interiorguide.nl logo
Search
Eetkamerstoelen combineren: de trend van nu

Eetkamerstoelen combineren: de trend van nu

Inhoudsopgave

Eetkamerstoelen combineren, is iets dat je steeds meer ziet. Vooral de Instagrammers onder ons en de woonmagazineliefhebbers zullen deze trend al meer dan eens zijn tegengekomen. Waar je voorheen standaard vier dezelfde eettafelstoelen bij de eettafel zag, is het nu vaak ‘mixen & matchen‘. Alhoewel dit je de mogelijkheid geeft om meerdere stoelen die je mooi vindt te kiezen, is het niet altijd even verstandig om voor een combinatie van stoelen te kiezen. In dit artikel lees je waarom.

Eetkamerstoelen combineren: de voordelen

Een van de voordelen van eetkamerstoelen combineren, vond je al in de inleiding: het zorgt ervoor dat je niet per se hoeft te kiezen en gewoon meerdere van je favorieten kunt neerzetten. Of misschien heeft iedereen in huis een eigen voorkeur en heeft iedereen zo de stoel van zijn of haar keuze. Ook zorgt het voor een speels randje, doordat je met verschillende vormen, materialen en eventueel zelfs kleuren werkt.

Wel of niet eetkamerstoelen combineren?

Dit laatste is ook meteen de reden dat eetkamerstoelen combineren niet voor iedereen verstandig is. Diverse vormen, materialen en kleuren combineren, zorgt voor een drukkere uitstraling dan wanneer je voor dezelfde eettafelstoelen kiest. Houd je van zo veel mogelijk rust in je interieur, dan is het combineren van eetkamerstoelen misschien niet de meest handige keuze. Ook wanneer je een kleine ruimte hebt, kan deze ‘drukte’ ervoor zorgen dat de ruimte nog kleiner lijkt en de verschillende stoelen gaan irriteren. Wil je toch erg graag allerlei soorten eetkamerstoelen combineren, maar toch een zo rustig mogelijk geheel creëren? Probeer er dan voor te zorgen dat de materialen zo veel mogelijk overeenkomen en/of houd het bij één kleur.