Hangbegonia Balkonplant van het Jaar 2017 sfeerimpressie

Hanging basket: Corsica Hangschaal (Elho)

Maandelijks wordt door Mooiwatplantendoen.nl de Tuinplant van de Maand bepaald. Daarnaast wordt jaarlijks door een vakjury de Balkonplant van het Jaar vastgesteld. Zo ook voor 2017. De tuinplant die dit jaar op het gebied van trends, bloei en gemak als winnaar uit de bus kwam, is de hangbegonia. In dit artikel lees je daarom alles over deze Balkonplant van het Jaar 2017.

Soorten hangbegonia’s

Een van de vele voordelen van de hangbegonia – en een grote reden dat hij verkozen is tot Balkonplant van het Jaar 2017 – is dat hij de hele zomer door bloeit. Daarnaast vind je hem in allerlei kleuren en heb je dus volop keuze om er eentje te vinden die qua kleurstelling op jouw balkon past. Ditzelfde geldt voor de vorm, waarbij je kunt kiezen uit rond tot spitsvormig.
Hangbegonia Balkonplant van het Jaar 2017 close-up

Bloei hangbegonia

De hangende groeiwijze van de hangbegonia maakt hem ontzettend geschikt voor een hanging basket, zoals op de foto, of voor balkonbakken. Naarmate de zomer nadert, zal deze tuinplant zó uitbundig bloeien, dat je het idee krijgt van een waterval aan bloemen. “En wie eenmaal een begonia op het balkon heeft, krijgt geheid de smaak te pakken om nog meer bloeiende planten buiten te zetten,” aldus het juryrapport.

Verzorging

Een van de voordelen van de hangbegonia, is dat hij erg makkelijk is in de verzorging. Daardoor is hij ook voor de beginnende tuinier geschikt. De belangrijkste verzorgingstips voor een rijke en lange bloei:

  • Plaats deze Balkonplant van het Jaar 2017 in licht of halfschaduw (liever niet in de volle zon).
  • Geef de plant regelmatig water en voorkom daarbij dat de grond uitdroogt.
  • Voeg eens per twee weken een scheutje plantenvoeding toe aan het gietwater.
  • Verwijder steeds de uitgebloeide bloemen, zodat de begonia snel weer nieuwe knoppen kan gaan vormen.

Kortom, een makkelijke plant, die zorgt voor een zee  – of waterval – aan bloemen. Van de hangbegonia kun je de hele zomer volop genieten, in een kleur naar keuze.

De hangbegonia van het sfeerbeeld is voor dit artikel gesponsord door Mooiwatplantendoen.nl, de hanging basket door Elho.

Close