Alhoewel je een handdoek in de douche/badkamer en het toilet voornamelijk zal gebruiken om je af te drogen, zijn handdoeken tegelijkertijd ook van grote invloed op het interieur van je badkamer. Daarom geven we je in dit artikel interieurideeën voor het gebruik van mooie handdoeken en vertellen we je waar je online mooie handdoeken kunt kopen.

Handdoeken als meer dan een droogdoek, Essenza Pure

Handdoeken als badkameraccessoire

Alhoewel je handdoeken misschien niet als zodanig zult zien, zijn ze eigenlijk een soort badkameraccessoire dan wel toiletaccessoire. Je hebt ze immers in je badkamer en toilet hangen en zo bepalen ze voor een groot deel het interieur daarvan. Wil je aandacht schenken aan de sfeer in deze ruimtes, dan is het veranderen van de handdoeken al een goede – en tegelijkertijd belangrijke – eerste stap.

Het uitkiezen van handdoeken

Voor iedere interieurstijl zijn er bijpassende stijlvolle handdoeken te verkrijgen. Doordat ze in talloze kleuren op de markt zijn, kun je je gastendoekjes, badhanddoeken en zelfs je washandjes helemaal afstemmen op de kleur van je interieur. Wil je een fris uitziende badkamer, dan kun je voor felle kleuren als lime en turkoois gaan. Ga je voor luxe, dan is grijs mooi. Liever de natuur in je badkamer en toilet halen? In dat geval zijn aardetinten populair. Qua stof heb je al net zo veel keuze en zo kun je comfort met een stijlvol badkamerinterieur combineren. Overigens bepaalt de stof ook de uitstraling van je badtextiel: simpele, dunne stofjes geven immers een heel ander beeld dan volle handdoeken met bijvoorbeeld een ribstof.

Wil je je badkamer of toilet veranderen, vergeet dan vooral niet aandacht te schenken aan je badtextiel. Badkamermeubels en overige badkamer- of toiletaccessoires bepalen natuurlijk mede de stijl van de ruimte, maar met sfeervolle handdoeken zorg je voor een nog mooiere ruimte. Door de ruime keuzemogelijkheden vind je geheid een model dat bij je past, waarin je een complete set handdoeken in jouw interieurstijl kunt vinden.

Close