Tulpen, rozen, chrysanten… ze hebben allemaal één ding gemeen: iedereen kent ze en heeft ze (meer dan) eens in huis gehaald. Eentje die iedereen vast en zeker kent maar daarentegen waarschijnlijk nooit in huis heeft gehaald, is de Cymbidium. De welbekende orchidee, maar in een snijbloem-variant. Aan het ‘nooit-eerder-in-huis-gehad’ hoopt orchids-info.com een einde te brengen, door deze snijorchidee volop onder de aandacht te brengen.
Cymbidium sfeerimpressie

Cymbidium in jouw huis

Wat de Cymbidium als snijorchidee zo leuk maakt, is de unieke touch die hij aan je interieur geeft. Alhoewel bloemen natuurlijk per definitie mooi zijn en ieder z’n eigen toevoeging aan je huis geeft, is de snijorchidee wel heel bijzonder. Niet alleen zijn formaat, maar ook zijn kleur, hart en vorm zorgen ervoor dat een Cymbidiumboeket niet te missen valt. Dé manier om een tijdelijke blikvanger (van maar liefst – mits goed verzorgd – drie weken!) aan je interieur toe te voegen. In het paars, roodroze, groen, geel, wit of… er is volop keuze.

Cymbidium combineren in een boeket

De Cymbidium kan op talloze manieren gecombineerd worden. Het liefst is hij wel de enige grote bloem in het boeket, zodat hij volop opvalt. Dit verdient hij natuurlijk ook wel met zo’n uiterlijk. Verder kun je zelf bij de bloemist kijken wat je bij je Cymbidiumboeket vindt passen, maar je kunt de bloemist natuurlijk ook om hulp vragen. Die kan je precies vertellen welke bloemen en/of siergrassen het beste met je boeket combineren. In ieder geval is het goed rekening te houden met de ‘levensduur’ van de bloemen die je kiest, omdat veel snijbloemen het niet zo lang zullen redden als deze knapperd.
Cymbidium close-up

Verzorging van de Cymbidium

Eigenlijk gelden de ‘gewone’ verzorgingstips voor bloemen één op één voor de Cymbidium. Net als iedere andere snijbloem, houdt de snijorchidee bijvoorbeeld niet van radiatoren, direct zonlicht of tocht. Hij heeft graag een schone vaas, die regelmatig ververst wordt. Op die manier blijft je bos gezond en kun je tot wel drie weken van je snijorchideeën genieten.

Wist je voorheen niet dat je ook een boeket met snijorchideeën kon hebben, dan ligt dat vanaf nu anders. En zoek je naar een tijdelijke blikvanger in huis, waarmee je kunt variëren in kleur? Dat heb je zo voor elkaar met een Cymbidiumboeket!

De Cymbidium van de sfeerbeelden is voor dit artikel gesponsord door orchids-info.com

Close