Afgelopen dinsdag vond er een persevent plaats rondom de bloementrend Rebel. Een event waarbij we zelf aan de slag gingen met creatieve boeketten, om zo meer gevoel te krijgen bij de mogelijkheden die bloemen ons allemaal bieden. Omdat deze bloementrend je boeket in huis naar een hele andere dimensie helpt, lees én zie je in dit artikel hoe je jouw boeketten voortaan net zo bijzonder maakt. Daarbij kun je je volop laten inspireren door de prachtige voorbeelden van workshopgever en arrangeur Geert Maas.
Bloementrend Rebel wooninspiratie bloemen in bakvorm

Bloementrend Rebel: bloemschikken buiten de standaard

Bij de bloementrend Rebel draait het allemaal om hoe je een boeket anders maakt dan hoe je hem normaal gesproken bij de bloemist, supermarkt of tankstation ziet staan. Daar zie je boeketten meestal met alle bloemen op hetzelfde niveau. Deze woontrend laat zien hoeveel leuker je boeket wordt als je het anders aanpakt. Hoe je dat doet?

  • Eén boeket, tig keer anders: speel bijvoorbeeld met hoogte. Plaats niet alle bloemen op hetzelfde niveau, maar durf gerust een boeket te maken waarbij de laagste bloem een halve meter verschilt van de hoogste bloem. Of gebruik steekschuim (oasis) en steek daar je bloemen in. Ook het simpelweg verspreiden van de bloemen over meerdere vazen, geeft al een heel ander effect. Daarnaast leent een simpele vissenkom zich heel goed om wat bloemen in te laten drijven. Steek er als extra een hoge bloem in, om ook hier alsnog met hoogte te spelen.
  • Varieer met kleur, vorm en formaat: maak een boeket speels door vooral niet dezelfde bloemen meerdere malen te gebruiken. Gebruik iedere bloem maar één keer en laat de bloemen onderling variëren in kleur, vorm en formaat. Neem bijvoorbeeld de chrysant, die bij deze workshop centraal stond. De geplozen chrysant, troschrysant en santini’s zien er stuk voor stuk compleet anders uit. Door dan ook nog eens voor andere kleuren te kiezen, laat je een boeket nog meer leven.
  • Bloementrend Rebel wooninspiratie vaasje met ballonSpeel met vazen: een boeket hoeft niet in een standaard vaas. Ook daarmee kun je spelen om je boeket te laten leven. Lijm wat leuke potjes aan elkaar (zie foto) en ontwerp zo je eigen design vaas. Of pak simpelweg een bakvorm en schik daar je bloemen in, door de vorm te vullen met steekschuim. Ook leuk: pak een simpel glas en een ballon. Knip de ballon aan de onderkant af en trek hem daarmee over de opening van het glas. Het tuitje van de ballon houdt je bloem op zijn plek (zie foto). Hoe leuk?!

Kortom, talloze manieren om een standaard bos bloemen heel anders te laten lijken. Varieer met kleur, vorm, formaat en denk ‘buiten de lijntjes’. Zo krijg je de meest mooie creaties, geheel volgens de bloementrend Rebel.
Bloementrend Rebel wooninspiratie bloemen spelen in de hoogte
Bloementrend Rebel wooninspiratie zelfgemaakte design vaas met kringloop potjes
Bloementrend Rebel wooninspiratie bloemen op bol piepschuim
Bloementrend Rebel wooninspiratie verschillende vormen boeketten

Close