Kleurpalet van het Jaar 2017 van Flexa sfeerimpressie nachtkastje

Muurkleur: Denim Drift (schoolbordverf). Nachttafeltje: Gebroken Wit/RAL 9010 (lak mat). Potten: Beton (muurverf).

Ieder jaar maakt Flexa de Kleur van het Jaar en het Kleurpalet van het Jaar bekend. Er wordt gekeken naar welke kleuren populair lijken te worden, maar ook naar welke kleur wij mentaal gezien kunnen gebruiken. Wat dat inhoudt? Dat lees je in dit artikel vol wooninspiratie voor het Kleurpalet van het Jaar 2017, met als hoofdkleur Denim Drift.
Kleurpalet van het Jaar 2017 van Flexa kleurtesters

Kleurpalet van het Jaar 2017: de kleuren

De hoofdkleur van het Kleurpalet van het Jaar 2017, de Kleur van het Jaar 2017, is Denim Drift; een zachte, blauwgrijze tint. De Kleur van het Jaar 2017 wordt aangevuld met zeven andere kleuren om het palet te vormen:

  • Dazzling Night; zo donker als het blauw van de nacht.
  • Turquoise Holiday; fel turkoois, met een sprankeling in de vorm van (subtiele) glitters.
  • Grijsblauw; net als Denim Drift een combinatie van blauw en grijs, maar in een lichtere vorm.
  • Frosted Sky; zacht, ijsblauw.
  • Blueberry Dream; donkerblauw. Qua kleurtoon zit Blueberry Dream tussen Denim Drift en Dazzling Night in, zonder het vergrijsde van Denim Drift.
  • Beton; de grijze kleur van beton.
  • Gebroken wit (RAL 9010); wit, in een iets zachtere vorm dan ‘hard wit’.

Kleurpalet van het Jaar 2017 op basis van emotie

Zoals hiervoor al aangegeven, wordt het Kleurpalet van het Jaar 2017 onder andere vastgesteld met een link naar emotie. Zo draait het bij het palet van dit jaar allemaal om ‘life in a new light‘ ofwel een nieuwe kijk op het leven. In plaats van ons te focussen op de slechte dingen en/of de dingen die we niet hebben, moeten we vieren wat we wél hebben. Daarbij telt ieder mooi moment. Denim Drift helpt hierbij, omdat het een aangename en rustgevende kleur is – hier staat blauw immers om bekend. In een vergrijsde vorm, met een knipoog naar de o zo populaire vergrijsde tinten.

Kleurpalet van het Jaar 2017 van Flexa sfeerimpressie zijkant bed

Het Kleurpalet van het Jaar 2017 verschillend toepassen

Het Kleurpalet van het Jaar 2017 is in aanvulling op de Kleur van het Jaar ontwikkeld, om de veelzijdigheid van de kleur te kunnen laten zien. Combineer Denim Drift met een of meerdere andere kleuren uit het palet en je zult zien wat die kleuren met de Kleur van het Jaar 2017 doen. Wie durft, gaat voor de intense Dazzling Night of de vrolijk makende Turquoise Holiday. Houd je het liever wat rustiger? Kies dan bijvoorbeeld de combinatie van de sfeerbeelden: Denim Drift, Beton en Gebroken Wit.

Door de veelzijdigheid van het Kleurpalet van het Jaar 2017, kun je deze kleuren op verschillende plekken in huis laten terugkomen. Kies voor de zachte tinten in de slaapkamer, om deze een rustgevende uitstraling te geven. In de woonkamer kun je met fellere kleuren aan de slag, om zo een actieve combinatie van het Kleurpalet van het Jaar 2017 neer te zetten.

De verf voor de sfeerbeelden bij dit artikel is gesponsord door Flexa

Kleurpalet van het Jaar 2017 van Flexa sfeerimpressie nachtkastje close-up
Kleurpalet van het Jaar 2017 van Flexa close-up nachtkastje
Kleurpalet van het Jaar 2017 van Flexa sfeerimpressie muurtekst
Kleurpalet van het Jaar 2017 van Flexa sfeerimpressie slaapkamer

Close