Ieder jaar worden diverse kleurthema’s voor het nieuwe jaar voorspeld. Gisteren was het zover: dé nieuwe Kleur van het Jaar 2018 werd door Flexa bekendgemaakt. Heart Wood is die kleur: een prachtige grijsroze kleur, die perfect past bij het gekozen thema ‘A Welcome Home‘. In dit artikel lees je alles over het leuke woonnieuws rondom deze Kleur van het Jaar 2018. Daarnaast kun je je volop laten inspireren door de beelden die Flexa ter promotie van Heart Wood heeft gemaakt.

Heart Wood Kleur van het Jaar 2018 wooninspiratie slaapkamer

Foto: Flexa Kleurentrends 2018 – Flexa.nl

Heart Wood: A Welcome Home

Onze levens zijn vaak ontzettend hectisch. We vliegen van hot naar her, waardoor we ons bij thuiskomst graag terugtrekken in een ‘fijn nest’. Kleurgebruik is erg belangrijk om je daarbij te helpen. Dat is dan ook de gedachtengang achter de Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood én het daarbij behorende thema A Welcome Home. “De Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood is een volwassen grijsroze kleur, die je associeert met de warmte van hout. Dit zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt in je huis. De kleur staat voor warmte, die we als houvast nodig hebben in tijden van verandering.” Aldus Flexa.

Heart Wood Kleur van het Jaar 2018 wooninspiratie kleurenpalet A Welcome Home

Foto: Flexa Kleurentrends 2018 – Flexa.nl

Kleurenpalet van het Jaar 2018

Heleen van Gent, kleurexpert van Flexa, geeft aan: “Met deze grijsroze kleur en de bijbehorende paletten, kun je het perfecte warme huis vormgeven dat je unieke persoonlijkheid weerspiegelt en een veilige en geborgen sfeer creëert. ‘A Welcome Home’ voor iedereen.” De paletten waar ze het over heeft, combineren zachte tinten als grijsroze, blauwtinten en een zachte cacaokleur met krachtige tinten als inktblauw en paars. Zo biedt het Kleurenpalet van het Jaar 2018 passende kleurmogelijkheden voor mensen die het liever zacht houden én voor mensen van wie het best wat feller mag. Maar: bij iedereen met uiteindelijk A Welcome Home als resultaat.

De nieuwe Kleur van het Jaar 2018, Heart Wood, helpt je om een fijn thuis te creëren waarin je je heerlijk kunt terugtrekken. Wil je achterhalen welke kleuren uit het Kleurenpalet van het Jaar 2018 het beste bij jou passen? Doe dan de Your ColourFutures™-test van Flexa.

Heart Wood Kleur van het Jaar 2018 wooninspiratie woonkamer icm lichtblauw

Foto: Flexa Kleurentrends 2018 – Flexa.nl

Heart Wood Kleur van het Jaar 2018 wooninspiratie icm blauwgroen

Foto: Flexa Kleurentrends 2018 – Flexa.nl

Heart Wood Kleur van het Jaar 2018 wooninspiratie eetkamer subtiel met blauw

Foto: Flexa Kleurentrends 2018 – Flexa.nl

Heart Wood Kleur van het Jaar 2018 wooninspiratie keuken icm blauw

Foto: Flexa Kleurentrends 2018 – Flexa.nl

Heart Wood Kleur van het Jaar 2018 wooninspiratie kinderkamer icm blauw

Foto: Flexa Kleurentrends 2018 – Flexa.nl

Heart Wood Kleur van het Jaar 2018 wooninspiratie kinderkamer icm donkerblauw

Foto: Flexa Kleurentrends 2018 – Flexa.nl

Close