Kruidenhoekje slim stylen met kruiden sfeerimpressie

Kruidenpotjes: CrushGrind. Olie en zout: Nicolas Vahé. Keukentextiel: Giftset towels Diamond roze (beide via House of Products). Poster: Herbs Green (via Desenio). Bloempotje: onbekend.

In verschillende artikelen op Interieurtips.eu die gericht zijn op keukeninspiratie, heb je al kunnen lezen dat er steeds eenzelfde tip naar voren komt: breng sfeer aan in de keuken met producten die er ‘van nature’ in voor komen. Maak bijvoorbeeld een leuk hoekje met je koffiezetapparaat, zoals al terugkwam in het artikel met tips voor een koffiecorner. Hetzelfde geldt voor kruiden: waarom verstoppen als je er ook een sfeervol hoekje van kunt maken? In dit artikel vind je daarom wooninspiratie voor een kruidenhoekje in je keuken.

Kruidenhoekje slim stylen met kruiden close-up kruidenpotjes

Kruidenhoekje: potjes in jouw stijl

Sommige kruiden zullen je kruidenhoekje van zichzelf al mooier maken. De producten van Nicolas Vahé zitten bijvoorbeeld in zo’n mooie pot, dat je daar niet nog een apart kruidenpotje voor hoeft te kopen. Voor kruiden die geen mooie verpakking hebben, kun je op zoek gaan naar mooie kruidenpotjes in de stijl van je keuken. In zwart, wit, kleur of rvs – wat jij het mooist vindt.

Je kruidenhoekje stylen

Heb je het nodige aantal potjes voor je kruidenhoekje verzameld, zet ze dan op een leuke wijze neer. Om het minder rommelig te doen ogen, zet je ze op een plateau. Dit kan op een willekeurige manier: de potjes die je het meest wilt laten opvallen, zet je vooraan.

Interieurtip: Wissel de kruidenpotjes af met kruidenplantjes om meer leven aan het hoekje toe te voegen.

Kruidenhoekje slim stylen met kruiden close-up poster kruidensoorten

Een blikvanger voor je kruidenhoekje

Om je kruidenhoekje net wat specialer te maken, is het altijd leuk om iets extra’s toe te voegen. In dit geval is een leuke poster aan het hoekje toegevoegd, met daarop verschillende kruiden uitgebeeld. Ook leuk: Hang een setje reageerbuisjes aan de muur met daarin kruidentakjes. Dit zijn van die kleine dingen die een gedecoreerd hoekje net dat beetje extra geven en zo ineens een stuk mooier maken.

Het klinkt allemaal misschien erg simpel, maar als je op deze manier aandacht besteedt aan een hoekje, zal je keuken er automatisch al een stuk sfeervoller uit komen te zien. En doordat je ‘accessoires’ kiest die ‘van nature’ in de keuken horen, voorkom je dat het een rommelig geheel wordt van spulletjes waar je in de keuken niets mee doet. En daarmee is een kruidenhoekje leuk én praktisch inéén.

Een aantal producten van de sfeerbeelden zijn gesponsord door House of Products, Desenio en CrushGrind

Close