planten interieurtips en wooninspiratie

Mooie planten maken de tuin levendiger

Planten zijn in de tuin onmisbaar. Ze laten de inrichting van je tuin er vrolijker en levendiger uitzien en zorgen ervoor dat je ook allerlei diertjes in je tuin krijgt: precies zoals de natuur zou moeten zijn. Planten zorgen ervoor dat je tuin er prachtig uit komt te zien en dat je er heerlijk tot rust zult kunnen komen. Ben jij nog aan het bedenken welke planten je in je tuin wilt hebben, lees dan hier onze interieurideeën voor de tuin. Aan het eind heb jij genoeg wooninspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Soorten planten

Het kiezen van planten voor de tuin is niet altijd even eenvoudig. Dit heeft met name te maken met de hoeveelheid planten die op deze wereld bestaan en de verschillende vormen van aandacht die ze nodig hebben. Als je geen verstand hebt van planten, is het daarom maar moeilijk een passende plant voor jouw tuin te kiezen. Gelukkig geven winkels normaal gesproken een omschrijving bij de planten, zoals hoeveel vocht en licht de plant nodig heeft, hoe hoog/groot de plant wordt en of het een plant is die in de hoogte dan wel in de breedte groeit.

Wooninspiratie opdoen

Op Bakker-Hillegom.nl kun je erg veel tuininspiratie opdoen als het aankomt op mogelijkheden qua beplanting. Zo hebben zij rozen, heesters en bomen te koop, maar kun je er ook terecht voor bamboe, kruiden en fruitgewassen. Kortom: om je tuin te beplanten, hoef je de deur niet meer uit. Online kun je alle informatie krijgen die je nodig hebt en het wordt gewoon bij je thuis bezorgd.

Beplantingsplan

Als je je tuin op een mooie, harmonieuze manier ingericht wilt hebben, doe je er verstandig aan van tevoren een beplantingsplan te maken. Dit is niets meer of minder dan het nadenken over welke planten je waar wilt plaatsen en dit uittekenen. Ook denk je daarbij na over het gebruik van stenen, grint en andere producten die je in je tuin kunt gebruiken.

Close