Woonideeën hal voor wooninspiratie
Normaal gesproken is de hal de plek die je als eerste ziet wanneer je het huis binnenkomt. Dit geldt ook voor eventuele bezoekers. Besteed je wat extra aandacht aan je hal, dan zorg je ervoor dat mensen zich direct fijn voelen in jouw huis. En dat is natuurlijk mooi meegenomen als je het je gasten naar hun zin wilt maken. In dit artikel vind je wat simpele doch effectieve interieurtips om je hal op te knappen.

Kleurgebruik in je hal

Om het geheel er mooi uit te laten zien, is het erg belangrijk dat je de juiste kleuren kiest. Let er daarbij onder andere op dat je in je hal niet al te donkere kleuren uitkiest: hoe donkerder de kleuren die je kiest, hoe kleiner de ruimte lijkt. Aangezien de hal vaak (relatief) klein is, is het niet verstandig donkere kleuren te kiezen. Natuurlijk kun je er wel voor kiezen om donker gekleurde accessoires te gebruiken, maar de muren, kozijnen, deuren en plinten kun je het beste licht houden.

Muren opknappen

Hebben jouw muren, deuren, kozijnen en plinten nog niet de gewenste uitstraling, zoek dan een mooie (lichte!) kleur uit om ze op te knappen. Aardetinten als beige en taupe zijn erg populair, maar ook pasteltinten zijn mooi om de hal een zachte en rustige uitstraling te geven. Let er bij pasteltinten overigens wel op dat je niet alles in diverse soorten pasteltinten kleurt: overheerst de pastelkleur dan krijgt je ruimte al gauw een fletse look. Combineer je pasteltinten daarentegen met wit, dan zal je een prachtig effect creëren.

Woonaccessoires voor in je hal

Woonaccessoires maken je huis altijd af – ook je hal. Dit hoeven niet per se alleen een kapstok en schoenenrek te zijn. Sommige mensen prefereren het om hun jassen en schoenen in een (inloop)kast op te bergen. Wat je dan kunt doen, is een leuk kastje neerzetten met daarop bijvoorbeeld een plant. Ook kaarsen, fotolijstjes en/of beeldjes kun je prima in je hal kwijt. En heb je veel ruimte op je muren, dan kun je ervoor kiezen om een mooie spiegel op te hangen: erg handig voor wanneer je de deur uitgaat (of voor je gasten om te zien of ze ‘heelhuids’ zijn aangekomen!).

Wooninspiratie opdoen

Wil je interieurinspiratie opdoen voor je hal? Bekijk dan eens wat diverse online woonwinkels als 5cc.nl en Home24 je te bieden hebben. Daar hoef je je huis niet voor uit!

Close