Douchewand bekleden raamfolie interieurtips

Je douchewand bekleden met figuurtjes geeft een mooi en speels effect

Het gezellig aankleden van de douche of badkamer is vaak moeilijker dan bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Door het vocht heb je immers ook maar beperkte mogelijkheden. Toch bestaan er voldoende opties om ook je badkamer leuk aan te kleden. Eén van die mogelijkheden is het bekleden van je glazen douchewand met raamfolie. In een eerder artikel over raamfolie hebben we het aanbrengen van raamfolie op de douchewand al eens kort besproken. In dit artikel gaan we hier dieper op in en geven we interieurtips voor het aanbrengen van de raamfolie op de glaswand van je douche. Onderaan het artikel vind je ter wooninspiratie enkele voorbeelden.

Mogelijkheden douchewand bekleden

Iedere glaswand valt met raamfolie te bekleden. Wil je jouw douchewand bekleden met raamfolie, dan hoef je daarom alleen maar na te denken over welke folie je wilt hebben. Voor inspiratie kun je eens kijken bij dit overzicht van raamfolie. Je kunt kiezen voor strakke lijnen, één brede lijn in het midden, allerlei leuke rondjes of andere figuurtjes. Tips voor het uitsnijden van figuurtjes vind je in ons artikel over raamfolie.

Tips om de glaswand te bekleden

Qua raamfolie heb je normaal gesproken overigens de keuze uit twee soorten: statische raamfolie en zelfklevende plakfolie. Kies in je badkamer voor zelfklevende plakfolie: door het vocht in de badkamer laat statische folie snel los. Let bij het uitkiezen van raamfolie op de soort, zodat je straks niet de verkeerde in huis haalt. Een regelrechte ramp is het overigens niet als je (per ongeluk) voor statische raamfolie kiest, maar je moet dan wel regelmatig de bobbels uit de raamfolie strijken.

Door je douchewand te bekleden met raamfolie, zorg je voor een meer aangeklede badkamer. Wil je dat het geheel er strak uit komt te zien, maak dan gebruik van strakke lijnen. Mag het wel wat speelser? Ga dan voor rondjes, druppeltjes of zelfs zeedieren. Wil jij ook je douchewand bekleden met raamfolie, kijk dan eens bij raamfolie van Bol.com en de raamfolie en tegelstickers van Ali Express voor meer inspiratie.

Douchewand bekleden raamfolie wooninspiratie voorbeelden

Close