interiorguide.nl logo
Search
Budget badkamer make-over in 4 stappen

Budget badkamer make-over in 4 stappen

Inhoudsopgave

Menigeen zal de irritaties wel kennen van zo’n standaard badkamer in een huurhuis (of de badkamer in een koophuis waar nog altijd wat mee moet gebeuren, maar tot nu toe nooit wat van is gekomen) – in de meeste gevallen is niet gekozen voor de mooiste wastafel of spiegel en met een beetje pech heb je nog tegels uit het jaar nul. Alhoewel je misschien zult denken dat het hopeloos is en je nooit iets moois van zo’n huurhuis badkamer zult kunnen maken, is niets minder waar: met een likje verf, wat voegenfris en leuke accessoires heb je binnen no time een mooie badkamer. Hoe je dat doet, lees je in deze budget badkamer make-over.

De basis van je budget badkamer make-over: plannen

Iedere make-over begint met een plan en zo ook je budget badkamer make-over. Bedenk hoe groots je het wilt aanpakken: wil je het zo simpel mogelijk houden of wil je toch wat meer aanpakken? Gaandeweg zul je van alles tegen komen, dus het is het beste om dit voor te zijn en van tevoren alles bij langs te gaan en kritisch te bekijken wat je kunt en wilt veranderen. Maak ook een plan van wanneer je alles wilt doen: zo heb je beter zicht op wat er allemaal moet gebeuren én kun je dingen afstrepen zodra ze gedaan zijn (en dat geeft dan weer een fijn gevoel!).

Likje verf hier en daar

Als je niet tevreden bent met je badkamer, is de kans groot dat je budget badkamer make-over onder andere uit verven zal bestaan. Misschien alleen je muren, of wellicht dat de buizen en kozijnen ook een nieuwe verflaag kunnen gebruiken? Check alles op gaten en vul deze met vulling die geschikt is voor de vochtigheidsgraad van de badkamer. Ook bij de verf moet je erop letten dat de verf van je keuze geschikt is voor de badkamer: ‘gewone’ verf zal snel afbladderen.

Voegen witten

Je voegen witten is misschien wel de makkelijkste en snelste klus van je hele budget badkamer make-over. Met een speciaal middel voor het witten van voegen maak je je voegen binnen no time een stuk witter. Je kunt zelf kiezen hoe wit je ze wilt hebben, door voor één of twee lagen te kiezen. Het effect is verbluffend: je tegels zullen, mits ze nog heel zijn, als nieuw lijken.

Badkamer decoreren

Heb je je badkamer voorzien van een nieuwe verflaag en je voegen gewit? Dan kun je, mits je er net als in dit voorbeeld voor hebt gekozen om de wasbak en dergelijke hetzelfde te laten, aan de slag gaan met stylen. Kies een paar accessoires in de kleur die je voor je badkamer gekozen hebt en zet hier en daar wat leuke spulletjes neer. Ook luchtplantjes zullen leuk staan (zorg er wel voor dat ze voldoende licht krijgen en je ze niet overslaat met water geven).

Zo zie je maar, een mooie badkamer creëren, hoeft niet moeilijk te zijn. Je zult er geen super de luxe badkamer aan overhouden, maar met deze budget badkamer make-over zul je gegarandeerd een stuk blijer zijn met je badkamer!