Binenkijken bij Merel wooninspiratie zithoek met kerstversiering

Foto: @liefstehuisje. Lambrisering: Powder Beige (Kwantum).

Merel (30) woont samen met Andy, hun zoontje Noah en kat Diesel in een eengezinswoning in het Gelderse Lent. Merel bijt met deze nieuwe Binnenkijken de spits af voor de reeks kersthuizen, die je in december op Interior Guide kunt vinden. Daarbij vertelt ze, zoals je bij de binnenkijkers gewend bent, alles over haar huis en woonwensen.

Merel is een jaar geleden met haar gezin in dit huis komen wonen. De (eengezins)woning bestaat uit drie slaapkamers. Ook hebben ze een ruime zolder, waar ze een vierde slaapkamer hebben. Én een tuin, die Merel erg graag wilde. Hiervoor woonden ze in een nieuwbouwappartement, wat helaas te klein werd toen Noah geboren werd. Merel miste een tuin heel erg en wilde daarom graag verhuizen naar een huis met een tuin.

Binenkijken bij Merel wooninspiratie slaapkamer bed

Foto: @liefstehuisje. Lambrisering: Muisgrijs (Praxis).

“Ondanks dat het appartement heel fijn was, benauwde het mij ook heel erg.”

Merel en Andy hebben een aantal keren geprobeerd om hun (huur)appartement te ruilen met anderen. Helaas draaide dat steeds op niets uit. “Ik werd daar erg ongeduldig van. Ondanks dat het appartement heel fijn was, benauwde het mij ook heel erg.” Toen ze een uitnodiging kregen om hun huidige woning te bezichtigen, twijfelde Merel dan ook geen moment. Haar vriend was al eerder gaan kijken en vond het van de buitenkant maar niks. “Het huis is ook niet mooi van de buitenkant, maar wel ruim genoeg en een echte eengezinswoning. Ik wilde de woning dus accepteren, maar mijn vriend eigenlijk niet. Hier zijn toen de nodige woorden over gevallen. Uiteindelijk ging hij overstag en hadden we ook nog het geluk dat we de woning kregen. Nu, een jaar later, moeten we nog steeds een hoop doen aan de woning. Ook de woningbouw moet dingen komen vervangen, want de woning verkeert niet in al te beste staat. De keuken is bijvoorbeeld toe aan vervanging, maar ook het toilet van beneden en boven. Deze zul je dan ook echt nooit op mijn Instagram tegenkomen. Tot die tijd maken we het gewoon gezellig met accessoires en onze meubels. Dat lukt aardig.”

Binenkijken bij Merel wooninspiratie eethoek met kerstversiering

Foto: @liefstehuisje

“Ik word erg vrolijk van pasteltinten.”

Haar woonstijl vindt Merel moeilijk te omschrijven. “Ik vind gewoon heel veel dingen leuk. Ik denk dat ik neig naar de Scandinavische stijl, maar dat er ook wel wat landelijke items in ons huis te vinden zijn. Daarnaast kun je niet om de kleur roze heen en word ik erg vrolijk van pasteltinten.” In de woonkamer zijn de kleuren zachter dan boven, waar alles wat donkerder is. “Het liefst had ik op de slaapkamer een pasteltint willen hebben, maar dat kon ik mijn vriend niet aandoen. Daarom heb ik daar voor een donkerdere tint gekozen en combineer ik deze met wat lichte accessoires. De kamer van Noah is vrij licht en vind ik tegelijk lief én stoer. Ik vind het een echte peuterkamer. Ik heb daar zwart en wit met grijs gecombineerd.”

Binenkijken bij Merel wooninspiratie slaapkamer Noah

Foto: @liefstehuisje. Muurkleur: gemengde verfkleuren.

“Ik hou heel erg van meubeltjes opknappen.”

Op de vraag wat haar favoriete meubelstuk of accessoire in huis is, antwoordt Merel dat ze niet gehecht is aan meubelstukken. De schommelstoel vindt ze wel erg leuk. “Die wilde ik allang, dus ik was heel blij toen ik deze vorig jaar voor mijn verjaardag kreeg.” Daarnaast is ze ook blij met de witte kast die in de woonkamer staat – een kringloopvondst. “Ik hou heel erg van meubeltjes opknappen. Deze kast was eerst heel lelijk bruin, maar heb ik met krijtverf wit gemaakt. Door er leren, legergroene handgreepjes op te bevestigen, is hij minder landelijk en juist stoerder geworden. Onze eettafel is een tafel die je vaker in Instagram-huizen voorbij ziet komen: steigerhouten planken en schragen van de IKEA. Mijn oom maakte hem voor ons en ik ben er nog steeds heel blij mee.”

Binenkijken bij Merel wooninspiratie zithoek schommelstoel met kerstversiering

Foto: @liefstehuisje

“Ik vind dat het zitgedeelte hierdoor tekort wordt gedaan.”

Als ze hun huis helemaal opnieuw zou mogen inrichten, zou Merel dat waarschijnlijk op dezelfde manier aanpakken. “Ik denk het wel. Ik heb niet echt spijt van dingen zoals ze nu zijn. Ik ben tevreden met ons huis, los van dat ik onze raambekleding in de woonkamer echt niet mooi vind. We hebben toen snel wat opgehangen, maar het hangt er nu nog steeds. Dat is jammer, want ik vind zelf dat het zitgedeelte hierdoor tekort wordt gedaan. Het is daarom een puntje van ergernis.” Het antwoord op de vraag wat Merel als eerste zou kopen als geld geen probleem zou zijn, is dan ook nieuwe raambekleding in de woonkamer. “Mooie, witte houten jaloezieen. En een nieuwe keuken (in plaats van wachten op de woningbouw!!).”

Binenkijken bij Merel wooninspiratie keuken met kerstversiering

Foto: @liefstehuisje

“Ik zie zo veel leuke ideeën en wil dan het liefst het hele huis veranderen.”

Haar inspiratie voor veranderingen in huis, haalt Merel voornamelijk van Instagram. Ook neust ze af en toe op Pinterest, maar daar kan ze heel onrustig van worden. “Omdat ik dan zo veel leuke ideeën zie en dan het liefst het hele huis wil veranderen.” Merel leest om inspiratie te doen ook af en toe een woontijdschrift, maar kan zich daarnaast laten inspireren door dingen die ze in winkels of eetgelegenheden ziet.

Binenkijken bij Merel wooninspiratie close-up kerstboom

Foto: @liefstehuisje

“Laatst zei mijn zoontje: ‘mama, ga je vandaag niet weer veranderen?’.”

Of Merel zichzelf als interieurfreak beschouwt? “Ik ben heel gek op interieur en vind het heel leuk om ermee bezig te zijn. Design items en dat soort dingen ben ik niet zo veel mee bezig. Ik vind Hay bijvoorbeeld een heel mooi design merk. Maar toen zij een samenwerking met IKEA aangingen, dacht ik niet: ohh dat moet ik hebben. Sterker nog, toen ik bij de IKEA ging kijken, vond ik het mooi, maar ik werd er niet heel warm van. Ik verander wel vaak in huis. Dat deed ik als kind al op mijn kamer. Ik geloof dat dat in de genen zit, want mijn moeder doet dat ook heel vaak. Ik verander niet zo veel aan de opstelling in huis, omdat het huis niet de mogelijkheid biedt om de hele boel om te gooien. Maar kastjes verplaatsen kan wel en ook schuif ik met accessoires. Dan haal ik weer dingen weg of verplaats ik dingen naar boven of andersom. Dat gebeurt eigenlijk wel wekelijks. Laatst zei mijn zoontje: ‘mama, ga je vandaag niet weer veranderen?’. Oeii, het valt dus wel op 😉 . Daarnaast ben ik best snel uitgekeken op dingen en dan moet het weer even helemaal anders. Als ik dat niet doe, word ik er onrustig van.”

Ben jij nieuwsgierig naar hoe Merels interieur er buiten de kerstperiode om uitziet of ben je benieuwd naar andere veranderingen in huis? Volg haar dan op Instagram: @liefstehuisje.

Binenkijken bij Merel wooninspiratie woonkamer tv-kast met kerstversiering

Foto: @liefstehuisje

Binenkijken bij Merel wooninspiratie doorkijkje woonkamer

Foto: @liefstehuisje

Binnenkijken bij Merel wooninspiratie eethoek en kast woonkamer met kerstversiering

Foto: @liefstehuisje

Binenkijken bij Merel wooninspiratie kast woonkamer kringloopvondst

Foto: @liefstehuisje

Binenkijken bij Merel wooninspiratie hoekje keuken met kerstversiering

Foto: @liefstehuisje

Binenkijken bij Merel wooninspiratie slaapkamer bureau

Foto: @liefstehuisje

Binenkijken bij Merel wooninspiratie hoekje kinderkamer

Foto: @liefstehuisje

Close