interiorguide.nl logo
Search
Een droomwoning in een moeilijke huizenmarkt realiseren

Een droomwoning in een moeilijke huizenmarkt realiseren

Inhoudsopgave

Met de huidige staat van de huizenmarkt kan het best een uitdaging zijn om je droomwoning te vinden. Het liefst zou je een woning kopen in woonklare staat zodat je alleen de sleutel hoeft om te draaien en meteen kunt beginnen met inrichten. Het kan ook erg lonen om juist op zoek te gaan naar een woning met potentie, zodat je zelf je droomhuis vorm kunt geven. Als er nog het één en ander moet gebeuren, zal de prijs er ook naar zijn en dat betekent dat er meer geld overblijft om te verbouwen en te renoveren.

Creëer meer ruimte

Heb je een woning met potentie kunnen vinden maar vind je het aantal vierkante meters net iets de weinig? Met het extra geld dat overblijft kun je meer ruimte creëren. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw waar je een stuk van de tuin gebruikt om de woonkamer door te trekken. Op deze manier creëer je een extra ruime woonkamer.

Een ander idee is het plaatsen van een dakkapel als het gaat om een woning met een aflopend dak. Door ruimte in de hoogte te creëren, kun je makkelijker kasten en andere meubelstukken kwijt. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer verschillende designs voor een dakkapel. Bedrijven die dakwerken uitvoeren kunnen je op de hoogte brengen van alle mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel met extra lange of hoge ramen.

Tuinontwerp

Heeft de vorige bewoner maar weinig aandacht gehad aan de tuin? Dit werkt qua koopprijs van de woning in je voordeel. Elke tuin valt te redden met een goed ontwerp. Een tuinarchitect kan het perfecte tuinontwerp bedenken voor je nieuwe woning. Van een slecht onderhouden tuin hoef je daarom niet meteen te schrikken.

Gevelrenovatie en schilderwerk

Is het schilderwerk van de woning geen lust meer voor het oog? Veel bewoners van een nieuwe woning kiezen ervoor om hun huis opnieuw te schilderen. Dit geeft snel een frisse en nieuwe uitstraling. Ook het schilderwerk aan de buitenkant kan soms een nieuwe verflaag gebruiken. Hier wordt minder vaak aan gedacht.

Een schone gevel kan wonderen doen voor een woning. Door de gevel te laten reinigen kun je de woning er weer als nieuw uit laten zien en een echte nieuwbouw look creëren. Al het vuil wordt van de woning verwijderd en eventuele beschadigingen worden gerepareerd.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je toch je droomwoning kunt realiseren. Het kost misschien wat tijd en geld, maar je kunt uiteindelijk voordeliger uit zijn. Na al dat werk kun je op je gemak een verhuisfirma de inboedel laten overbrengen en verhuizen naar je eigen gecreëerde droomwoning.