Design bad Cross tone

Je badkamer inrichten vereist een aantal grote beslissingen. Kies je voor design, kies je voor landelijk of..? Een design bad is een van die dingen die in verschillende stijlen badkamers passen: bij een design badkamer maakt het bad deel uit van de stijl, waar een design bad in andere stijlen kan zorgen voor een echte eyecatcher. Voor welke optie je ook kiest: in dit artikel vind je inspiratie voor verschillende soorten vrijstaande design baden.

Hoe kies je een design bad?

Om voor een design bad te kunnen kiezen, moet je je eerst afvragen wat je precies wilt. Moet het (lig)bad een blikvanger vormen of moet het als het ware één worden met de rest van de badkamer? Welke stijl wil je de overhand laten hebben? Aan de hand daarvan kies je een design bad, als ook de andere badkamermeubels.

Interieurtip: Wil je het design bad als blikvanger hebben, zorg er dan voor dat de rest van het badkamerinterieur rustig is.

Design bad Bette Cubo silhouette Design bad Detremmerie Bloc kunstmarmer

Vorm en kleur design bad

Over de vorm en de kleur van je design bad moet je ook heel goed nadenken. Het designbad moet immers een behoorlijke tijd meegaan. Waar gaat je voorkeur naar uit: strakke lijnen of zachte vormen, een kleur, zwart of wit? Kies je aldus voor een vierkanten design bad of een ovalen, en ga je voor een opvallende kleur, stijlvol zwart of classic wit? Zodra je dat weet, heb je al twee belangrijke beslissingen genomen. Op die manier vallen immers al heel veel design baden af en kun je je zoektocht beperken tot vierkanten dan wel ovalen designbaden, in een gekleurde dan wel zwarte of witte uitvoering. Maar ook binnen die selectie bestaan verschillende varianten.

Interieurtip: Laat je hart spreken, maar houd vooral ook rekening met wat je qua vorm in gedachten had: een té spontane beslissing, kan ervoor zorgen dat je op een gegeven moment minder tevreden met je keuze zal zijn. Hetzelfde geldt voor de kleur van je design bad: een paars bad is mooi, maar zal je daar over een jaar of meerdere jaren nog steeds zo over denken? Een wit bad is het meest veilig qua keuze. Indien je van strak en zwart houdt, is een zwart bad ook een optie en redelijk ‘veilig’. Hoe mooi de plaatjes die je tijdens je zoektocht zult tegenkomen ook zijn, probeer altijd jouw eigen ruimte, smaak en wensen in je achterhoofd te houden om teleurstellingen te voorkomen.

Design bad Cross Tone Solid surface ei Design bad detremmerie rihana kunstmarmer ovaal

Belangrijk bij een design bad

Bedenk je bij het kiezen van een design bad dat niet alleen het bad zelf de sfeer in je badkamer zal bepalen: dit doen alle badkamermeubels en -accessoires samen. Let dus ook op je keuze van bijvoorbeeld de wastafel en de kraan die je bij je bad wilt hebben. Door middel van de stijl van de badkraan, kun je in je badkamer extra accenten aanbrengen. Zo kun je de badkamer en het design bad een klassieke touch geven door een nostalgische badkraan te gebruiken en laat je de badkamer bijvoorbeeld natuurlijker lijken door een houten wastafelombouw te plaatsen.

Design bad Saniclass Karma vrijstaand acryl Design bad Villeroy en Boch La Belle quaryl rechthoekig

Close