Onlangs heeft Flexa een nieuwe poederachtige matte krijtverf gelanceerd binnen de Pure by Flexa Colorlab-lijn. Een type verf dat extra mat is en daarmee een geheel eigen uitstraling heeft. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe krijtverf kleuren en hoe je ze kunt toepassen.

Krijtverf kleuren Flexa's nieuwe kleurlijn sfeerimpressie

Foto: Pure by Flexa Colorlab

Reinigbare krijtverf

De nieuwe krijtverf binnen de Pure by Flexa Colorlab-lijn heeft een optimale dekking en is kleurvast, aldus Flexa. In tegenstelling tot vele andere soorten krijtverf – overigens niet te verwarren met het beschrijfbare schoolbordverf – is deze verf eenvoudig te reinigen. Hét kenmerk van krijtverf is dat het zo ontzettend mat is. Wil je geen sprankeltje glans op de muur, dan is krijtverf dé verf voor jou. Doordat hij reinigbaar is, is hij ook op oppervlakken te gebruiken die gauw vies kunnen worden.

Krijtverf kleuren: fel, pastel, natuurlijk en vergrijsd

De krijtverf kleuren van Pure by Flexa Colorlab lopen erg uiteen. Van fel en pastel tot rustige natuurtinten: er zit voor ieder wat wils tussen. Zo vind je eenvoudig een kleur krijtverf die bij je past.

Fel en pastel

Felle kleuren zorgen ervoor dat de ruimte er levendiger uit komt te zien. Pasteltinten hebben als het ware een verzachte werking ten opzichte van felle kleuren: ze brengen kleur aan in huis, zonder al te veel op te vallen. Erg fijn als je wel van kleur houdt, maar felle tinten iets té fel voor je zijn.

Natuurtinten

Wil je het liever wat rustiger houden in huis? De nieuwe krijtverflijn van Flexa beschikt ook over een aantal warme natuurtinten. Deze tinten zorgen voor een ontspannen sfeer in huis.

Vergrijsde tinten

Vergrijsde tinten zijn nog steeds erg populair en zie je daarom ook in deze lijn weer terug. Vergrijsde tinten zijn, zoals de naam al een beetje weggeeft, tinten die grijzig zijn. Bijvoorbeeld lila, maar dan met een grijzige twist. Dit zorgt ervoor dat je een tikkeltje kleur in huis krijgt, maar op een natuurlijke manier. Erg fijn voor mensen die kleur net te ver vinden gaan, maar grijs ‘te saai’ vinden.

Soorten krijtverf

Pure by Flexa Colorlab – en daarmee ook de nieuwe lijn krijtverf – is in verschillende soorten verf verkrijgbaar. Daardoor kun je er je muren mee verven, maar ook je plinten en kozijnen. Of bijvoorbeeld een leuke stoel, krukje, tafeltje… Ook leuk: verf een meubelstuk in dezelfde kleur als je muur, om de kleur op meerdere plekken (en manieren!) in huis te laten terugkomen.

Met de krijtverf kleuren van Flexa heb je nu net zo veel keuze als met andere verfsoorten die je al kende. Maar dan met een extra mat tintje. Voor je muren, je meubels of beide.

Dit is een advertorial in samenwerking met Flexa

Close