Fotomuur in 4 stappen
Een fotomuur in het interieur is ontzettend leuk. Bijvoorbeeld met foto’s van je familie, vrienden, huisdieren, vakantiebestemmingen, noem maar op. Gelukkig is het ook niet erg moeilijk om een mooie fotogalerij op de muur te creëren. Wel moet je een paar dingen in je achterhoofd houden alvorens je lukraak gaten gaat boren om de fotolijstjes op te hangen. In dit artikel geven we je deze interieurtips voor een fotomuur, zodat je je muur in één keer goed hebt. Aan het einde van dit artikel weet je dus precies hoe je probleemloos een mooie fotocollage aan de muur kunt hangen.

Fotomuur stap-voor-stap

Stap 1: foto’s en fotolijstjes uitzoeken

Vanzelfsprekend is het handig dat je je van tevoren bedenkt welke foto’s je op je fotomuur wilt hebben. Daarnaast is het handig te weten in wat voor fotolijstjes je jouw foto’s wilt plaatsen. Weet je dit nog niet precies, doe dan inspiratie op bij online woonwinkels als Fonq.nl en Basiclabel.nl.

Tip: Je kunt fotolijsten in dezelfde grootte kopen, maar je kunt ook variëren op het gebied van zowel formaat als materiaal als kleur.

Stap 2: de juiste plek vinden voor je fotomuur

Bedenk je hoeveel fotolijsten je op wilt hangen en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt. Vervolgens kies je een muur waar die ruimte beschikbaar is of een muur waar je die ruimte gaat maken.

Tip: Kies een muur die goed zichtbaar is, zodat je extra veel van je creatie kunt genieten.
Voorbeeld postermuur

Stap 3: ontwerp je fotocollage

Het is niet verstandig om de fotolijstjes ‘zomaar’ op te gaan hangen. Bedenk eerst hoe je de fotolijsten ten opzichte van elkaar op wilt hangen. Dit kun je bijvoorbeeld op de grond doen: leg alle fotolijsten op de grond neer, in een volgorde zoals jij denkt dat je ze hebben wilt. Het kan zijn dat je het in één keer goed hebt, maar de kans is groot dat je een en ander nog even aan moet passen. Ga net zo lang door tot je tevreden bent met het resultaat.

Tip: groto fotolijsten kunnen prima op zichzelf een plekje hebben, maar kleine fotolijstjes komen mooier uit als je ze bij elkaar hangt. Zorg er daarom voor dat kleinere lijstjes in groepjes van twee of meer bij elkaar hangen. Heb je voor lijstjes in hetzelfde formaat gekozen, dan geldt dit natuurlijk niet.

Tip 2: vul je fotocollage aan met muurstickers, muurborden of muurletters. Kijk hiervoor eens op deze pagina met muurletters en muurborden of bij deze muurstickers.

Stap 4: maak je fotogalerij

Zodra je tevreden bent met de manier waarop je de fotolijsten op de grond hebt liggen, kun je ze op dezelfde manier op de muur gaan hangen.

Tip: hang de fotolijsten in een normale ruimte op ooghoogte. Heb je een hoge muur, hang de lijsten dan hoger op.

En zo heb je in 4 stappen een mooie fotomuur gecreëerd.

Close