Ideeën voor de paastafel x 5 sfeerimpressie peper-en-zoutstel botervloot eierschalen vaasjes

Botervloot: Glas met Stolp van Cosy & Trendy. Peper-en-zoutstel: Cashmere Square van Maxwell & Williams. Eierdopjes: Cashmere Round van Maxwell & Williams. Bestek: Baguette-serie van Amefa (alle via Cookinglife.nl). Blauwe servies: Nordic Sea (via DistelRoos).

Het is bijna weer zover: Pasen. Tijd om ideeën voor de paastafel op te doen! In dit artikel vind je vijf leuke ideeën om de onbijt- of brunchtafel deze Pasen een creatieve draai te geven.

Ideeën voor de paastafel #1: eierschalen als vaasjes

Het eerste idee voor de paastafel is o zo leuk: gebruik eierschalen als vaasjes. Deze eierschalen kun je van tevoren alvast gaan ‘sparen’. Ben je deze week van plan om eieren te bakken? Probeer ze bovenaan stuk te maken en het kopje er voorzichtig af te halen. Gooi het ei in de pan en spoel je eierschaal vaasje af. Bewaar ze op een veilige plek, want ze zijn ontzettend kwetsbaar.
Ideeën voor de paastafel x 5 close-up eierschaal vaasje

Ideeën voor de paastafel #2: bestek leuk verpakt

Een van de andere ideeën voor de paastafel, is het op een leuke manier ‘verpakken’ van je bestek. Leg bijvoorbeeld een servet neer met daarop een veertje en daarbovenop je ontbijtmes en -lepel. Ook leuk: bindt alles samen vast met een touwtje en hang er een naamkaartje aan.
Ideeën voor de paastafel x 5 close-up bestek met veertjes als paasdecoratie

Ideeën voor de paastafel #3: paastakken maar dan anders

Rond Pasen vind je in veel woonkamers paastakken met daaraan paashangers. Doe het eens anders en bedek je tafel in de lengte met takken. Bijvoorbeeld met kersenbloesem, zoals op de foto’s.
Ideeën voor de paastafel x 5 close-up eierdopje veertjes

Ideeën voor de paastafel #4: veertjes galore

Bij deze ideeën voor de paastafel zijn niet alleen veertjes gebruikt voor de servetten, maar voor de gehele tafel. Ze brengen extra sfeer aan de tafel en passen mooi bij het eitjesthema. Plaats bijvoorbeeld wat veren tussen de takken.

Interieurtip: heb je wel een paastak in een vaas staan? Kies ook hier dan eens voor hangende veertjes in plaats van de standaard paashangers.

Ideeën voor de paastafel x 5 paastakken en veertjes decoratie

Ideeën voor de paastafel #5: speels servies

Het laatste idee voor de paastafel, is om eens wat anders te doen met je servies. Combineer bijvoorbeeld verschillende soorten. Durf ook vooral voor andere kleuren te gaan dan je met Pasen gewend bent, zoals voor de sfeerbeelden bij dit artikel ook is gedaan.
Ideeën voor de paastafel x 5 close-up servies combineren
Natuurlijk hoef je niet per se al deze ideeën voor de paastafel op te volgen om er wat leuks van te maken. Kies de tip(s) die jij leuk vindt en geef er vooral je eigen draai aan.

Het bestek, de botervloot, het peper-en-zoutstel en de eierdopjes zijn gesponsord door Cookinglife.nl, het blauwe servies door DistelRoos (zie foto’s voor details)

Close