Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie zithoek woonkamer

Foto: @thuisbijsuus

Susan (Suus), 42, woont met haar man Ivar, zonen Sven en Jesper en hond Floor in een hoekwoning in Zwanenburg (Noord-Holland). Deze woning hebben ze eerder dit jaar als een oud huis met een donkerbruine inrichting gekocht. Na maandenlang verbouwen, hebben ze ondertussen een wit paleisje. In deze nieuwste Binnenkijken lees je alles over deze verbouwing en kun je meegluren in Suus’ interieur.

Suus’ huis is een hoekwoning met een garage en een tuin van ongeveer 16 meter diep. In totaal zijn Suus en Ivar vier maanden lang beziggeweest met de verbouwing van hun opknapper, waarna ze er in mei dit jaar eindelijk in konden gaan wonen. “Alles hebben we moeten doen, van riolering en electra tot badkamer, keuken en ga zo maar door!” Van de oorspronkelijke woning is dan ook vrijwel niets meer terug te zien. Ze hebben hiervan veel laten doen, maar ze hebben toch ook wel veel zelf gedaan: “Fijn zo’n handige man!”

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie betonnen aanrecht keuken

Foto: @thuisbijsuus

“De gordijnen in de deuropening worden binnenkort vervangen door oude paneeldeuren.”

Ondertussen is het huis naar Suus’ zeggen “goed bewoonbaar”. Af is het echter nog niet. Zo moet er nog veel geschilderd worden en hebben ze op dit moment gordijnen in plaats van deuren. “Niet ideaal, maar deze worden binnenkort vervangen door oude paneeldeuren.”

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie zithoek tuin

Foto: @thuisbijsuus

De tuin is echt nog een ‘project’: “De tuin is helemaal leeg, op een heel klein terrasje na waar we afgelopen zomer heerlijk op vertoefd hebben. Volgend jaar gaan we een begin maken om ook van de tuin een plek te maken waar we kunnen relaxen en genieten!”

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie tuintafel

Foto: @thuisbijsuus

“Wit voert de boventoon hier in huis”

Haar woonstijl geeft Suus de naam ‘Scandinavisch/bohémian’. “Zomers het wit gecombineerd met naturellen en ‘s winters een toevoeging van zwart, wat het wat stoerder maakt. Wit voert de boventoon hier in huis en dat zal niet zo snel veranderen! 😉 ”

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie trolley kerstsfeer

Foto: @thuisbijsuus

“De houten werkbank vormt een mooi contrast met de strakke witte keuken met betonnen aanrechtblad!”

Haar favoriete accessoires in huis zijn de lamp naast de bank, die ze van een grote tak maakten, het oude luik dat in de vensterbank staat tegen inkijk van buiten en de palletkar die ze gebruiken als salontafel. “Ook de oude werkbank in de keuken is favoriet. Een mooi contrast met de strakke witte keuken met betonnen aanrechtblad!”

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie palletkar salontafel

Foto: @thuisbijsuus

“We missen de kamer en suite wel”

De vraag of ze hun huis anders zouden inrichten als ze nu de kans zouden krijgen, is in dit geval natuurlijk een beetje overbodig. Ze wonen er immers net en zijn juist druk beziggeweest om het helemaal naar hun smaak te maken. “Ons vorige huis hadden we net helemaal opgeknapt toen we het verkochten. Toch had ik daar ook nog wensen, zoals een witte vloer en meer ruimte om het huis. Dit alles hebben we nu wel, dus we zijn zeer tevreden. Al missen we de kamer en suite wel!” (zie foto hieronder)

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie kamer en suite

Foto: @thuisbijsuus

“We zouden graag nog een kamer en suite maken met oude ijzeren deuren”

Welk item bovenaan het wensenlijstje zou staan als geld geen probleem zou zijn? “Wensen hebben we genoeg. We zouden nog graag een stuk aanbouwen en dan een soort kamer en suite maken met oude ijzeren deuren. En dan zo’n mooie zwarte houtkachel erbij… Nu de zak met geld nog! 😉 ”

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie palletkar salontafel kaarsen kerstster

Foto: @thuisbijsuus

“Elke week verandert er wel iets”

Suus is altijd aan het speuren naar mooie items en aan het nadenken over hoe het thuis weer anders kan. “Elke week verandert er dan ook wel iets… Ik denk dat ik wel een ‘echte’ interieurfreak ben.” Haar inspiratie voor veranderingen haalt ze van social media als Pinterest en Instagram, uit woonmagazines en uit winkels. “Ik ben altijd wel érgens aan het snuffelen!”

Suus is dus nog volop bezig met het zoeken naar inspiratie om haar huis nog mooier te maken. Ben jij benieuwd waar haar zoektocht naartoe leidt, volg haar dan op Instagram via @thuisbijsuus en/of @suusvvelzen.

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie eettafel

Foto: @thuisbijsuus

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie servieskast

Foto: @thuisbijsuus

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie keuken

Foto: @thuisbijsuus

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie slaapkamer

Foto: @thuisbijsuus

Binnenkijken bij Suus sfeerimpressie slaapkamer nachtkastje

Foto: @thuisbijsuus

Close