz en Vigo in een twee-onder-een-kapwoning in het Utrechtse Veendendaal. In deze Binnenkijken kun je lezen en zien hoe zij van hun nieuwbouwwoning een sfeervol thuis hebben gemaakt.

Linda woont samen met haar gezin ondertussen ruim anderhalf jaar in hun duurzame nieuwbouwwoning van 170m2. Het huis is een twee-onder-een-kapwoning in jaren ’30 stijl, inclusief garage en eigen oprit. “Voor ons huis ligt een waterpartij. Dat geeft een heerlijk vrij gevoel. Onze straat ligt bijna aan de rand van de wijk, dus we lopen zo het straatje uit de landerijen in en zitten vlakbij een prachtig natuurgebied. Aan de achterzijde van het huis hebben we een fijne tuin van 276m2, met lekker groot terras waar we op het zuiden ieder straaltje zon kunnen oppikken.”

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie buitenkant huis

Foto: @lindas_huis

“Mijn woonstijl is niet uitgesproken één stijl.”

Haar woonstijl kan Linda niet als één stijl omschrijven. “Mijn woonstijl is niet uitgesproken één stijl. Ik heb een mixje van strak, hoogglans wit, tikkeltje modern, gecombineerd met landelijk, veel hout, natuurlijke materialen en linnen/grijstinten. En soms wat vleugjes Scandinavisch.”

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie keuken eettafel

Foto: @lindas_huis

“Ik ben erg gehecht aan mijn servieskast in de woonkamer.”

Op de vraag wat haar favoriete meubelstuk of accessoire in huis is, antwoordt Linda dat ze dat een lastige vraag vindt. Er zijn veel kleine dingen in huis waar ze wel wat mee heeft. “Maar als ik echt moet kiezen… Ik ben erg gehecht aan mijn servieskast in de woonkamer. Die heeft inmiddels het derde kleurtje. De kast was ooit klassiek bruin en werd toen gebroken wit. In dit huis is het inmiddels grijzig geworden.” Naast deze kast, is Linda ook erg gek op haar twee fauteuils in de woonkamer. “Dit zijn oude stoeltjes van mijn schoonouders en zijn ook helemaal opgeknapt. Het houtwerk is blank hout geworden en er zit nu een stoere, grijze linnen stof op.”

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie leeshoekje achter zithoek

Foto: @lindas_huis

“Ik moet zeggen dat ik wel erg blij ben met hoe het nu geworden is.”

Of Linda haar huis op dezelfde manier zou inrichten als ze de kans zou krijgen alles opnieuw aan te pakken? “Ik woon natuurlijk pas anderhalf jaar in dit huis. En ik moet zeggen dat ik wel erg blij ben met hoe het nu geworden is. Ik heb voor onze inrichting moodboarden gemaakt en die zijn uiteindelijk in de praktijk ook zo uitgekomen in onze inrichting. Deze stijl past gewoon bij ons. Ons doel was een huis met licht en veel rust qua inrichting en dat is gelukt.”

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie doorkijkje slaapkamer vanuit overloop

Foto: @lindas_huis

“Deze hadden we oorspronkelijk ook gepland voor dit huis, maar zijn helaas in de begroting gesneuveld.”

Als geld geen probleem zou zijn, zouden voor binnenshuis stalen deuren bovenaan de wishlist staan. “Deze hadden we oorspronkelijk ook gepland voor dit huis, maar zijn helaas in de begroting van de nieuwbouw en inrichting gesneuveld. Tja, je moet prioriteiten stellen. En zeker bij nieuwbouw, dan komt er gewoon heel veel op je af. Maar we sparen er nu gewoon voor en dat komt ooit nog wel eens.” Ook voor buitenshuis staat er iets op de wishlist. “Wat ook nog een wens is, ook zeker van mijn man, is een mooie veranda in de tuin. We hebben hier al een plannetje van liggen. Ook hier wordt voor gespaard.”

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie tuin

Foto: @lindas_huis

“Uren heb ik gegoogled, blogs gevolgd en op Pinterest gezeten.”

Haar inspiratie voor dit huis heeft Linda voornamelijk via internet opgedaan. “Uren heb ik gegoogled, blogs gevolgd en op Pinterest gezeten. Daar heb ik voor verschillende onderdelen borden gemaakt. Daarnaast heb ik woontijdschriften van binnen en van buiten gelezen. Ik was in die tijd (helaas) nog niet actief op Instagram qua interieurgebied. Nu natuurlijk wel en haal ik hier ook veel ideeën en inspiratie uit.”

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie keuken

Foto: @lindas_huis

“In ons vorige huis had ik meer een allegaartje en dat was voor mijn gevoel altijd rommelig.”

Of Linda zichzelf als interieurfreak beschouwt? “Ben ik een interieurfreak? Ik ben wel dol op alles wat met interieur en styling te maken heeft. Ik denk ook altijd in plaatjes hoe ik iets voor me zie. En als ik iets in m’n hoofd heb qua hoe ik het wil, blijft het terugkomen totdat ik het gerealiseerd heb. In dat opzicht ben ik misschien wel een freak ;). Maar niet dat ik met alle trends op woongebied meedoe.” Ook qua verschuiven in huis houdt Linda het rustig, en wel om een hele fijne reden. “Ik lees wel eens dat mensen heel vaak hun hele interieur verschuiven en verplaatsen. Op dat vlak ben ik misschien saai 😉 . Onze inrichting heeft een vaste plek. Onze zithoek is rondom een haard gemaakt en ook de woonkeuken heeft een vaste indeling. Wel schuif ik met krukjes en natuurlijk verander ik ook wel de accessoires. Maar echt qua stijl veranderen, doe ik niet zo snel. Dit interieur is heel bewust gekozen en weloverwogen gedaan. In ons vorige huis had ik meer een allegaartje en dat was voor mijn gevoel altijd rommelig. Daar had ik meer onrust over het willen veranderen. Misschien ook omdat ik toen nog niet zo’n eenduidige stijl voor mezelf had doorgevoerd. Gelukkig kwam toen de verhuizing naar dit huis en hier zijn we écht blij met ons huis en het passende interieur.”

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie slaapkamer

Foto: @lindas_huis

“Ik loop regelmatig met een rolmaat om dingen voor mensen op te meten”

Een ander leuk weetje over Linda’s huis, is dat dit huis ervoor heeft gezorgd dat ze actief is geworden op Instagram. “Veel mensen die mijn huis bezochten of weleens foto’s zagen, zeiden steeds dat ik daar wat mee moest gaan doen. Na lang twijfelen, ben ik toch op Instagram van start gegaan. Nu vind ik het ontzettend leuk hoe mensen reageren op je foto’s en bijbehorende verhaaltjes. Ik vind het ook altijd leuk om mensen te vertellen over waar spullen vandaan komen, kleuren, enz. Ik loop regelmatig met een rolmaat om dingen voor mensen op te meten die iets gezien hebben en daar tot in detail dingen over willen weten. Ik doe het met alle plezier!” Over kleuren gesproken: naar aanleiding van de muurkleur in hun woonkamer heeft Linda nog een tip. “De begane grond heeft de muurkleur Pavilion Grey van Farrow and Ball (welliswaar door de schilder als matte muurverf gemengd). Ik vind het zelf een erg fijne kleur. Deze kleur neemt heel mooi verschillende lichtinvloeden aan. De woonkamer ligt aan de zuidkant en oogt vaak iets warmer, groeniger dan de keuken die aan de noordkant ligt. Hier oogt het vaak koeler, grijziger. Ik kriig ook vaak de vraag op Instagram over de kleuren. Ik adviseer altijd om proefpotjes te kopen. Zet deze op kleine schildersdoekjes (die koop je bijvoorbeeld bij een Action of Kwantum) en zet deze doeken steeds op verschillende plaatsen vlak tegen de wand. Dan zie je wat de kleur doet bij verschillende lichtinvallen.” (tip: lees hiervoor ook het artikel met 6 tips voor het kiezen van een verfkleur).

Vind jij Linda’s interieur ook zo mooi en wil je je daar verder door laten inspireren? Volg haar dan op Instagram: @lindas_huis.

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie zithoek bank

Foto: @lindas_huis

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie doorkijkje woonkamer

Foto: @lindas_huis

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie close-up keuken

Foto: @lindas_huis

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie hal

Foto: @lindas_huis

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie toilet hal

Foto: @lindas_huis

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie close-up tuin

Foto: @lindas_huis

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie slaapkamer close-up nachtkastje

Foto: @lindas_huis

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie badkamer bad

Foto: @lindas_huis

Binnenkijken bij Linda wooninspiratie badkamer wastafel toilet

Foto: @lindas_huis

Close