Hoe kouder en donkerder het buiten wordt, hoe warmer en sfeervoller we het thuis willen hebben. Daarbij is warmte in de vorm van de verwarming niet alleen belangrijk, want ook verlichting speelt daar een grote rol bij. En als die verlichting dan ook nog eens om meerdere redenen praktisch is – met meer dan 16 miljoen kleuren en draadloos – dan is die meer dan welkom. De draadloze Lucis Lamp belooft precies dat. En dat moest getest worden. In dit artikel vind je daarom een review van de Lucis Lamp én inspiratie om de lamp zelf in huis te gebruiken.
Lucis Lamp warme winter met gekleurde sfeerverlichting review wooninspiratie los lampje

Mogelijkheden Lucis Lamp

Waar de Lucis Lamp in het persbericht in de zomer volop gepromoot werd voor lange zomeravonden, brengen we hem op InteriorGuide.nl graag onder de aandacht voor de – nog langere – winteravonden. Dit geeft meteen aan waar de lamp voor geschikt is: hij brengt overal en altijd sfeer. Dé reden daarvoor is natuurlijk het grote scala aan kleuren, maar een extra – goede – reden is dat hij draadloos is. Doordat er verschillende accessoires voor de lamp verkrijgbaar zijn, kun je hem daarnaast helemaal aanpassen aan waarvoor je hem wilt gebruiken. Zo is er een hendel, waarmee je hem overal naartoe kunt tillen. Zet je hem liever ergens neer, dan kun je hem los neerzetten, maar ook op de bijpassende tripod. Daarbij heb je de keuze uit verschillende materialen, waardoor hij af te stemmen is op je interieur.

Lucis Lamp warme winter met gekleurde sfeerverlichting review wooninspiratie tripod

Gebruik en ervaringen Lucis Lamp

De Lucis Lamp is gelukkig net zo makkelijk in gebruik als aangegeven wordt.

  • Je laadt de draadloze lamp op met het bijgeleverde snoer. Eenmaal opgeladen – wat de eerste keer ongeveer vier uur duurt – kan hij een aantal lange winteravonden mee. Middels een rood lampje geeft hij aan dat hij nog niet opgeladen is, middels een blauw lampje dat hij opgeladen is.
  • Kies hoe je de lamp wilt gebruiken. Zoals op de sfeerbeelden is te zien, kun je hem prima los neerzetten. Maar ook de verkrijgbare hendel en tripod maken dit lampje extra leuk en zijn eenvoudig te bevestigen in het daarvoor bestemde gaatje aan de onderzijde van de lamp. En niet geheel onbelangrijk: daarmee mag hij in je interieur gezien worden. Het handige aan het feit dat hij draadloos is, is dat je hem overal neer kunt zetten zonder dat je last hebt van draden. Érg handig op plekken waar geen stopcontact in de buurt is en/of je geen zin hebt in snoeren die je niet kunt weg werken.
  • De lamp gaat eenvoudig aan (en uit), door hem een aantal keren op en neer te schudden. Je kunt hem ook uitzetten door het licht helemaal te dimmen.
  • Middels de twee onderbroken rondjes met een stip in het midden, kun je door de regenboog aan kleuren gaan. Het knopje hoef je alleen maar in te drukken en meteen zie je de kleuren veranderen. De ene knop begint bij lichtblauw en eindigt bij zachtroze. De andere knop begint juist bij geel en eindigt bij blauw. Wanneer je de kleur van je keuze hebt gevonden, haal je je vinger eraf en blijft hij op die kleur staan. Middels de knop met de vorm van een zonnetje kun je het licht feller maken. Precies om de hoek van dat knopje is een knopje in de vorm van een ononderbroken rondje te vinden, waarmee je het licht juist dimt.
  • En dan, na heel wat uren gebruiksplezier, valt de Lucis Lamp uit. Paniek, want je was net zo aan het genieten van de sfeervolle verlichting in de kleur die je voor die avond had gekozen. Moet je hem nu weer vier uur aan de lader hebben, voordat je je huis weer zo sfeervol kunt verlichten? Het antwoord op die vraag is heel fijn: je kunt de Lucis Lamp ook aan de lader gebruiken. Sluit de lader aan en kies vervolgens weer voor de stemming die je voor die avond in gedachten had. Een klein nadeel daarbij is dat je het licht dat je gebruikte opnieuw moet opzoeken: zodra hij aan de lader gaat, schiet hij op fel wit licht.

Lucis Lamp warme winter met gekleurde sfeerverlichting review wooninspiratie handle

Plus- en minpunten Lucis Lamp

Alhoewel je de plus- en minpunten uit het lijstje in de vorige alinea kunt halen, hieronder nog een korte opsomming van de plus- en minpunten.

Pluspunten Lucis Lamp

+ De Lucis biedt in de basis, met de knoppen in de vorm van onderbroken cirkels, al heel veel kleuren. Doordat al die kleuren feller of zachter gezet kunnen worden, heb je talloze kleurenopties.
+ Eenvoudig aan (en uit) te zetten, door de lamp een aantal keren op en neer te schudden.
+ De lamp gaat urenlang mee en kan gerust een week of twee iedere lange winteravond aangezet worden, zonder dat hij binnen die tijd opnieuw opgeladen hoeft te worden.
+ De lamp onthoudt de laatstgebruikte kleur wanneer je hem uitzet middels schudden (niet wanneer je de dimknop gebruikt). Schud je hem de dag erna opnieuw aan, dan zal hij aangaan in de kleur die je als laatst hebt gebruikt.
+ Draadloos en dus overal mee naartoe te nemen. Is hij van tevoren goed opgeladen, dan weet je zeker dat hij de hele dag of avond voor sfeerverlichting zorgt.
+ Wanneer hij aan de lader is, kan de Lucis Lamp ook gewoon aan. Hierdoor hoef je gelukkig niet te wachten tot je hem weer kunt gebruiken – mits je bij een stopcontact zit.

Minpunten Lucis Lamp

– Wanneer de Lucis Lamp opnieuw opgeladen moet worden, onthoudt hij de laatstgebruikte kleur niet en schiet hij op een fel wit licht. Omdat de accu leeg is, is dit begrijpelijk, maar wel noemenswaardig.

Overall een érg leuke aanvulling op je lichtplan in huis én wanneer je op pad gaat en daarbij licht nodig hebt. Met maar één minpuntje, eentje die te begrijpen is, mag de Lucis Lamp hier in het interieur blijven stralen.

Tip: Wil je de Lucis lamp zelf ook hebben? Je kunt hem shoppen via lucislamp.com

De Lucis Lamp op de sfeerbeelden is voor dit artikel gesponsord

Close