Binnenkijken bij Niels wooninspiratie doorkijkje woonkamer zithoek

Foto: @niels.spierings

Niels (30) woont samen met zijn vriendin, Simone, en kat, Floki, in een tussenwoning in Nijmegen. Na verschillende huizen te hebben bezichtigd, waren ze bij het zien van dit huis op slag verliefd. In deze Binnenkijken lees je waarom én kun je precies zien hoe ze hun huis hebben ingericht.

Nadat Niels en Simone twee jaar geleden besloten te gaan samenwonen, waren de eerste bezichtigingen het allemaal nét niet. Ze wilden het liefst een huis met karakter en zo veel mogelijk authentieke details. Gelukkig kwam ineens deze (arbeiders)woning van zo’n 120m2 voorbij – net toen ze de zoektocht tijdelijk wilden staken. “We waren beiden op slag verliefd; een klassieke arbeiderswoning uit 1906 met hoge plafonds, glas-in-lood, originele houten paneeldeuren, een prachtige trap en originele schuiframen. Alles klopte. Bovendien is het huis ook nog eens volledig onderkelderd, wat mogelijkheden biedt voor een atelier aan huis. Achter het huis bevindt zich daarnaast een heerlijke stadstuin, met veel groen. We wisten dat we snel moesten handelen; we brachten direct een bod uit en binnen drie dagen waren de handtekeningen gezet. Inmiddels hebben we een flinke verbouwing achter de rug en wonen we hier ruim een jaar. Nog altijd met veel plezier.”

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie tuin met doorkijkje keuken

Foto: @niels.spierings

“Ik ben altijd op zoek naar een evenwichtige combinatie van vintage en design.”

Niels omschrijft zijn woonstijl als eclectisch en eigentijds. “Ik ben altijd op zoek naar een evenwichtige combinatie van (Mid-century) vintage elementen en (Scandinavisch en Dutch) design.” En dat in combinatie met planten. “Ik hou van planten!”

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie woonkamer eettafel

Foto: @niels.spierings

“Een tijdloos ontwerp, functioneel in zijn eenvoud.”

Op de vraag wat zijn favoriete meubelstuk of accessoire in huis is, antwoordt Niels zonder twijfel de vintage fauteuil van Kho Liang Ie. “Of zoals de meeste mensen zeggen: ‘die oranje stoel’. Het is een echte blikvanger, die ook nog eens heerlijk zit. Een tijdloos ontwerp, functioneel in zijn eenvoud. Ik was op slag verliefd.” Ook is Niels nog steeds heel blij met hun Perzisch tapijt, dat hij voor een symbolisch bedrag van vrienden kon overnemen. “Het contrasteert prachtig met onze lichtgrijze vloer en is bovendien lekker warm aan de voeten.”

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie woonkamer zithoek

Foto: @niels.spierings

“Dat bleek een schot in de roos.”

Als hij hun huis helemaal opnieuw zou mogen inrichten, zou Niels dat op dezelfde manier doen. “Sterker nog, dat heb ik al eens gedaan. Mijn vorige woning was ook volledig wit. Hoewel ik gezworen heb nooit meer een witte vloer te nemen, kwamen we na een lange zoektocht tot de conclusie dat die witte vloer eigenlijk zo gek nog niet was. Het is ruimtelijk, licht en vormt een goede basis voor ons interieur.” Uiteindelijk hebben Niels en Simone niet voor wit, maar voor een lichte grijstint gekozen. “Dat bleek een schot in de roos.”

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie keuken

Foto: @niels.spierings

“Die zit echt goddelijk.”

Welk woonitem bovenaan Niels’ wishlist zou staan als geld geen probleem zou zijn? Ook daar antwoordt hij weer zonder twijfels op: “De Eames Lounge chair, die zit echt goddelijk.”

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie woonkamer dressoir met doorkijkje zithoekje

Foto: @niels.spierings

“Dagelijks dringen honderden interieurverslaafden mijn leven binnen.”

Inspiratie haalt Niels uit woonbladen als ELLE Decoration, maar doet hij vooral op via Instagram en Pinterest. In dat laatste schuilt volgens Niels ook een gevaar, dat velen van ons zullen herkennen. “Dagelijks dringen honderden interieurverslaafden mijn leven binnen. In deze dagelijkse brei aan informatie is het moeilijk om onderscheidend te zijn. We laten ons soms te veel beïnvloeden door hetgeen we zien. Dat leidt tot woonclichés. Iedere keer dat die éne stoel voorbij komt op Instagram, groeit je verlangen. Stukje bij beetje. Tot je er uiteindelijk voor zwicht en vol trots zelf een foto plaatst van die ene stoel, in jouw ‘unieke’ interieur. Maar hoe uniek is jouw interieur eigenlijk nog, wanneer je je continu probeert te spiegelen aan je timeline? Nou, niet zo uniek dus. Het is belangrijk de inkomende informatie te doseren. Ik word dagelijks geprikkeld door een (over)dosis aan inspiratie op Instagram en Pinterest. Dat vintage kastje tegen die diepgroene muur is prachtig. Maar past die groene muur ook bij mijn persoonlijkheid? Nee. Ik hou namelijk van licht, lucht en ruimte. Dus scroll ik rustig verder.” Wel laat Niels altijd een like achter. “Want hoewel niemand het zal toegeven, krijgt iedereen een goed gevoel van likes. Ik ook. Het is een signaal. Zo van: gelukkig vinden ze mijn interieur mooi. Dat is emotioneel best waardevol en laat zien dat het gras bij de buren niet altijd groener is.”

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie doorkijkje hal

Foto: @niels.spierings. Muurkleur: RAL 9010 i.c.m. Heart Wood (Flexa).

“Mijn vriendin zegt wel eens: ‘ga nou eens even rustig zitten’.”

Ook Niels zou zichzelf – zoals vele voorgangers in de categorie Binnenkijken – als heuse interieurfreak omschrijven. “Ik ben er vrijwel dagelijks mee bezig. Ik ben echter wel een tikkeltje autistisch, dus ik schuif niet wekelijks met meubels. Als een bepaalde opstelling goed bevalt, stap ik daar niet snel vanaf. Accessoires verplaatsen zich daarentegen wel vaak. Dat geldt ook voor de planten, die regelmatig een andere plek krijgen. Mijn vriendin zegt wel eens: ‘ga nou eens even rustig zitten’. Dat kan ik niet.”

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie woonkamer impressie eetgedeelte

Foto: @niels.spierings

“Veel meubels en accessoires hebben een verhaal.”

Tot slot wil Niels graag kwijt dat veel van hun meubels en accessoires een verhaal hebben. Een voorbeeld daarvan is de eettafel, die oorspronkelijk dienstdeed als bureau. “De eetkamertafel kwam ik bij toeval tegen. Een handelaar in vintage meubelen vertelde me dat hij nog een bijzonder bureau had staan. Ik zag er direct een eetkamertafel in. Bescheiden van formaat, maar perfect voor de kleine eetkamer die ik destijds had. Het ontwerp is eenvoudig, tijdloos en functioneel. Daar hou ik van.”

Vind jij Niels zijn eclectische interieur ook zo mooi en wil je je daar vaker door laten inspireren? Volg hem dan op Instagram: @niels.spierings.

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie woonkamer zithoek tv-hoek

Foto: @niels.spierings

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie doorkijkje keuken

Foto: @niels.spierings

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie slaapkamer bed

Foto: @niels.spierings

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie slaapkamer nachtkastje

Foto: @niels.spierings

Binnenkijken bij Niels wooninspiratie slaapkamer

Foto: @niels.spierings

Close