Het is alweer eind november en dat betekent dat de feestdagen en een huis met kerstversiering om de hoek staan. Misschien ben je al volop met de versiering bezig of kun je juist wel wat inspiratie gebruiken. Lees in dat geval gauw verder, want in dit artikel vind je zes ideeën voor kerstversiering zonder kerstboom (of natuurlijk als aanvulling op de kerstboom!).

Kerstversiering zonder kerstboom: schaal met kerstbos

Een hele leuke en sfeervolle manier om kerstversiering zonder kerstboom te gebruiken, is door een mooie schaal te decoreren. Dit kan bijvoorbeeld door een bos na te bootsen, met boompjes in allerlei formaten. Bomen met glitters zorgen voor een prachtige weerkaatsing van het licht wanneer je er waxinelichthouders tussen plaatst. Let natuurlijk wel op dat je de waxinelichtjes steeds zodanig plaatst dat de accessoires eromheen geen vlam kunnen vatten. Maak het geheel af met sneeuw, om zo een winters bosgevoel neer te zetten.

Kerstversiering zonder kerstboom 6 x inspiratie verlicht kerstbos op schaal

Schaal: onderste étagè van Berkeley glass Cakestand 3 levels. Boompjes: Whistler Christmas Tree Silver S, Whistler Tree Christmas Snow M, Colorado Winter Tree Silver M (alle Rivièra Maison).

Kerstversiering zonder kerstboom: verlicht kerstbos onder stolp

Ook onder een stolp kun je een winters kerstbos creëren, al dan niet met een huisje of rendier. Wil je het extra sfeervol maken, gebruik dan led-lampjes op batterijen. Die kun je sfeervol om de boompjes wikkelen.

Kerstversiering zonder kerstboom 6 x inspiratie verlicht kerstbos onder stolp

Stolp: Rivièra Maison Glass Dome M.

Kerstversiering zonder kerstboom: windlicht met kerstversiering

Een windlicht is natuurlijk op zich al erg sfeervol voor de donkere winterdagen. Plaats er wat winterse accessoires in om ook daar het kerstgevoel in terug te laten komen. Maak het af door, net als op de foto, een ster aan de bovenkant te hangen. Let erop dat je die zodanig hangt dat hij niet in de buurt van de vlam van de stompkaars komt.

Kerstversiering zonder kerstboom 6 x inspiratie verlicht windlicht met kerstbos en kersthuisje

Windlicht: Forli Lantern L (Rivièra Maison).

Kerstversiering zonder kerstboom: étagère met kerstornamenten

De vorm van een kerstboom en toch compleet anders: een étagère met kerstornamenten. Bedek alle lagen van de étagère met sneeuw, om een winterse basis te creëren. Decoreer hem daarna met kerstballen, dennenappels en waxinelichtjes. Een handig voordeel van de kunstsneeuw is dat die de kerstballen op hun plek houdt. De kaarsjes verwarmen de bovenverdieping, dus probeer eerst uit of het materiaal van de étagère van jouw keuze dit kan hebben.

Kerstversiering zonder kerstboom 6 x inspiratie étagère met kerstornamenten

Étagère: Berkeley glass Cakestand 3 levels (Rivièra Maison). Diverse accessoires uit de 2016 kerstcollectie van Rivièra Maison.

Kerstversiering zonder kerstboom: bedje van dennentakken

Een ander leuk idee voor kerstversiering zonder kerstboom, is om een aantal dennentakken neer te leggen met daarop wat ornamenten. Als je er ook een hoge waxinelichthouder tussen plaatst, die zodanig hoog is dat het vuur de dennennaalden niet kan raken, krijg je een mooi lichtspel.

Tip: let hierbij wel op dieren, omdat dennennaalden (en dus echte kerstbomen) ontzettend giftig zijn voor onze viervoeters.

Kerstversiering zonder kerstboom: guirlande in de vensterbank

Een andere simpele maar erg leuke manier voor kerstversiering buiten de kerstboom om, is een guirlande. Leg deze bijvoorbeeld in het verlengde van je vensterbank. Je kunt hem decoreren met ballen en lichtjes om hem extra sfeervol te maken, of eentje kopen die al kant-en-klaar is.

En zo heb je met slechts een paar accessoires je huis in kerstsfeer. Op deze manier heb je geen kerstboom nodig en kun je je huis ook in kerstsfeer hullen wanneer je dit jaar geen kerstboom wilt. Fijne feestdagen!

Een aantal accessoires zijn voor de sfeerbeelden bij dit artikel gesponsord door Rivièra Maison

Close