Eettafel stylen in 4 stappen sfeerbeeld kaarsen
Alhoewel het de smaak van het eten niet zal veranderen, doet het des te meer met je eetervaring: je eettafel stylen. Je hoort vaak dat mensen snel hun eten ‘wegwerken’ en daarvoor überhaupt niet meer aan tafel schuiven. Neem je wel de tijd om aan tafel te gaan zitten én je eettafel mooi aan te kleden, dan zal je merken dat eten ineens heel anders voelt. Al is het alleen al omdat je een ‘verplicht’ rustmomentje in deze hectische tijd inlast. En moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn; met deze vier stappen style je eenvoudig je eettafel.

Eettafel stylen in 4 stappen sfeerbeeld close-up servies

Eettafel stylen stap 1: servies kiezen

Alhoewel je servies vaak ergens op staat, kun je bij het stylen van je eettafel toch het beste eerst het servies uitkiezen; de rest kun je dan daarop aanpassen. Je kunt je servies aanpassen op (de kleur van) de rest van je interieur, maar je kunt het ook bewust neutraal houden. In dat geval kun je juist met de verdere aankleding (eventueel) voor kleur kiezen. Kies je voor mooi servies, zoals het Nordic Sea-servies van de foto, dan zal je eetbeleving al heel anders worden dan wanneer je servies gebruikt dat totaal niet naar jouw smaak is.

Eettafel stylen stap 2: textiel kiezen

Zoals gezegd, kun je bij je eettafelstyling je servies als basis nemen en daarop het textiel aanpassen. Daarbij kun je het textiel juist laten overheersen of je kunt juist het servies de boventoon laten voeren. In het geval van de sfeerbeelden bij dit artikel, is ervoor gekozen om het servies te laten opvallen en de basis – het textiel – rustig te houden. Door juist voor een kleur of patroon te kiezen, maak je de tafel wat opvallender.

Qua textiel kun je voor een tafellaken kiezen, voor een (combinatie van) tafelloper(s) of voor beide. Ook kun je de tafel verder aankleden door mooie servetten te gebruiken in plaats van een keukenrol. Natuurlijk bestaan er ook erg veel mooie papieren servetten, dus ook daarmee kun je je tafel verder stylen. De keuze voor papier/textiel hangt helemaal af van je eigen smaak, dus maak je keuze vooral aan de hand daarvan.

Eettafel stylen in 4 stappen sfeerbeeld bloemen

Eettafel stylen stap 3: dat verdient een bloemetje

Als je de basis af hebt, kun je de details aanpakken; de eettafel stylen met bloemen doet het bijvoorbeeld altijd goed. Deze kun je in een vaas zetten, maar je kunt ze ook nonchalant neerleggen. Uiteraard zullen ze het wel op prijs stellen als je ze na het eten direct een goed glas water aanbiedt 😉 .

Eettafel stylen in 4 stappen sfeerbeeld

Eettafel stylen stap 4: dineren met kaarslicht

Voor een romantisch sfeertje – of gewoon omdat het zo leuk is – kun je je eettafel stylen met kaarsen. Dit geeft gelijk een hele hoop meer sfeer aan je tafel, maar het kleedt de tafel ook verder aan. Dit laatste geldt vooral wanneer je in de hoogte werkt; kies daarom voor een combinatie van bijvoorbeeld kandelaars, stompkaarsen en waxinelichtjes. Hiermee kun je net zolang spelen tot je er zelf achter komt wat jij het mooist vindt.

Kortom, in een paar stappen kun je al een heel mooi aangeklede eettafel neerzetten. Iedere stap kun je helemaal naar wens aanpakken, zodat jouw eettafelstyling helemaal ‘jou’ is. En natuurlijk kun je ook iedere keer op een andere manier je eettafel stylen – de keuze is aan jou.

Het servies voor dit artikel is gesponsord door DistelRoos

Eettafel stylen in 4 stappen sfeerbeeld servies

Eettafel stylen in 4 stappen sfeerimpressie tafel

Close