Kleine badkamer groter doen lijken - sfeerimpressie nisjes

Foto: @_robijn

Badkamer verbouwen of veranderen? Hieronder lees je hoe je een kleine badkamer optisch groter kunt laten lijken. Wanneer je de badkamer gaat of wil aanpassen en je weet niet goed genoeg hoe je de ruimte optimaal kunt benutten, lees dan onderstaande ideeën. Mogelijk helpen ze je wanneer je aan de slag gaat met je eigen badkamer.

1. Vloeren

Wanneer je voor een groot formaat tegel kiest, heb je minder voegen en oogt de badkamer rustig en ruimer. Door het douchegedeelte of bad met dezelfde tegel mee te betegelen, lijkt de vloeroppervlakte groter. Herhaling zorgt voor rust. Wil je gaan voor een ruime vloer en/of wand zonder voegen? Een van de vele mogelijkheden is bijvoorbeeld beton cire voor de wand en/of gietvloer.

Kleine badkamer groter doen lijken - sfeerimpressie tegels

Foto: @_robijn

2. Wanden

Ga voor een rustige wandtegel die qua kleur goed aansluit bij de vloer. Wil je gaan voor een ruim ogende badkamer, dan kan er gekozen worden om voor de wand(en) dezelfde tegel als de vloer te gebruiken. Denk vooraf goed na over waar de voegen komen. Hoe minder verspringende voegen/lijnen er aanwezig zijn, des te rustiger het is voor het oog.

Interieurtip: Wand- en vloertegels hebben vaak niet dezelfde afmetingen.

Gestucte muren zorgen voor een rustig geheel en kunnen in iedere gewenste kleur geverfd worden. Dit is ook handig wanneer je van verandering houdt, omdat de gestucte muur weer overschilderbaar is. Wanneer je dezelfde lichte kleur voor zowel de wand als het plafond kiest, zie je nauwelijks scheidingslijnen en lijkt het ruimer.

Interieurtip: gebruik verf die speciaal geschikt is voor vochtige ruimtes.

3. Douche

Hoe meer glas zichtbaar is in de doucheruimte, hoe lichter de ruimte lijkt. Je kunt een douchegedeelte creëren in bad door een douchewand op het bad en tegen de wand te plaatsen, wanneer je te weinig ruimte hebt om beiden ‘los’ te plaatsten.

Interieurtip: Wanneer je in een kleine ruimte voor een bad gaat, laat dan je bad optisch zweven en plaatst hieronder eventueel een led-strip.

Kleine badkamer groter doen lijken - sfeerimpressie raampartij

Foto: @_robijn

4. Spiegel

Voor een ruim effect kan een brede spiegel met de wandtegel gelijk worden geplaatst. Wanneer de raampartij in de spiegel terug komt, lijkt het alsof je meer licht binnenhaalt. Het glas in het kozijn valt extra op, door te gaan voor de (houten, aluminium of kunststof) kozijnen in dezelfde kleur als de wand. Plaats je een spiegelkast op de wand dan onderbreek je deze en is het voor het oog onrustig.

5. Badkamermeubel

Ga je voor een badkamermeubel, dan onderbreek je de lengte of breedte van de wand. Door te kiezen voor een werkblad, benadruk je de lengte of breedte en is het rustig, open en benadruk je juist de lengte of breedte. Het, op maat gemaakte, blad kan van (behandeld) hout, beton of kunststof zijn. Ieder materiaal heeft voor- en nadelen. Creëer nisjes, waar je je badkamerspullen in kunt zetten. Ga je voor een werkblad licht van kleur, dan oogt het ruim.

Er zijn talloze mooie badkameraccessoires verkrijgbaar die gezien mogen worden. De spullen die je uit het zicht wilt houden, kunnen worden opgeborgen in een opberger die goed bij de stijl van de badkamer past. Een opgeruimde badkamer oogt ruimer.

Kleine badkamer groter doen lijken - sfeerimpressie radiator en glas

Foto: @_robijn

6. Radiator

Een radiator is er in veel verschillende uitvoeringen. Wanneer je wilt dat deze zo min mogelijk opvalt, kies er dan voor om deze op een wand uit het zicht te plaatsten. Wanneer je niet beschikt over deze mogelijkheid, kan je er ook bewust voor kiezen om te gaan voor een eyecatcher en te gaan voor een designradiator. Door een radiator te kiezen in dezelfde kleur als de achterwand, valt hij het minst op. Je kunt uiteraard ook gaan voor enkel vloerverwarming.

Samenvattend kan je je badkamer groter laten lijken door rust en symmetrische lijnen toe te passen. Door zoveel mogelijk glas te kiezen voor de douchewand(en), blijft de badkamer licht en ruim. Je kunt voor een ‘op maat gemaakt(e)’ spiegel en/of werkblad kiezen om de lengte of breedte optimaal te benutten. Ook lijkt het groter wanneer er daglicht weerkaatst in de spiegel en je de spiegel mee in de wand betegeld. Ga je voor nisjes, in of uit het zicht, waar je je spullen in op wilt bergen, gebruik dan mooie accessoires die gezien mogen worden. Ga voor rustige kleuren, herhaling en strakke lijnen, om je kleine badkamer optimaal te benutten en ruimer te laten lijken.

Close