interiorguide.nl logo
Search
Budget toilet make-over in 3 stappen

Budget toilet make-over in 3 stappen

Inhoudsopgave

Heb je een huurhuis, dan ken je het probleem van het toilet met grijze voegen en een mini wastafel vast en zeker. Ook in een koophuis kun je ze natuurlijk tegenkomen: een toilet waar je allesbehalve trots op bent. Waarbij je automatisch een lang gezicht trekt als je bezoekers naar de wc moeten… Verbouwen zit er niet altijd in en dus neem je er maar genoegen mee. Waarom? Verbouwen hoeft niet de enige oplossing te zijn om je toilet mooi te maken: met de drie stappen uit deze budget toilet make-over tover je het kleinste kamertje eenvoudig om in een ruimte waar je blij mee kunt zijn.

Stap 1: voegen witten/tegels verven

Het allereerste waar je met deze budget toilet make-over een einde aan kunt maken, zijn die grijze cementvoegen (tenzij je die mooi vindt natuurlijk). Je voegen witten is een eenvoudig klusje en is snel gedaan. Je kunt in drie stappen je voegen witten:

  • Reinig je tegels en voegen grondig: ze moeten compleet vet- en vuilvrij zijn. Spoel ze goed na, zodat er geen reinigingsmiddel achterblijft en laat de tegels en voegen daarna goed drogen.
  • Breng het middel aan. Je kunt ook voor de grijze variant kiezen, waarmee je je reeds grijze cementvoegen opfrist.
  • Laat het ongeveer een uurtje drogen en maak de tegels met een spons goed schoon. Doordat het middel zich alleen aan de voegen hecht, is dit zo gedaan. Vooral als je alles eerst even nat maakt, is het eenvoudig te verwijderen.

Stap 2: likje verf hier en daar

Heb je de voegen gewit (of met grijs opgefrist), dan kun je verder met de tweede stap van deze budget toilet make-over. Verf alles wat een likje verf kan gebruiken in de kleur van je keuze. Heb je een klein toilet en wil je die zo groot mogelijk laten lijken, gebruik dan een lichte kleur. Mag het van jou lekker knus zijn, dan is een donker(der)e kleur meer voor jou geschikt.

Stap 3: accessoires aanpakken

En dan ben je alweer bij de laatste stap van deze budget toilet make-over – zo simpel kan het zijn! Kleed je toilet aan met accessoires die jij mooi vindt. Zoals ook in de budget badkamer make-over gezegd is, kun je het beste voornamelijk (of alleen) accessoires gebruiken die je daadwerkelijk nodig hebt. Zo voorkom je dat je toilet rommelig gaat ogen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een mooie handdoek hebt en dat zelfs iets als je zeep(pomp)je gezien mag worden. Dit is persoonlijk, dus kies vooral wat jij mooi vindt. Net als bij de kleur is gezegd, kun je ook voor meer accessoires kiezen als je juist van knus houdt – meer accessoires geven vaak een knussere sfeer.

Zoals je merkt, kun je je toilet eenvoudig veranderen. Voegen witten, een likje verf hier en daar en mooie accessoires zorgen ervoor dat je binnen no time je budget toilet make-over af hebt.