Vanessa (37) woont samen met Erik (41), Sven (13), Bente (10) en hun golden retriever Marley in een twee-onder-een-kapwoning in Zuid-Holland. In hun huis heerst in iedere ruimte dezelfde sfeer. Hoe ze dat precies aanpakken en wat die sfeer dan precies is, lees en zie je in deze nieuwste Binnenkijken.

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie woonkamer zithoek doorkijkje eettafel

Foto: @Vanes.be.inspirational. Muur wit: Fresh Linen (Flexa). Muur grijs: ON0076.

Vanessa en haar gezin wonen sinds 2008 in deze twee-onder-een-kapwoning in Zuid-Holland. “Het is een heerlijk licht huis. Niet alleen door het vele wit, maar ook door de vele raampartijen.” Daarnaast heeft het huis volgens Vanessa veel leuke kenmerken, die het huis zo mooi maken. “Zo is een gedeelte van de woonkamer 3,5 meter hoog. Prachtig vinden we dat. We hebben er afgelopen jaar een door onszelf ontworpen tv-kast laten maken. Het effect is geweldig! Door de hoogte van de kast hebben we er ook nog eens een lading bergruimte bij.”

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie eethoek doorkijkje tuin en woonkamer

Foto: @Vanes.be.inspirational

“We kijken zo uit over de uitgestrekte weilanden, met zijn slootjes en slingerende weggetjes met knotwilgen.”

Het huis, met een woonoppervlakte van zo’n 180 m2, staat op een perceel van ongeveer 230 m2. Aan de voorkant van het huis hebben ze op eigen terrein ruimte om te parkeren. Aan de achterkant hebben ze een tuin. “Het huis is mooi gelegen, vlakbij een groot natuurgebied. We wandelen zo met onze hond Marley het bos in en kijken daarna uit over de uitgestrekte weilanden, met zijn slootjes en slingerende weggetjes met knotwilgen. Heerlijk vinden we dat. Daarnaast zitten we zo in de stad, met zijn gezellige terrasjes en winkels.”

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie tuin terras

Foto: @Vanes.be.inspirational

“De zolderkamer is enorm en heeft een heerlijke chillplek gekregen.”

De woonkamer heeft een L-vorm. In de ‘voet’ van de L heb je de woonkamer, met om de hoek in de lengte de eettafel en keuken. “Ik vind het erg prettig dat je niet vanuit het zitgedeelte de keuken in kijkt.” Op de eerste etage bevinden zich drie kamers (“voorheen vier”) en een badkamer, waar Vanessa en Erik een kamer hebben en hun dochter, Bente. “Bente heeft dit jaar de grootste kamer van deze etage gekregen. Het is er heerlijk licht en de ruimte heeft een gezellig zithoekje gekregen.” Op de tweede etage slaapt hun zoon Sven, waar hij eind vorig jaar vanaf de eerste etage naartoe is verhuisd. “Zijn zolderkamer is zo gaaf geworden! Hij is enorm en heeft een heerlijke chillplek gekregen.” Op diezelfde etage bevindt zich ook de wasruimte. “Ik vind de indeling van het huis prettig. Alles is lekker overzichtelijk.”

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie slaapkamer overzicht Sven

Foto: @Vanes.be.inspirational

“Het geeft sfeer en karakter aan ons huis.”

Vanessa houdt qua woonstijl van een witte basis, met stoere elementen en pure materialen. “Niet te bewerkt, maar lekker simpel. De combinatie strak met ruwe materialen vind ik prachtig. Het versterkt elkaar. Het geeft sfeer en karakter aan ons huis. De kleuren zijn vooral wit, grijs en een vleugje zwart, gecombineerd met houten elementen.”

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie eethoek

Foto: @Vanes.be.inspirational

“Ik vind zo veel mooi in ons huis. Juist het geheel maakt het zo prachtig.”

Het kiezen van een favoriete woonaccessoire of meubelstuk vindt Vanessa lastig. “Ik vind zo veel mooi in ons huis. Juist het geheel maakt het zo prachtig. Maar als ik moet kiezen, ons zelfontworpen tv-kast. Deze doet zo veel voor de ruimte. In de deuren zijn verticale planken gefreesd om de hoogte te benadrukken en de planken zijn geborsteld voor een ruw effect. Dit geeft de kast een nog stoerdere uitstraling.”

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie woonkamer zelfgemaakte kast

Foto: @Vanes.be.inspirational

“We zijn net klaar met een metamorfose en we zijn er echt heel erg blij mee.”

Als ze de kans zouden krijgen om alles opnieuw in te richten, zouden ze het wederom op deze manier aanpakken. “We zijn net klaar met een metamorfose en we zijn er echt heel erg blij mee. Voorlopig blijft het dus zo, op het verschuiven en wisselen van accessoires na ;).”

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie woonkamer zithoek

Foto: @Vanes.be.inspirational

“Het geeft me een kick als het resultaat dan precies is zoals ik het me had voorgesteld.”

Als geld geen probleem zou zijn en Vanessa een mooi nieuw item voor hun huis zou mogen uitkiezen, weet ze precies wat dat item zou zijn. “Ik vind een zwarte stalen apothekerskast wel heel erg gaaf.” Waar ze haar inspiratie voor iets nieuws of anders in huis vandaan haalt? “Overal! Woonbladen, Instagram, Pinterest, mooie restaurants, winkels en er borrelen ook ideeën op uit mijn eigen hoofd. Het meeste wat ik doe, doe ik toch op gevoel. Net zoals die tv-kast. Het idee ontstond in mijn hoofd, ik heb het getekend en daarna laten maken. Het geeft me een kick als het resultaat dan precies is zoals ik het me had voorgesteld.”

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie keuken

Foto: @Vanes.be.inspirational

“Het staat nu goed zo, hoewel ik eigenlijk…”

Of Vanessa zich als een heuse interieurfreak zou omschrijven? “Zeker weten. Ideeën zijn er altijd en overal. Niet alleen in mijn eigen interieur, maar ook bij anderen. Zo heb ik ook op de zaak het kantoor van mijn man en hun kantine ingericht, ga ik straks weer helpen met het nieuwe huis van mijn zus en vroeg laatst iemand nog advies over haar inrichting.” Vanessa vindt het ontzettend leuk om te inspireren én om geïnspireerd te worden. “In mijn eigen huis verplaats ik vaak accessoires en voorheen zette ik regelmatig mijn heupen tegen een van de meubelstukken. Qua het verschuiven van meubels heb ik beneden redelijk mijn rust gevonden. Het staat nu goed zo, hoewel ik eigenlijk… hahaha. Aard van het beestje. 😉 ”

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie woonkamer overzicht zithoek

Foto: @Vanes.be.inspirational

“Ik beschouw het voor nu als een groot compliment van onze kanjers.”

Het laatste dat Vannesa nog graag kwijt wil: “In ons huis heerst ongeveer overal dezelfde sfeer. Zo kunnen mijn kinderen hun kamer inlopen en constateren dat hun vloerkleed is vervangen door het kleed van beneden en dat ik die van hen heb gepikt.” Gelukkig vinden ze dat niet erg. “Alles voelt dan weer als nieuw. Ze hebben beiden al gezegd dat als ze ooit een eigen huis hebben (nu nog maar 10 en 13 jaar), ik ze moeten helpen met inrichten. Of hun partners dat tegen die tijd ook zo leuk vinden, weet ik niet, maar ik beschouw het voor nu als een groot compliment van onze kanjers.”

Vind jij Vanessa’s huis ook zo prachtig en wil je daar vooral meer van zien? En ben jij ook nieuwsgierig of de meubels beneden écht zo blijven staan of dat de ‘aard van het beestje’ daar een stokje voor steekt? Volg haar dan op Instagram: @vanes.be.inspirational.

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie tuin tuintafel

Foto: @Vanes.be.inspirational

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie entree hal

Foto: @Vanes.be.inspirational

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie trappenhuis

Foto: @Vanes.be.inspirational

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie overloop slaapkamer Bente

Foto: @Vanes.be.inspirational

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie slaapkamer overzicht Bente

Foto: @Vanes.be.inspirational

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie slaapkamer zithoek Bente

Foto: @Vanes.be.inspirational

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie slaapkamer

Foto: @Vanes.be.inspirational

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie overloop zolder

Foto: @Vanes.be.inspirational

Binnenkijken bij Vanessa wooninspiratie slaapkamer zithoek Sven

Foto: @Vanes.be.inspirational

Close