interiorguide.nl logo
Plantinspiratie: 5 favoriete kamerplanten

Plantinspiratie: 5 favoriete kamerplanten

Planten zijn niet alleen goed voor je, maar zijn ook dé manier om – letterlijk en figuurlijk – meer leven in huis te halen. Tijd voor wat plantinspiratie! In dit artikel vind je vijf favoriete kamerplanten, die hier alle vijf in huis staan te stralen.

Plantinspiratie: Bananenplant

De bananenplant is hier persoonlijk de favoriet. Deze kamerplant wordt gekenmerkt door kleine bladeren aan de basis en steeds groter wordende bladeren naar boven. Het blad is voorzien van verschillende kleuren groen en is simpelweg prachtig om naar te kijken. Omdat de bananenplant erg groot kan worden, vormt hij een prachtige blikvanger in je woonkamer.

Plantinspiratie: Aglaonema

De aglaonema heb je hier wellicht al eens eerder voorbij zien komen als de Woonplant van de Maand oktober 2016. Net als bij de bananenplant, is het blad van de aglaonema voorzien van uiteenlopende kleuren groen. Waar de bananenplant echter donkergroene vlekken heeft, heeft de aglaonema juist lichtgroene ‘vlekken’. Door zijn formaat, is dit plantje erg mooi om op tafel te zetten.

Plantinspiratie: Orchidee

Orchideeën, wie kent ze niet? Populair voor in de vensterbank, maar ook op een andere plek in huis zullen ze goed tot hun recht komen. De orchidee is de enige kamerplant uit dit rijtje waarmee je behalve groen ook een andere kleur in huis kunt halen. Orchideeën zijn, net als bijvoorbeeld de even kleurrijke hortensia, in talloze kleuren te verkrijgen en kun je dan ook eenvoudig aanpassen op de kleur van je interieur.

Plantinspiratie: Zamioculcas

De zamioculcas, die eveneens al in het zonnetje heeft gestaan als Woonplant van de Maand, heeft een geheel eigen uitstraling. Langs iedere stengel groeien van beneden naar boven meerdere bladeren. Hoe meer stengels je zamioculcas heeft, hoe voller hij zal worden. Let er wel op dat je deze woonplant genoeg water geeft, anders gaan de zware stengels al gauw hangen.

Plantinspiratie: Bonsai boompje

Met een bonsai boompje haal je Oosterse sferen in huis. Bonsai boompjes staan bekend om de vele vormen waarin ze groeien en geknipt kunnen worden. Een bonsai boompje staat leuk in de originele containers waarin ze vaak verkrijgbaar zijn, maar ze zijn ook erg leuk als kokedama.

Zoals je op de sfeerbeelden kunt zien, vormen planten een goede en makkelijke manier om meer sfeer in huis te halen. In  ieder geval heb je nu hopelijk voldoende plantinspiratie opgedaan om jouw huis ook van wat meer groen te voorzien!