Tuinplant van de Maand mei 2017 Mandevilla sfeerimpressie

Potten: Elho Loft. Gieter: Xala Lungo.

Op zoek naar een prachtige bloeier in de tuin, waar je bloem naar bloem maandenlang van kunt blijven genieten? Dan zit je met de Tuinplant van de Maand mei 2017 goed: de Mandevilla. Perfect voor op je terras of balkon, want qua omvang groeit hij beperkt. In dit artikel lees je alles over deze tuinplant, want mei is hét moment om hem aan je terrasinrichting toe te voegen.

Tuinplant van de Maand mei 2017 Mandevilla close-up witte bloemen

Mandevilla: bloemenzee in een potje

De Mandevilla – ook wel bekend als Dipladenia of Sundaville – is de tuinplant bij uitstek wanneer je een zee aan bloemen wilt. Hij is makkelijk in de verzorging, je hebt keuze qua kleur en bloeien doet hij zeker. Van mei tot ver in het najaar geeft hij bloem na bloem, in wit, roze, geel of rood. Omdat hij op een klimmende manier bloeit, wordt hij vaak langs een klimrek gekweekt. In de breedte of mooi rondom een groep stokjes in het midden. Haal je het rekje weg, dan kun je zelfs een hangende Mandevilla krijgen. Zelfs daar heb je dus nog keuze in. Door hun manier van bloeien, staan deze tuinplanten prachtig in een pot en kun je ze dus zelfs op een klein balkon kwijt – of als blikvanger op een tafeltje.

Tuinplant van de Maand mei 2017 Mandevilla close-up roze bloemen

Verzorgingstips Mandevilla

Een van de redenen dat de Mandevilla de tuinplant bij uitstek is voor een bloemenwens, is dat hij makkelijk is in de verzorging. Een paar verzorgingstips om een zomer lang van bloemen te kunnen genieten:

  • Deze tuinplant houdt niet van de volle zon. Plaats hem daarom op een beschut plekje in de halfschaduw.
  • Laat de potgrond liever niet uitdrogen. Geef hem dus regelmatig water.
  • Geef hem eens per maand plantenvoeding voor een nog grotere bloeikans.

Kortom, een makkelijke plant die vanaf de lente tot het najaar voor een uitbundige bloemenzee zorgt. En volgend jaar geniet je er gewoon weer van. Zet hem daarvoor in de wintermaanden wel in een vorstvrije omgeving. In april kan je Mandevilla weer naar buiten.

De Mandevilla’s op de sfeerbeelden zijn gesponsord door Mooiwatplantendoen.nl

Tuinplant van de Maand mei 2017 Mandevilla close-up knoppen en bloeiende bloemen

De Mandevilla maakt constant nieuwe knoppen aan. Op de foto zie je een bloeiende bloem, een bloem die net opengaat én alweer twee nieuwe knoppen.

Close