Slaapkamer inrichten

Goed hoofdkussen in 3 stappen

De keuze voor een goed hoofdkussen is erg belangrijk voor je nachtrust. Naast de vijf tips die al eerder werden genoemd in het artikel voor het oplossen van slaapproblemen, is het kiezen van een passend kussen van belang. In dit artikel kun je lezen waar je hierbij op...

Lees meer

De slaapkamer inrichten houdt voor veel mensen op bij het plaatsen van een bed, kledingkast en nachtkastjes. Toch kan ook de slaapkamer mooi ingericht worden met behulp van leuke woonaccessoires. Juist op die manier creëer je immers meer sfeer in je slaapkamer. En voor een ruimte waar je dagelijks toch de nodige uren doorbrengt, is dat even belangrijk als het inrichten van bijvoorbeeld de woonkamer. Daarom geven we op InteriorGuide.nl ook woonideeën voor het inrichten van je slaapkamer. Bijvoorbeeld door het gebruik van mooi bedtextiel, het plaatsen van een leuk vloerkleedje en het neerzetten van overige woonaccessoires. Je slaapkamer inrichten houdt dus zeker niet op bij alleen een paar meubels. Kort samengevat, moet je bij je slaapkamer inrichten rekening houden met vier punten, wil je dat je slaapkamer een ruimte wordt waar je helemaal tot rust kunt komen.

Lees meer...

Slaapkamer inrichten: 4 tips

Je slaapkamer inrichten is niet moeilijk, maar het is goed om bepaalde ‘hoofdregels’ in acht te houden: een rustige basis, de juiste verlichting, een fijn bed en sfeervolle woonaccessoires.

1. Slaapkamer inrichten: rustige basis

De basis van je slaapkamer inrichten, komt uit op de muren en de vloer. Kleurgebruik is daarbij erg belangrijk. Je wilt dat de slaapkamer een plek is waar je tot rust komt en niet een waar je ‘s ochtends nog steeds onuitgerust uit bed komt. Gebruik daarom geen felle kleuren als oranje of rood, aangezien kleuren onbewust op je inwerken en rood en oranje bekendstaan op hun actief makende uitwerking. Zachte blauwe tinten blijken daarentegen juist rustgevend te werken en daardoor perfect te zijn voor de slaapkamer. Je slaapkamer inrichten met blauwtinten is dan ook zeker een aanrader. Bij je slaapkamer inrichten is het ook verstandig te letten op de print van je muren, vloer en accessoires: drukke prints hebben hetzelfde effect als drukke kleuren. Houd alles daarom het liefst zo veel mogelijk effen of met een rustige print. Hetzelfde geldt overigens ook voor de meubels: probeer deze zo veel mogelijk op elkaar af te stemmen om zo een rustig ingerichte slaapkamer te creëren.

2. Slaapkamer inrichten: juiste verlichting

Een ander belangrijk punt bij je slaapkamer inrichten, is de juiste verlichting. Hiermee doel ik zowel op daglicht als kunstlicht. Kies raambekleding die voldoende verduistert, wat voor jou fijn is. Qua kunstlicht is het handig te letten op waar je de verlichting plaatst en hoe deze bediend kan worden. Een lampje naast bed (of op zijn minst een lichtschakelaar) is erg praktisch. Zorg ervoor dat je een zacht schijnend lampje hebt, zodat er geen fel licht in je ogen schijnt wanneer je ‘s nachts even van bed moet.

3. Slaapkamer inrichten: fijn bed

Uiteraard is ook een fijn bed een erg belangrijk punt voor je slaapkamerinrichting – zowel het uiterlijk als de kwaliteit. Het uiterlijk omdat dit bijdraagt aan de sfeer van je slaapkamer, de kwaliteit omdat dat een goede nachtrust bevordert. Ben je toe aan een nieuw bed, kies dan niet lukraak eentje uit. Besteed wat aandacht aan waarnaar je precies op zoek bent en beslis aan de hand daarvan met welk bed je je slaapkamer inrichten wilt.

4. Slaapkamer inrichten: sfeervolle woonaccessoires

Tot slot houdt je slaapkamer inrichten niet op met alleen een rustige basis, een bed en goede verlichting: met leuke woonaccessoires maak je het geheel sfeervoller. Kleed je bed aan met wat veel (sier)kussens om deze er extra comfortabel uit te laten zien. Op je nachtkastje(s) kun je een leuk lampje, vaasje en/of waxinelichtje kwijt. Op de vloer kun je een mooi vloerkleed neerleggen en ook de wanden kun je bekleden met (rustige) wanddecoratie. Houd bij het inrichten van je slaapkamer met woonaccessoires wel steeds rekening met punt 1: zorg ervoor dat het geheel rustig blijft.

Kortom, je slaapkamer inrichten doe je niet alleen met meubels. Ook met allerlei soorten woonaccessoires maak je van je slaapkamer een fijne plek. In dit woonblog geef ik je graag de tips die je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen. In de categorie slaapkamer inrichten, vind je afzonderlijk allerlei artikelen die je helpen bij je slaapkamerinrichting – van de basis tot woonaccessoires.

Tip: heb je vragen of wil je meepraten over een artikel, word dan lid van de community van InteriorGuide.nl op Facebook!

Close