Ecologisch beddengoed sfeerimpressie onopgemaakt bed

Dekbedovertrek: Velvet Flanel Pale Green. Deken: Flanel deken White Grey. Hoeslaken: Flanel Pure White. Grijze kussenhoezen: Flanel Light Grey (alle van Yumeko).

Dé missie van InteriorGuide.nl is, zoals je kunt verwachten, ervoor zorgen dat je een mooi interieur hebt. Overal in huis, dus ook in de slaapkamer. Maar waar hier ook aandacht aan wordt gehecht, is diervriendelijkheid en het milieu – voor mens en dier. Om hier wat meer bekendheid voor te creëren, gaat dit artikel in het bijzonder over ecologisch beddengoed. Beddengoed dat helpt bij de gezondheid van de boeren die de grondstoffen verbouwen tot aan jouw gezondheid. En om ervoor te zorgen dat je zelf kunt uitproberen hoe fijn dat slaapt, kun je een katoenen dekbedovertrekset van Yumeko naar keuze winnen.

Ecologisch beddengoed sfeerimpressie close-up ecologische deken plaid

Waarom ecologisch beddengoed?

Ecologisch beddengoed is goed voor milieu, mens en dier. Alleen die zin geeft al aan waarom biologisch zo belangrijk is. Maar hoe zit dat dan precies? Hieronder kun je lezen wat er zoal bij komt kijken, toegespitst op katoen.

  • Gifvrij: biologisch katoen wordt verbouwd zonder gebruik van giftige stoffen als insecticiden en pesticiden. Deze stoffen doden alles dat in hun weg komt. Bedoeld voor insecten en bacteriën, maar helaas ook met gevolgen voor mens en dier.
  • Minder water: omdat de grond bij biologische katoenboeren gezonder is, is minder water nodig om de katoenplanten te besproeien.
  • Natuurlijke verf: om biologisch katoen te voorzien van een kleurtje, worden in plaats van chemische verfstoffen alleen natuurlijke verfstoffen gebruikt.

Het gevolg van het gebrek aan giftige stoffen, is om te beginnen dat de katoenboeren gezondere werkomstandigheden hebben dan ‘normale’ katoenboeren. Omdat er geen giftige stoffen in de grond en het grondwater terechtkomt, blijft de omgeving ook een stuk veiliger voor dieren als vissen en vogels. Doordat ecologisch katoen vervolgens alleen wordt behandeld met natuurlijke verfstoffen, is het ook voor jou een stuk gezonder. En dit alles is ook nog eens goed voor onze aarde. Voor de uitstraling hoef je het in ieder geval niet te laten, want biologisch beddengoed is net zo mooi als het alternatief (en door het achterliggende verhaal stiekem zelfs een beetje mooier…).

Ecologisch beddengoed sfeerimpressie opgemaakt bed

Win ecologisch beddengoed van katoen naar keuze

Deze winactie is afgelopen. De winnares heeft persoonlijk via e-mail bericht ontvangen.

Om ecologisch katoen meer onder de aandacht te brengen en jou ook een kans te geven hieronder te slapen, hebben we een mooie giveaway voor jullie. Yumeko heeft het beddengoed van de sfeerbeelden al geleverd, om jullie te kunnen laten zien dat je je bed met biologisch beddengoed prachtig kunt stylen. Daarnaast geven we samen één ecologische dekbedovertrekset van katoen (katoensatijn, jersey, percal of flanel) weg. In een kleur én maat naar keuze. Met een waarde van, afhankelijk van je keuze, €99,95 – €189,95. Hoe maak je kans? Simpel, door hieronder een reactie achter te laten dat je mee wilt doen. De actie loopt van 11 december 2017 tot 18 december 2017 12:00 uur ‘s middags en zou dus een érg mooi kerstcadeau kunnen vormen. Toi, toi, toi!

Algemene voorwaarden van deze giveaway: Je kunt alleen meedoen wanneer je in Nederland of België woont en (i.v.m. de Nederlandse wetgeving) ouder bent dan 18 jaar. Iedere persoon mag één keer meedoen, dubbele aanmeldingen worden gediskwalificeerd. De winnaar of winnares krijgt persoonlijk bericht via het opgegeven e-mailadres en wordt gekozen middels de Random Number Generator van random.org. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Het beddengoed op de sfeerbeelden en de giveaway worden gesponsord door Yumeko
Ecologisch beddengoed sfeerimpressie bed en nachttafeltje
Ecologisch beddengoed sfeerimpressie close-up let it snow
Ecologisch beddengoed sfeerimpressie slaapkamer opgemaakt bed
Ecologisch beddengoed sfeerimpressie vlose-up opgemaakt bed

Close