Nordic Nest plastic vloerkleed review sfeerbeeld hal entree

Plastic vloerkleden zijn ontzettend handig om een vloerkleed te kunnen hebben op plekken die snel(ler) vuil worden. Vlekken zijn afwasbaar en ze doen tegenwoordig allang niet meer af aan je interieur. Omdat we natuurlijk altijd graag eerst willen weten of dingen allemaal echt zo mooi zijn als dat ze lijken en ik daarin niet anders ben, vind je in dit artikel een review van het Nordic Nest plastic vloerkleed. Bij mij ligt hij in de hal te stralen, maar ook buiten staat hij prachtig. In deze review lees je wat je allemaal met een kunststof vloerkleed kunt, maar ook wat je er verder van kunt verwachten.
Nordic Nest plastic vloerkleed review sfeerbeeld keuken

Nordic Nest plastic vloerkleed: echt zo praktisch?

Laten we maar beginnen met de eerste vraag die je waarschijnlijk over het Nordic Nest plastic vloerkleed wilt stellen: werkt dat nou echt zo makkelijk als dat gezegd wordt? Ja! Het kleed is gemaakt van een sterk soort plastic, dat zodanig is gevlochten dat je er makkelijk met een doekje overheen kunt. Dit merk je gelijk al wanneer je het kleed van dichtbij bewondert: de strookjes zijn glad én lopen glad in elkaar over.

Interieurtip: let er bij het schoonmaken wel op dat je de ‘regels’ opvolgt die in de omschrijving van het kleed vermeld staan: dep vlekken, wrijf vooral niet. Zijn het grote vlekken, spoel ze dan uit onder de kraan. Leg het vloerkleed dan – terwijl het nog nat is – gelijk weer in de juiste vorm en laat hem zo drogen.

Nordic Nest kunststof vloerkleed vs je interieur

Waar ik in eerste instantie bang voor was, is dat het Nordic Nest plastic vloerkleed er net zo zou uitzien als dat de naam doet vermoeden: plastic. Dit is gelukkig niet zo, wat te maken heeft met de kwaliteit van de gebruikte materialen. Nu blijft het uiteindelijk plastic en hoef je dus geen zacht, fluffig vloerkleed te verwachten, maar je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat hij de ruimte waarin je hem gebruikt, tekortdoet – kies een motief naar jouw smaak en hij zal juist een aanvulling zijn op de sfeer van je hal, keuken, terras of waar je hem dan ook maar wilt gebruiken. Alle drie deze ruimtes zijn geschikt, omdat ze relatief snel vuil worden en je er daarom geen ‘normaal’ kleed kunt neerleggen.

Interieurtip: wist je dat je met een vloerkleed ook handig de ruimte optisch kunt verbreden of verlengen? Kies in dat geval voor strepen in de richting die je breder wilt laten lijken: heb je een lange, smalle hal die je breder wilt laten lijken, ga dan voor strepen in de breedte. Heb je een hal die je juist langer wilt laten lijken, kies dan voor een kleed met strepen in de lengte.

Kortom, een kleed die makkelijk schoon te maken is en waar je het niet direct aan af ziet dat hij van plastic is. Het is dé oplossing wanneer je een kleed wilt neerleggen op plekken die gauw vuil worden. Let er wel op dat niet ieder kunststof kleed hetzelfde is en dat bijvoorbeeld niet iedere versie er net zo niet-plastic uitziet als het Nordic Nest plastic vloerkleed uit deze review en de rest van de Nordic Nest-collectie.

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Scandinavian Design Center

Nordic Nest plastic vloerkleed review sfeerbeeld hal entree close-up
Nordic Nest plastic vloerkleed review sfeerbeeld tuin terras

Close