Hotelslaapkamer sfeerimpressie beddengoed hotellinnen hotelkamer

Beddengoed: hotel dekbedovertrek katoensatijn. Muurkleur: Flexa Expert ivoorbruin.

Alhoewel de meeste mensen het heerlijk vinden om na een vakantie weer in hun eigen bed wakker te worden, zijn de meeste ook erg fan van de rust van een hotelkamer. Het fijne bedtextiel, de rustige en luxueuze uitstraling… Tijd om je eigen slaapkamer in te richten als hotelslaapkamer! In dit artikel lees je hoe je dit doet. En om gauw aan de slag te kunnen, vind je onderaan dit artikel een wel hele fijne winactie.

Hotelslaapkamer stap 1: beddengoed/hotellinnen

Een van de belangrijkste dingen voor in je eigen hotelslaapkamer, is het gebruik van hotellinnen. Je zult het zelf al wel hebben gemerkt; hotellinnen voelt anders dan wat wij meestal in de slaapkamer aan beddengoed gebruiken. Dat heuse hotelgevoel zal je met dit soort beddengoed meteen krijgen.

Interieurtip: t/m 19 maart 2017 shop je bij HEMA dekbedden en kussens met 20% korting. Ook erg fijn voor dat luxe gevoel!

Hotelslaapkamer sfeerimpressie accessoires hotelkamer

Hotelslaapkamer stap 2: comfortabele kussens

Nog iets dat in je eigen hotelslaapkamer niet mag missen, zijn fijne kussens. In luxe hotelkamers ontbreekt het nooit aan een goed aantal kussens waar je heerlijk tegenaan kunt ploffen. Perfect om na een drukke dag tegenaan (of het liefst ‘in’) te kruipen en tot rust te komen met een goed boek (of door de nodige wooninspiratie op te doen 😉 ). Dit kun je doen door meerdere hoofdkussens te gebruiken (lekker groot en dus comfortabel!), maar ook door hoofdkussens af te wisselen met sierkussens.

Hotelslaapkamer stap 3: rustige muren

In vrijwel iedere luxe hotelkamer die je tegenkomt, zullen de muren rustig van kleur zijn. Om het hotelgevoel goed na te kunnen bootsen, zijn rustige muren dan ook een must. Dit is sowieso belangrijk als je optimale rust in je slaapkamer wilt. Probeer meerdere kleuren op dezelfde muur en felle kleuren daarom te voorkomen.
Hotelslaapkamer sfeerimpressie sfeerverlichting hotelkamer

Hotelslaapkamer stap 4: sfeerverlichting

In hotels wordt altijd erg goed op verlichting gelet. Je kunt er dan ook binnen no time een sfeervolle kamer van maken, simpelweg door de keuze qua verlichting. Gebruik spotjes boven je bed, die je hotelslaapkamer sfeervol verlichten en tegelijkertijd voldoende licht bieden om te kunnen lezen. Ook spotjes boven bijvoorbeeld een schilderij zijn in hotelkamers erg populair. Plaats in een knus hoekje een sfeervolle stalamp om je kamer van nog wat extra licht te voorzien.
Hotelslaapkamer close-up theesetje hotelkamer

Hotelslaapkamer stap 5: accessoires

In hotelkamers zijn normaal gesproken niet heel veel accessoires te vinden. Logisch, want er maken constant andere mensen gebruik van de kamer en veel accessoires is dan ook totaal niet praktisch. In het geval van je eigen hotelslaapkamer kun je natuurlijk best wat persoonlijke accessoires toevoegen. Probeer het geheel wel rustig te houden en alleen accessoires neer te leggen die niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. Ook een apart zithoekje, zoals je dat altijd in hotelkamers ziet, versterkt het hotelgevoel.

Interieurtip: in hotelkamers vind je in veel gevallen geen planten. Omdat planten in de slaapkamer goed zijn, kun je in jouw hotelslaapkamer natuurlijk wel gewoon een plant neerzetten. Dit is alleen maar goed voor een fijne sfeer!

Hotelslaapkamer sfeerimpressie accessoires muurdecoratie hotelkamer

Winactie hotellinnen

Deze winactie is afgelopen en er is een winnares getrokken! Van harte gefeliciteerd… Ellen Scholte!! Stuur je een e-mail met je adresgegevens naar redactie @ InteriorGuide.nl? Dan komt de set zo snel mogelijk naar je toe. Iedereen bedankt voor het meedoen!

In samenwerking met HEMA maak je in de periode van 12 maart 2017 tot 20 maart 2017 12:00 ‘s middags kans op hotellinnen. Om precies te zijn het beddengoed van de sfeerbeelden bij dit artikel (‘hotel dekbedovertrek katoensatijn 200 x 200 cm‘ t.w.v. €50,-). Wat moet je doen om kans te maken?

  • REAGEER: laat hieronder een reactie achter dat je mee wilt doen en geef daarin aan wat je Instagram- of Facebook-naam is, zodat we je reactie met je account kunnen matchen.
  • DEEL: deel een van de foto’s uit dit artikel op Instagram of Facebook (zorg er in het geval van Instagram voor dat je profiel openbaar is en in het geval van Facebook dat je de foto openbaar deelt, anders is je deelname voor ons niet zichtbaar).
  • TAG: tag in de tekst bij je gedeelde foto @InteriorGuide.nl en @hemanederland (IG)/@hema (fb).
  • HASHTAG: gebruik in je bericht tevens de hashtag #Interieurtipshotel, zodat je aanmelding door ons terug te vinden is.


Let op: alleen wanneer je al deze vier punten opvolgt, ding je mee naar het hotellinnen. Je kunt alleen meedoen wanneer je in Nederland of België woont en (i.v.m. de Nederlandse wetgeving) ouder bent dan 18 jaar. De winnaar of winnares zal op maandag 20 maart 2017 in dit artikel bekend worden gemaakt. Houd er rekening mee dat je vervolgens binnen een week moet reageren om je gewonnen hotellinnen te kunnen claimen – anders zal er op 27 maart 2017 opnieuw worden geloot. Tip: zet een herinnering in je agenda om het niet te vergeten; het zou zonde zijn als je je prijs misloopt.

In vijf simpele stappen heb je zo je privé hotelkamer. Met het gebruik van fijn hotellinnen en het creëren van een rustig geheel, kun jij voortaan ontspannen wakker worden in je hotelslaapkamer.

De dekbedovertrekset op de sfeerbeelden is gesponsord door HEMA, de muurverf door Flexa.

Close