interiorguide.nl logo
Search
Hoe groen woon jij?

Hoe groen woon jij?

Inhoudsopgave

De geweldige trend van nu; botanical, urban jungle, oase oftewel GROEN! Groen kan op heel veel verschillende manieren in het interieur worden toegepast. Verschillende tinten groen op de muur, groene meubels, groene woonaccessoires of groen in de vorm van planten of prints met planten. Groen in het interieur is helemaal HOT! De kleur groen zorgt voor rust in huis en men zegt dat het een helende werking heeft op lichaam en geest. Kies je liever voor planten als groen? Groene planten zorgen niet alleen voor warmte en gezelligheid in je interieur, maar het is ook nog eens goed voor de gezondheid.

Welke groentinten passen het beste bij jouw interieur

Heb je een licht interieur en houd je van zachte tinten, dan kun je het beste kiezen voor lichtgroene tinten zoals de mintgroene tinten. Deze lichte kleur past perfect bij een wit interieur met lichtgrijs en eventueel pasteltinten. Deze kleur geeft het huis een vrolijke sfeer. Ben je daarentegen een liefhebber van een sober interieur met doffe kleuren als beton, grijs en verweerd hout, dan is mosgroen een geweldige kleur die deze stijl versterkt. De fans van industriële interieurs kiezen veelal voor stoere legertinten groen, zoals bijvoorbeeld een stalen lockerkast of oude werkbank in de kleur army green.

Maak je eigen oase in je interieur

Liever geen groene muren of meubels? Dan hebben we altijd nog de Botanical trend. In deze trend staan tropische planten en dieren centraal. Posters, kussens, plaids en vele andere woonaccessoires met prachtige planten prints, die je interieur een tropische sfeer geven en er een ware oase van maken. Ook echte planten passen natuurlijk perfect bij de botanische trend.

Durf jij het aan, all the way green? Of kies je liever voor wat groene vetplantjes bij elkaar? De trendtip van vandaag: voeg ook wat groen toe in je interieur.