Wanneer je luistert naar de interieurproblemen van mensen, hoor je vaak dat ze een ‘showroomgevoel’ hebben. Dat het ze niet lukt om een eigen sfeer en gevoel in hun interieur te laten terugkomen. In dit artikel vind je tips om een persoonlijke touch aan je interieur toe te voegen en het verre van een showroom te maken. Zó krijg je een persoonlijk interieur.

Persoonlijk interieur vs showroom hoe doe je dat wooninspiratie persoonlijke zithoek

Kenmerken van ‘de showroom’

In een showroom in de winkel ontbreekt het natuurlijk standaard aan persoonlijke accessoires, iets waarmee je een persoonlijk interieur neerzet. Een ander kenmerk van een showroom in een winkel, is dat deze vaak – niet altijd – uit series bestaat. De salontafel, tv-kast, dressoir en eettafel komen uit dezelfde lijn. Ze zijn gemaakt van exact dezelfde materialen en passen dus mooi bij elkaar. Het gevaar hierbij is dat het zodanig ‘perfect’ bij elkaar past, dat je hier juist dat ‘showroom gevoel’ bij behoudt. Ook de accessoires zijn doelbewust bij elkaar gezet en niet ‘gegroeid’.
300 stijvolle woonmerken bij vtwonen!

Hoe maak je een persoonlijk interieur?

De laatste zin zegt meteen heel veel over hoe je nu een persoonlijk interieur neerzet: een interieur moet ‘groeien’. Als je alle producten uit een serie écht mooi vindt, is daar natuurlijk niets mis mee en kun je dit gewoon in huis overnemen. Maar komt het gevoel dat hierboven is omschreven je bekend voor, dan is een serie niets voor jou. Sterker nog, je hoeft niet alles per se in één keer aan te schaffen. Koop je interieur gerust beetje bij beetje – of dat financieel gezien nou nodig is of niet. Pas wanneer je met bepaalde meubels en accessoires leeft, krijg je er gevoel bij en zal je zien wat je nog mist. Dat maakt je interieur persoonlijk. En daarnaast ‘the obvious‘: foto’s en accessoires of meubelstukken met een verhaal. Dat ene tafeltje van je oma, maar ook iets dat gloednieuw is en om een andere reden wat voor jou betekent.

Een persoonlijk interieur krijg je niet zomaar. Het is iets dat moet groeien. Neem vooral de tijd om je interieur ‘jij’ te maken en voel je vooral niet verplicht om alles meteen goed te hebben.

Close