Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie zithoek

Foto: @luciennematsinger. Muurkleur: Camouflage Green extra mat (Flexa).

Lucienne (23) woont samen met Kees en kitten Snoet in een rijtjeshuis in het Zuid-Hollandse Dirksland. Hier wonen ze nog maar net een paar maanden. In deze Binnenkijken kun je zien wat ze er ondertussen al van hebben gemaakt én lees je meer over Lucienne’s kijk op interieur.

Begin maart dit jaar hebben Lucienne en Kees de sleutel van dit nieuwbouwhuis gekregen. De woning is ongeveer 140m2 groot en heeft een ruime tuin. Het huis staat in een wijk in Dirksland, waar ze al snel gek op waren. Ook het huis zelf is precies wat ze in gedachten hadden. “Het is een nieuwbouwwoning met het uiterlijk van een oud huis. Wat het helemaal leuk maakt, is dat geen enkel huis in de wijk hetzelfde is. Ieder huis is dus uniek. Dat maakte het voor ons zo leuk.” Niet alleen de wijk is wat ze zo leuk vinden, maar ook dit exacte huis. “We hadden ons ingeschreven voor het project en waren een van de eersten. We konden dus meteen onze uitspraak doen en hadden het huis wat we graag wilden! We hebben boven in onze slaapkamer grote openslaande ramen/deuren inclusief Franse balkonnetjes, dat ons huis nog meer af maakt.”

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie slaapkamer openslaande deuren

Foto: @luciennematsinger

“Het is zelfs nog mooier geworden dan we in gedachten hadden.”

Lucienne en Kees kwamen beide uit hun ouderlijk huis en zijn met dit huis dan ook bij nul begonnen. “We hebben alles helemaal nieuw kunnen uitkiezen. De badkamer, keuken en natuurlijk de rest is allemaal naar eigen keus.” Het moeilijke was om alles vanaf een tekening in te richten. “We vonden het erg lastig om alles via tekeningen te doen. Maar uiteindelijk zijn wij helemaal blij met het eindresultaat en is het zelfs nog mooier geworden dan we in gedachten hadden.” Na slechts drieënhalf week klussen, zijn Lucienne en Kees eind maart in het huis getrokken. Een paar maanden later kwam ook kitten Snoet erbij.

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie kattentipi

Foto: @luciennematsinger

“Dat vonden we juist lekker afsteken bij de rest van het huis.”

Qua woonstijl omschrijft Lucienne hun interieur als Scandinavisch, met een tikje industrieel. “We houden allebei erg veel van licht, ruimte en natuurlijke materialen. De keuken is dan wel donkergrijs met grove stalen handgrepen, maar dat vonden we juist lekker afsteken bij de rest van het huis.” Haar favoriet in huis? “Dat is toch wel de HKliving hangstoel. Heerlijk om in te relaxen en boekjes/tijdschriften in te lezen. Ik kom daarin helemaal tot rust!”

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie keuken

Foto: @luciennematsinger

“Daar kunnen we dan weer voor gaan sparen.”

Als ze haar huis helemaal opnieuw zou mogen inrichten, zou Lucienne dat op dezelfde manier doen. Gelukkig maar, want ze wonen er nog maar net een paar maanden. “Natuurlijk zijn er een paar kleine dingetjes waarvan we achteraf denken: was het zo niet leuker geweest? Maar daar kunnen we dan weer voor gaan sparen, haha!”

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie woonkamer hangstoel

Foto: @luciennematsinger

“Een grote stalen deur tussen de woonkamer en hal is echt een droom.”

Het antwoord op de vraag welk woonitem bovenaan Lucienne’s wishlist zou staan als geld geen probleem zou zijn, is kort maar krachtig. “Ooooh dat zijn twee dingen. Zonder twijfels een gietvloer en een grote stalen deur tussen de woonkamer en hal. Dat is echt een droom!” De inspiratie voor haar wishlist haalt Lucienne veel van Instagram. “Ik volg daar een paar mensen waarvan ik echt alles mooi vind, dus zij zijn wel een beetje mijn inspiratiebron. Ook kijk ik regelmatig op Pinterest en maak ik leuke bordjes aan.”

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie doorkijkje keuken vanuit woonkamer

Foto: @luciennematsinger

“Met kleine dingetjes kun je je huis weer zoveel anders maken.”

Lucienne zou zichzelf op dit moment nog niet tot de steeds groter wordende ‘verzameling interieurfreaks‘ benoemen. “Het is nog zo nieuw, dus heel veel is er nog niet geschoven. Wel word ik helemaal blij van leuke nieuwe items/accessoires, dus in dat geval dan weer wel. Met kleine dingetjes kun je je huis weer zoveel anders maken.”

Vind jij Lucienne’s interieur inspirerend en ben je nieuwsgierig of ze zich toch tot een heuse interieurfreak zal ontpoppen? Volg haar dan op Instagram: @luciennematsinger.

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie woonkamer

Foto: @luciennematsinger

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie woonkamer kast

Foto: @luciennematsinger

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie tv-kast

Foto: @luciennematsinger

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie tuin

Foto: @luciennematsinger

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie hal

Foto: @luciennematsinger

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie slaapkamer bed

Foto: @luciennematsinger

Binnenkijken bij Lucienne wooninspiratie slaapkamer kledingrek

Foto: @luciennematsinger

Close