interiorguide.nl logo
Search
Okergeel vs okergoud: trendkleur voor de herfst

Okergeel vs okergoud: trendkleur voor de herfst

Inhoudsopgave

Een van de trendkleuren voor het najaar van 2015, zijn okergeel en okergoud. Alhoewel ze qua term veel door elkaar worden gehaald, is okergeel iets feller dan okergoud. Andersom kan gezegd worden dat okergoud warmer is dan okergeel. Het voordeel van deze twee trendkleuren is dat ze onderling prima gecombineerd kunnen worden. Voor mijn eigen interieur heb ik dan ook voor deze combinatie gekozen. Alhoewel ik een tijdje op zoek ben geweest naar welke kleur ik uiteindelijk in mijn interieur wilde hebben (oranjebruin, olijfgroen of toch okergoud?), ben ik er vandaag eindelijk uitgekomen: okergeel en okergoud zijn dé combinatie hier in huis, samen met wat goudaccenten.

Okergeel vs okergoud

Zoals ik al zei, verschillen okergeel en okergoud wel wat van elkaar. Persoonlijk vind ik okergoud meer een herfstkleur, waar ik okergeel meer als voorjaarskleur zie. Samen vormen ze echter een prachtige combinatie en geven ze mijn interieur een sfeervolle, warme uitstraling. Aangezien ik ook goudaccenten in huis heb, onder andere middels een fotolijst en een hangende bloempot, vond ik dit de perfecte keuze. Samen zorgen ze voor veel sfeer, waar het gebruik van goudtinten ook voor een wat rijke uitstraling zorgt.

Interieurtip: Er zijn heel wat woonaccessoires verkrijgbaar die als kleur ‘okergeel’ toegewezen krijgen. In mijn ogen neigen die kleuren meer naar ‘gewoon’ geel. Alhoewel ook die geeltint prima gecombineerd kan worden met okergeel en okergoud, moet je er rekening mee houden dat dat voor een andere sfeer zorgt. Wil je, net als ik, een warme, knusse sfeer creëren, let er dan op dat je niet voor te felle geeltinten kiest. Wil je je interieur er graag fris uit laten zien, dan is die geeltint juist de aangewezen kleur. Het draait dus allemaal om welke sfeer je neer wilt zetten.

Okergeel en okergoud in huis toepassen: waar let je op?

Alhoewel je veranderingen in je interieur in theorie zo groots kunt aanpakken als je zelf wilt, kun je met slechts een paar kleurtoevoegingen of -veranderingen al klaar zijn. Op de foto’s is goed te zien hoe ik in een paar kleine stappen okergeel en okergoud heb toegevoegd en hoe die kleine toevoegingen al voor een groot verschil zorgen. Waar mijn huis er – naar mijn smaak – gisteren nog behoorlijk zomers uitzag, is het vandaag een en al sfeer. En dat terwijl ik alleen maar een okergeel plaid, een okergouden vaas, een waxinelichthouder en dinerkaarsen (van PTMD) heb gekocht. Ik ga nog op zoek naar een leuk kussen in okergeel of okergoud en dan ben ik klaar voor het najaar!