Leidingen verleggen in huisVoor iedere huiseigenaar kan weleens de situatie voorkomen dat het nodig is om de leidingen in huis te verleggen. Dit kan verschillende redenen hebben, waarvan er een aantal in dit artikel besproken zullen worden. Vrijwel allemaal hebben deze betrekking op het aanpassen van het interieur. Wat belangrijk is bij leidingwerk, is dat de aanpassingen zeker goed uitgevoerd moeten worden. Een lekkage in huis kan namelijk grote schade opleveren, waarvan de kosten voor reparatie hoog oplopen.

Redenen om leidingen te verleggen

Wanneer er aanpassingen aan het interieur worden gedaan die betrekking hebben tot het sanitair, kan het vaak voorkomen dat het nodig is om een aantal leidingen te verleggen. Je kunt bijvoorbeeld de badkamer graag naar een andere kamer van je huis willen verplaatsen of de wasmachineaansluiting graag ergens anders willen zien. Ook zouden veel mensen graag een extra wasbak in hun slaapkamer willen hebben, zodat ze niet steeds hoeven te wachten tot familieleden klaar zijn in de badkamer, of een buitenkraan om in de zomer de tuin te kunnen besproeien.

Wat iets minder vaak voorkomt maar ook een reden kan zijn om veel leidingen in huis te verleggen, is het verplaatsten van de keuken. Wanneer je een aanbouw of uitbouw aan je huis wilt bouwen, dan wil je hier natuurlijk ook de beschikking hebben over water.

Zelf doen of uitbesteden

Als er leidingen in huis verlegd moeten worden, dan heb je twee keuzes om deze klus geklaard te krijgen. Je kunt een loodgieter inhuren en de leidingen laten verleggen of je kunt het – als je handig bent – zelf doen. Laten we voor deze twee keuzes die je voor het verleggen van leidingen hebt, de voor- en nadelen bespreken.

Zelf doen

Zelf leidingen verleggen in huis is alleen aan te raden als je een handige klusser bent: je moet wel verstand van zaken hebben voordat je een dergelijke klus zelf uitvoert. Als je het verkeerd doet dan kun je namelijk grote schade aan je huis veroorzaken. Het is natuurlijk altijd goedkoper als je zelf je leidingen kunt verleggen, maar in geval van waterschade kunnen de kosten een stuk hoger uitvallen dan het inhuren van een loodgieter om de leidingen te laten verleggen.

Leidingen laten verleggen

De meeste mensen zullen ervoor kiezen om de leidingen te laten verleggen door een loodgieter. Het grote voordeel van deze keuze is dat de klus sneller en zeker op de juiste manier wordt voltooid. Vooral voor het uitvoeren van ingewikkelde klussen, zoals het verplaatsen van een complete badkamer of keuken, kun je het beste de hulp van een professional inroepen. Immers komt hier ook wat tegelwerk bij kijken en het is natuurlijk zonde als dit weer afgebroken moet worden wanneer er een lekkage blijkt te zijn.

Verder weet je ook zeker dat een loodgieter de juiste materialen gebruikt. Het is namelijk niet aan te raden om bij het verleggen van leidingen in huis te besparen op de materialen. Het beste gebruik je enkel de allerbeste materialen, aangezien je voor een lange tijd wilt blijven genieten van de nieuwe leidingen. Het inhuren van een professionele loodgieter en het gebruiken van de beste materialen kost misschien wat meer, maar bedenk wel dat dit slechts een eenmalige klus is waarvan je zeer lang profijt kan hebben als de klus in één keer goed uitgevoerd wordt. Als je de kosten over meerdere jaren zonder problemen uitspreidt, dan zal je merken dat de investering voor het inhuren van een loodgieter voor een dergelijke klus reuze meevalt.

Dit is een advertorial

Close