Interieurtips voor bloempotten ter wooninspiratie

Mooie bloempotten fleuren het terras helemaal op

Wanneer je op je terras gebruik maakt van mooie bloempotten, ziet het geheel er altijd direct een stuk anders uit. Ook de planten dragen hier natuurlijk aan bij, maar de bloembakken en -potten fleuren de boel helemaal op. Grotendeels heeft dit ermee te maken dat je bloempotten en bloembakken in allerlei kleuren, formaten en materialen kunt kopen. Hierdoor kun je je terras helemaal naar eigen smaak inrichten. Ook grote bloempotten kunnen ontzettend mooi staan. In dit artikel geven we je interieurtips voor het gebruik van bloempotten in je tuin of op je balkon. Onderaan het artikel vind je een paar foto’s om je zo van extra wooninspiratie te voorzien.

Soorten bloempotten

Bloempotten zijn, zoals gezegd, in allerlei formaten te verkrijgen. Van kleine potjes tot de grootste plantenbakken. Beide kunnen erg mooi zijn. Grotendeels hangt dit af van de ruimte die je hebt. Heb je maar een klein balkon, dan zorgt een grote bloempot er immers voor dat je direct de helft van je ruimte kwijt bent. Je keuze zal daarom onder andere afhankelijk moeten zijn van de grootte van je terras. Verder kan je het geheel van je eigen smaak laten afhangen.

Woonideeën voor bloempotten

Heb je veel ruimte, dan zullen grote bloempotten ontzettend mooi staan. En dan met name potten die de hoogte ingaan, aangezien je op die manier qua oppervlakte minder ruimte kwijt bent. Heb je weinig ruimte op de grond of heb je om een andere reden liever geen plantenbakken op de grond staan (rondrennende kinderen of speelse huisdieren), dan kun je er ook voor kiezen om wandhaken en hangbakken te gebruiken. In het geval van een balkon zijn balkonbakken en balkonrekken natuurlijk ook populair. Je kunt de bloembakken over je ruimte verdelen, maar kunt ook een speciaal plantenhoekje inrichten. In het laatste geval is het mooi om in de hoogte te werken: vooraan staan lage, kleine bloempotjes en achteraan de hogere, grotere bloempotten. Let er bij een klein balkon overigens wel op dat hoge bloempotten qua oppervlak misschien mogelijk zijn, maar dat deze de ruimte (nog) kleiner kunnen doen lijken. Maak hierbij liever gebruik van balkonbakken en andere hangende potten.

Hoeveel ruimte je ook hebt, voor (enkele) bloempotten is altijd ruimte. Doe er mooie planten in en fleur je tuin of balkon zo in één keer op. Voor meer wooninspiratie voor bloempotten kun je onderstaande foto’s bekijken. Ook kun je meer inspiratie opdoen op fonQ. Daar hebben ze onderstaande bloembakken en meer. Wil je meer interieurtips voor je tuin, kijk dan eens bij de andere blogartikelen voor het inrichten van het terras.

Woonideeën voor bloempotten ter wooninspiratie

Boven: Elho Pure Soft square high
Midden: bloembak en tafeltje inéén Elho Corsica Flower Bridge table
Linksonder en rechtsonder: Elho Loft Urban round high en Elho Pure round high
Klik op de links om naar de betreffende (Pure, Corsica en/of Loft) Elho collectie te gaan.

Close