Loungesets 4 tips hout set Palma sandblast KARWEI

Foto: KARWEI

Alhoewel het momenteel nog vaak regenachtig en koud is, zit de lente er toch echt aan te komen. De tijd waarin het zonnetje wat meer schijnt en we het liefst ieder straaltje mee pakken. De tijd waarin we weer wat vaker op ons terras doorbrengen. Een fijne loungeset voor in de tuin is dan natuurlijk erg welkom. Maar hoe maak je nou een keuze uit de vele mogelijkheden? In dit artikel vind je vier tips.

1. Loungesets: de opstelling

Loungesets zijn in zo veel opstellingen te verkrijgen, dat je voor vrijwel ieder formaat terras een passende opstelling kunt vinden. Daarbij is het belangrijk dat je niet alleen rekening houdt met wat je mooi vindt. Meet de ruimte die je hebt goed op en houd daarbij rekening met ruimte om te lopen. Een lange en brede loungeset is mooi, maar kan erg vervelend worden wanneer je daar eigenlijk niet de ruimte voor hebt.

Een ander puntje om qua opstelling rekening mee te houden, is of je veel bewegingsvrijheid wilt hebben. Een loungeset die uit één stuk bestaat, kun je minder gauw verplaatsen dan eentje die uit losse delen bestaat. Speel je graag met de opstelling, kies dan liever voor een losse loungebank en bijbehorende loungestoelen.

2. Kleurkeuze voor je loungeset

Qua kleur is het goed om na te denken over de uitstraling die je wilt. Met wit creëer je bijvoorbeeld meer een beach look, waar antraciet wat chiquer oogt. Je kunt ook kiezen voor beige, waarmee je op je terras een wat meer natuurlijke sfeer creëert.

Loungesets 4 tips hout set Ferrara KARWEI

Foto: KARWEI

3. Materiaal van de loungeset

Loungesets zijn in allerlei materialen te verkrijgen. Populair zijn wicker, hout en aluminium. Alle drie hebben een andere uitstraling en vereisen een andere mate van onderhoud. Het is daarom goed je te verdiepen in de onderhoudseisen en niet alleen te letten op de uitstraling.

4. Aankleding van loungesets

Net als in huis, kun je je terras aankleden met woonaccessoires. Een paar leuke kussentjes geven iedere loungeset meteen een huiselijkere uitstraling. Neem ook dit mee in het maken van je keuze.

Uit deze vier tips voor het maken van een keuze in de wereld van loungesets, blijkt al wel dat het belangrijk is om na te denken over wat je precies wilt. Van de kleurkeuze tot het aankleden van je loungeset: ieder puntje is van belang om uiteindelijk uit te komen op een set waar je nog jaren van kunt genieten.

Dit is een advertorial in samenwerking met KARWEI

Close